22.08.08, 16:54
Posiadam Windows Internet Explorer, który niekiedy odmawia posłuszeństwa, a gdy działa jest wolny, stąd mam nadzieję, że Opera 9.52 będzie bez tych wad.
Dziękuję za takie możliwości - mam nadzieję, że Microsoft nie zablokuje mi update.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • manua1 Re: Opera 23.08.08, 19:54
      Swietnesciaganie.Dzieki.
    • Gość: Jacob126 Re: Opera IP: *.mtnet.com.pl 24.08.08, 20:45
      Z tym, że Opera wcale nie jest tak znana na całym świecie. Liczba jej użytkowników nie przekroczyła 1% na całym świecie. Więc się zastanówcie co piszecie...
      • vidmo76 Re: Opera 27.08.08, 17:55
        No właśnie nie lepsza by była Mozilla fajer fox?
    • ercu Re: Opera 08.10.08, 12:36
      >Z tym, że Opera wcale nie jest tak znana na całym świecie. Liczba jej użytkowników nie przekroczyła 1% na całym świecie.<

a szkoda, to naprawdę dobra przegladarka, jedyne czego jej brak to słownika działajacego czasie rzeczywistym
    • Gość: lolek Re: Opera IP: 193.17.14.* 08.10.08, 17:58
      tak, ale w Polsce ma dużo więcej. Poza tym jest fajna.
    • Gość: Skuter Re: Opera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 18:10
      używam "O" od 2004 roku i nie wyobrażam sobie korzystania z innej przeglądarki jako domyślnej. Ma ona swoje plusy i minusy, rozchodzi się jednak o to, zeby te minusy nie przysłoniły Wam plusów.

Największe plusy, możliwość nawigacji przy pomocy sekwencji kliknięć i gestów myszą. Funkcja "Odświeżaj co X minut". Wklej i przejdź.

Największy minus: nie istnieje możliwość zainstaloweania w Viście "wmp11-windowsxp-x86-PL-PL", który służy do ogladania niektórych flashowych filmików. Nie da się tego zainstalować zarówno w 32 jak i 64-bitowej wersji systemu. O to mam żal, ale jutub śmiga, więc z żalu nie umieram.
    • Gość: darek Opera IP: 213.77.117.* 08.10.08, 18:23
      Naczytałem sie wczesniej o szybkosci Opery 9.5 i postanowilem spróbowac. Moze i
      jest czasami szybka, ale na zaladowanie strony np. gazeta.pl (i jeszcze kilku
      innych), które w firefoxie wczytuja sie niemal natychmiast, musialem czekac 10
      sekund, a czasami nawet dluuuuuzej. Na forach znalazlem ze trzeba zmodyfikowac
      ustawienia konfiguracyjne Opery bo niektóre strony ... (dosc skomplikowane
      tlumaczenie). O ile niektóre opcje Opery mi sie podobają (torrent) to raczej nie
      sadze, abym ja w najblizszym czasie spróbował znowu.
    • Gość: Szymon Re: Opera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 23:53
      Opera jest dla dośc specyficznych userów. ten kto sie wcągnie , nie spojrzy na inną przeglądarkę. mnie również denerwuje dość często ale już przyzwyczaiłem. Używam jej od 2004 rok, czyli od początku swojej przygody z netem. i nie wyobrażam sobie pracy na FF czy IE, a próbowałem. Opera ma potężne możliwości konfiguracyjne. Może wyglądać dokładnie tak jak chcecie, wystarczy troche sie pobawić. FF i IE wygląda tak jak wygląda i nic nie można w nich zmieniać, ew. dodawać nowe przyciski, tzn. te które pozwoli twórca programu i zmieniać podobne do siebie skórki. setki dodatków, żadna nie jest kompatybilne z wyższą wersją programu niż ta na którą została zrobiona. potężne obciążenia procka i ramu po uruchomieniu kilku dodatków. brak wielu funkcji które sa w podstawowej wersji opery. wszystko trzeba doinstalowywać, wtedy FF wygląda i zachowuje się jak opera.
      Problemem Opery jest słaba reklama i to że trzeba mieć trochę większy IQ by zrozumieć dlaczego opera jest lepsza od ff, nie wspominając o IE.
      • drugie_wcielenie Re: Opera 10.10.08, 03:16
        odpowienie iq przydaje sie raczej umiejetnego do korzystania z sieci niezaleznie od przegladarki. jesli jest sie kiepska baletnica, to nawet mysl o spodnicy przeszkadza. hehe.. zeby nie straszyc juz rabkiem.

ff z dodatkami jest generalnie swietna przegladarka. z ie nie korzystam. natomiast uzywam opery, ale to raczej kwestia gustu i estetyki.
    • Gość: Gośc Re: Opera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 18:03
      amsek - "Posiadam Windows Internet Explorer..."

