Dodaj do ulubionych

Nowa oferta internetowa Tele2

17.07.08, 17:07
Od wczoraj Tele2 uprościł swoją ofertę i teraz proponuje 1,2 i 6 Mb za całkiem
rozsądne pieniądze. Dodatkowo bez opłaty 100 zł. Ja do tej pory korzystałem,
ale kończy mi się umowa. Nigdy nie miałem problemów, więc myślę, że warto znów
podpisać umowę.

Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nataniel Re: Nowa oferta internetowa Tele2 IP: *.eranet.pl 17.07.08, 17:58
      Owszem ja też mam w T2 internet i łatnie śmiga, nie miałem problemów. Skoro dają
      takie oferty, a ty się nie przejechałeś na nim to czemu nie.
    • Gość: art Re: Nowa oferta internetowa Tele2 IP: *.chello.pl 18.07.08, 09:37
      Łącze 2Mb/s wychodzi średnio prawie 70zł (po odliczeniu ulgi za
      pierwsze 3 miesiące), ale DOBIJAJĄCY jest czas trwania umowy - 3
      LATA. Przy 6Mb/s płaci się średnio ponad 90zł. Trzeba też płacić za
      modem. Ja za 10Mb/s i darmowo dołączony modem płacę w kablówce 90zł,
      a umowa jest na rok. Nazwy nie podaję, żeby nie być posądzonym o
      kontrareklamę, ale nie trzeba się dużo wysilać, aby przejrzeć
      odpowiednie oferty. Dla mnie oferta Tele2 nie jest nadzwyczajna, ale
      rozumiem, że nie każdy ma dostęp do łączy kablowych.
      • Gość: nice mac Re: Nowa oferta internetowa Tele2 IP: *.171.127.2.crowley.pl 18.07.08, 13:18
        widać po IP u jakiego dostawcy masz :) spoko, co racja to racja, niestety nie
        zawsze masz dostęp do sieci kablowej i jedyna opcja to telekomunikacyjni
        dostawcy. z tego co przejrzałem tam też jest opcja na dwa lata i rok. Również
        modem jest tani i pozwala na podłączenie 2 czy też nawet 4 komputerów. Może cena
        nie powala na kolana, ale tak jest mniejsza niż w TP czy Netii.

Ogólnie są korzyści.
        • manhu Re: Nowa oferta internetowa Tele2 18.07.08, 15:47
          Tyle, że Tele2 to ekstremalnie niesolidna firma. Dodatkowo pakiety idą tam przez Szwecję więc i pingi są tragiczne.

Ponadto jest niewiele taniej niż w TP, trzeba zawsze doliczyć 2,50 za drugi rachunek. Jeśli już coś to wszystko byle nie Tele2. A już napewno nie brać na 3 lata. Netia ma teraz 4Mb/s za 54 na 3 lata i to jest to, ale mało dostępne, trzeba poczekać aż LLU się rozkręci. Choć i tak Chello rządzi, te wszystkie super szybkości na Zachodzie to kablówki, a nie kable telefoniczne.
          • Gość: nice mac Re: Nowa oferta internetowa Tele2 IP: *.171.127.2.crowley.pl 21.07.08, 17:19
            No właśnie, a nie wiadomo kiedy to będzie aż tak dostępne by z tego korzystać.
            Jednak Tele2 ma dostęp praktycznie wszędzie. I o co Tobie chodzi o te 2,50 zł do
            drugiego rachunku, bo nie za bardzo rozumiem.
            Jeśli chodzi o płacenie na poczcie, to szczerze - jeśli ktoś ma neta to jest
            ogromne prawdopodobieństwo, że ma również konto internetowe, za pośrednictwem
            którego możesz robić przelewy, często za darmo.

Czy niewiele? No nie wiem. W skali roku (patrząc za kalkulatorem na ich stronie)
            oszczędności mogą być do 180 zł rocznie, a to już sporo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka