Gość: Marcoos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 15:46 Hej, czy jest jakieś miejsce gdzie mogę sprawdzić, zasięg HSDPA? Wiem, ze pewnie w większych miastach to bedzie ponad 3MBita, ale w których? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.iplus Re: Zasięg i szybkość? 22.01.08, 17:04 Witam. Jasne, że jest coś takiego. Pod tym adresem www.plus.pl/mapa_zasiegu_plusa/ znajdziesz stronę na której dokładnie pokazane jest rozłożenie zasięgu w naszej sieci (PLUS:). Możesz szukać nawet po nazwach i numerach ulic. Myślę, że to Ci pomoże. Pozdrawiam, Ekspert iPlus Odpowiedz Link Zgłoś
urmiasz Re: Zasięg i szybkość? 23.01.08, 13:28 Mieszkam w Warszawie na Ursynowie i miewam problem z zasięgiem telefonu komórkowego. Jaką mam gwarancję, że będę miał szybkie mobilne łącze z domu? Czy w sytuacji niezadowalającego transferu mogę zrezygnować z usługi? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.iplus Re: Zasięg i szybkość? 23.01.08, 14:52 urmiasz napisał: > Mieszkam w Warszawie na Ursynowie i miewam problem z zasięgiem telefonu > komórkowego. Jaką mam gwarancję, że będę miał szybkie mobilne łącze z domu? Czy > w sytuacji niezadowalającego transferu mogę zrezygnować z usługi? Witam, porponuję najpierw zapoznać się z mapką zasięgu na stronie www.iplus.pl/indywidualni-zasieg.html. Jest taka niewielka szansa, że w miejscu w którym mieszkasz "kończą się" sygnały dwóch nadajników i sygnał jest słabszy. Cały czas zwiększamy zasięg naszej sieci i likwidujemy te miejsca. Prędkość transferu zlaeżeć będzię od modelu modemu jakiego używamy i od miejsca skąd się łączymy. Zawsze zalecam przed zamówieniem usługi zapoznać się z mapką i dostępnym zasięgiem. Pozdrawiam, Ekspert iPlus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuklup Re: Zasięg i szybkość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:16 Wiesz, co w zasadzie to nie powinieneś mieć większych problemów z netem. Ja korzystałem już z większości ofert mobilnego netu, a prywatnie mam iplusa i raczejs sobie go chwalę. Przydatny elemnt jak nie mieszka się na stałe w w-wie i często jeżdzę do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
grandepunto Re: Zasięg i szybkość? 24.01.08, 15:05 Co do zasięgu to co powiecie na to,ja mieszkam na wsi, gdzie nie ma do dzisiaj innego stałego łącza. W zasadzie jestem zadowolony.Gdyby nie iPlus to nie miałbym pojęcia o necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niesmialy Re: Zasięg i szybkość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 14:58 Teraz to standard, że bezprzewodowy internet nawet w miastach jest często używany zamist np. neo. I to nie tylko iPlusa, ale i inne też sa równie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cissz Re: Zasięg i szybkość? IP: *.unused.derbynet.waw.pl 29.01.08, 00:38 Czy ktoś używa iPlusa w rejonie Placu Unii Lubelskiej w Warszawie. Jakie prędkości osiągacie? Czy jest stabilnie, czy zrywa. Bardzo proszę o odpowiedź, bo niestety muszę kupić. Dobrze, że promocja teraz, tylko szkoda, że taka mała na modemy expresscard :-(. Na rynku, np. allegro, też są strasznie drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.iplus Re: Zasięg i szybkość? 29.01.08, 20:02 Hej, przede wszystkim sprawdź zasięg na mapce na stronie iPlusa (www.iplus.pl/indywidualni-zasieg.html). Tam możesz sprawdzić szybkość jaką osiągniesz w swojej okolicy. Łącze iPlus jest stabilne i nie powinieneś mieć problemów z połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cissz Re: Zasięg i szybkość? IP: *.unused.derbynet.waw.pl 30.01.08, 00:03 Panie Michale, dziękuję za odpowiedź, ale czy gwarantuje mi pan, że będę miał przynajmniej te 3 megabity na sekundę, skoro na mapie jest zaznaczne hsdpa? Oczywiście mają opowiedni modem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al hrits Re: Zasięg i szybkość? IP: *.crowley.pl 30.01.08, 23:53 A czy ktoś używa iPlusa na Skarbka z Gór w Warszawie? Jakie macie osiągi, pingi np. onetu? Promocja iPlusa wydaje się być ciekawa, ale uzależniam kupno od prędkości. Orange jak wchodził na rynek też zachwalał, a skończyło się jak zawsze (na marnej prędkości; nawet nie można było odebrać poczty (kumpel miał, a używał pod Otwockiem)). Odpowiedz Link Zgłoś
lila-3 Re: Zasięg i szybkość? 24.02.08, 11:45 Mam pytanie, czy już się zdecydowałeś/aś na podpisanie umowy z Plusem. Pytam, ponieważ szukam osoby, która byłaby chętna na zmianę, cesję umowy ze mną. Ja chcę zrezygnować, ponieważ internet w mojej miejscowości słabo chodzi. Aby nie płacić kary muszę znaleźć osobę chętną na internet. Dam możliwość sprawdzenia modemu, abyś nie musiał/a kupować "kota w worku". Myślę, że nie będziesz musiał/a opłacać wstępnych opłat typu aktywacja itp. ponieważ już jest wszystko opłacone. Odpowiedz Link Zgłoś