Pomyślałeś chociaz trochę nad wypowiedzią
      • drugie_wcielenie Re: Opera 10.10.08, 03:08
        pomyslales chociaz troche, ze mogl zgubic 'i' lub 'z' ? nie wspominajac chociazby o przecinku :]
    • Gość: Opera sucks Re: Opera IP: 86.46.46.* 13.10.08, 09:46
      Nie znoszę tej przeglądarki za niemożność dopasowania jej do swoich potrzeb. Brak Ad-Blocka, WOTa lub Mcafee Site Advisora jest karygodne! Poza tym Opera wcale nie jest szybsza od Firefoxa (który jest dla mnie absolutnym nr 1). Od Opery już wolę bardziej IE.
      Dopóki Opera nie zacznie słuchać użytkowników i dopasowywać się do ich potrzeb dopóty będzie przeglądarką bardzo niszową i mało lubianą.
      Jak tak dalej będzie to Google Chrome przegoni Operę i zajmie 3 miejsce, zważywszy na to, że Chrome ma w planie przygotowanie wtyczek.
      • lemari Re: Opera 13.10.08, 23:55
        > Dopóki Opera nie zacznie słuchać użytkowników i dopasowywać się do ich potrzeb
        > dopóty będzie przeglądarką bardzo niszową i mało lubianą.

Właśnie Opera jest przeglądarką która słucha i dopasowuje się do swoich
        użytkowników, jest k o m p l e t n a.

Od Opery
        > już wolę bardziej IE.

FF goły to to samo co IE, a dodatki robią z FF ociężałego kloca.
        Niewątpliwy, wielki plus dla FF, to sprawdzanie pisowni.
    • Gość: Opera sucks Re: Opera IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 11.01.09, 13:43
      Gdy powiększysz stronę do więcej niż 100% to się robi pikseloza większych elementów na stronie. I to ma być ta wysoka jakość Opery??? Nie wspomnę o tym, że smooth scrolling nie jest wcale taki smooth. Kiedyś (jakiś rok temu) Opera była lepsza. Lepsza od Firefoxa 2.
      Teraz Firefox nie dość, że prawidłowo wyświetla strony, niezleżenie od tego, ile sobie powiększysz, to jeszcze pięknie przewija. Nie wspomnę o kilku dodatkach, które sprawiają, że Firefox jest obecnie najbezpieczniejszą przeglądarką na świecie!
    • Gość: Jarek Re: Opera IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.01.09, 19:30
      do dupska!!!!
    • Gość: gosc Re: Opera IP: 82.139.51.* 30.01.09, 18:27
      uzywam opery juz nawet nie pamietam ile, pracujac w roznych miejscach musialem korzystac z IE lub FF(niestety , kto nie zna opery to pisze ze zla jest,a kto uzywa pisze ze jste the best, dla mnie to przyzwyczajenie i latwosc obslugi,poza tym duze mozliwosci konfiguracyjne
    • Gość: problem z pocztą e Re: Opera IP: 86.46.56.* 07.02.09, 23:09
      Okno Opery dziwnie miga, gdy jestem na swojej poczcie w Hotmailu, przez co z trudem czytam wiadomości :/
      Z kolei po zalogowani się do Gimalia wygląda to tak, jakbym w ogóle nie była zalogowana, bo wcale automatycznie nie zostaje przekierowana do poczty. Muszę wpisać google.com i stamtąd wejść na Gmial.
      Opera to dobra przeglądarka, ale czasami ma problemy z obsługą banalnych rzeczy :/
      • makrofag Re: Opera 09.02.09, 22:35
        Używałem Opery od wersji 6 - niestety odpuściłem sobie na koszt Firefoxa. Nie
        nadąża z obsługą multimediów, skryptów Java - a internet w dużym stopniu na tym
        bazuje. Może wrócę przy kolejnej wersji do Opery.

Makro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka