Dodaj do ulubionych

windows media player - vplayer

IP: *.bre.com.pl / 195.187.134.* 15.09.03, 09:44
Witam
Mam film z koncowka dvdrip.xvid-avi na windows media player chodzi bez
problemu ale tam nie mozna wrzucic napisów.Na vpleyerze, allpleyerze i
bestpleyerze jest zamazany cały w paski.Czy ktos wie o co chodzi, dzieki za
wszelką pomoc.A moze ktos wie jak wrzucic napisy do windows media player?
Tony
Obserwuj wątek
    • Gość: Mojo Re: windows media player - vplayer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 13:42
      Zobacz ten odtwarzacz (mnie bardziej odpowiada niż vplayer - kwestia gustu)i
      programy na tej stronie.
      alfa.imi.pcz.czest.pl/~subedit/polish/other_programs.html
      PZDR :))
    • pvs Re: windows media player - vplayer 15.09.03, 18:56
      Zainstaluj sobie nowe kodeki, tylko te niezbędne czyli
      DivX 3,4,5, xvid i ac3. Na 99% WMP nie obsługuje napisów.
      • Gość: Tony Re: windows media player - vplayer IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 15.09.03, 20:36
        Dzieki zainstalowałem pomogło
        Tony
      • Gość: JP Re: windows media player - vplayer IP: 64.75.243.* 16.09.03, 03:26
        Mialem taki pack codecow w ktorym po starcie kazdego playera uruchamial sie
        plik konfiguracyjny tego codeca. Wiele rzeczy tam mozna bylo ustawiac a takze
        wstawiac napisy sciezke do pliku z napisami. MP jak jak wiele innych programow
        nie maja swojego codeca do grania divx lub xvid, korzystaja one z bibliteki
        codecow, dlatego czesto takim codecem mozna sterowac osobno. To nie jest
        zalezne od WMP. Jak komus na tym zalezy moge to odnalezc. Osobiscie
        denerwowalo mnie to kazdorazowe ladowanie programu konfiguracyjnego i
        umieszczanie ikonki na pasku.
    • Gość: mordziak Re: windows media player - vplayer IP: 80.51.240.* 16.09.03, 20:27
      zakladam ze masz net :) wiec sciagnij sobie allplayer ale wersje 2.X tam jest
      takie fajne cos co sprawdza jaki kodek jest ci potrzebny i sciaga go do twojego
      kompa a te nie potrzebne usuwa :) dziala idealnie sam na sobie sprawdzilem a FAQ
      na ich stronce jest warto pocztytac
      skad wziac napisy do WMP ... bylo gdzies w komputer swiecie kiedys napisane ale...
      • Gość: JP Re: windows media player - vplayer IP: 64.75.243.* 16.09.03, 23:06
        Pisalem wczesniej ze napisy mozna osiagnac na kazdym playerze w tym WMP a
        nawet w PowerDVD. Wystarczy sciagnac SLD Codec Pack 1.3 i zainstalowac. Po
        wystartowaniu filmu czy to w divx czy xvid mozna wstawic napisy korzystajac
        konfiguracji codeca. W rzeczywistosci to wyglada tak ze kazdy player korzysta
        z jego codecow i przy uruchamianiu filmu na pasku ukazuje sie ikonka tego
        pliku konfigurachyjnego. Mozna tam wstawic sciezke do pliku napisow a takze
        wiele innych parametrow. Jezeli chodzi o napisy mozna tam ustawic rodzaj,
        wielkosc liter, kolor, pozycje wyswietlania, wysokosc, szerokosc itd.
        Plik tego programu ma nazwe CODEC Xvid.exe i ma niecale 10MB. zawiera
        wszystkie najnowsze i stare codecs.
        • Gość: JP Re: windows media player - vplayer IP: 64.75.243.* 17.09.03, 06:29
          Jest juz SLD Codec 1.5.3 (to SLD zle mi sie kojarzy :)).
          Plik jest duzo mniejszy 3.89MB i zawiera ladny player. Nie zawiera natomiast
          antyfreezera jak poprzedni. Mozna w nim oczywiscie wstawiac polskie napisy tak
          jak wczesniej pisalem np w WMP. Gra wszystkie formaty Divx i Xvid.
          Ten pack jest zrobiony przez SKYTEAM czyli czechow. Mozna go sciagnac z ich
          strony www.skynet4ever.tk

Dla nieznajacych j.ang. Po wystartowaniu filmu podwojnie kliknij na ikonke
          ktora pojawi sie na pasku. Wybierz zakladke Subtitles, pod Preferred wybierz
          jezyk polish. Kliknij na przycisk "..." w opcji "In use" i znajdz w komputerze
          plik tekstowy (napisy). Pod tym wybierz jeszcze raz jezyk.
          W MP uzyteczne jest tez wyswietlanie czasu filmu. Jest to w zakladce OSD.
          • pvs Re: windows media player - vplayer 23.09.03, 23:10
            Niezły patenet...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka