Gość: daktyl IP: 94.254.166.* 28.12.08, 18:05 może poprostu napiszcie do czego służy konto abuse@domena.ext zamiast przyzwyczajać stada i siebie do syfu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nanook No spam, no fun IP: *.nplay.net.pl 28.12.08, 20:24 I wykasujcie tego j... spamera od IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mic-mic Co? IP: 91.150.164.* 28.12.08, 21:05 Dziwne, ja już prawie zapomniałem, że istnieje coś takiego jak spam. Pozostaje mi tylko zareklamować usługi [i tak wystarczająco już popularnego] GMAILA. Odkąd mam to konto - ze trzy lata - do mojej skrzynki odbiorczej nigdy nie przedostał się ŻADEN spam. Zaglądam czasem do tego co googlowski filtr wychwytuje i wrzuca do kategorii spam, widziałem nawet próbę phishingu, ale nic z tego nie doszło do mojej właściwej skrzynki. Słowem: konto spam-free to realność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zumek Re: Co? IP: *.sta.asta-net.com.pl 29.12.08, 02:55 Sam mam konto na gmailu od jakiegos czasu i sie zastanawiam jak oni to robia. Mialem swojego czasu na tlenie konto ale tam to teraz spamu trafia wiecej do glownej skrzynki niz do folderu spam. Na gmailu spokuj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big t Re: Co? IP: *.hudd.cable.ntl.com 29.12.08, 23:41 100% prawda. Zwykle nie wychwalam pod niebiosa żadnych usług czy firm, ale szczerze trzeba przyznać, że googlowska wyszukiwarka i poczta są bardzo dobre. Konto na Gmailu mam już kilka lat i zero spamu w Odebranych, zdarza sie 1 lub 2 maile dziennie w folderze Spam ale to idzie jakoś przeboleć. Śmiało podaję mojego maila w różnych formularzach internetowych a google dba o resztę. Polecam także przekierowywanie poczty z innych kont na Gmaila. Wyłapie cały syf. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.p Re: No spam, no fun 28.12.08, 22:00 W swoim spamfolderze mam około 20 sztuk spamu dziennie, z różnych adresów, różnych domen. Naprawdę uważasz, że poświęcanie iluś minut czasu dzień w dzień i pisanie do abuse każdej z tych domen to najlepsza droga? I druga sprawa: naprawdę sądzisz, że adresy z jakichś tajwańskich darmowych serwerów pocztowych, czy Bóg wie skąd mają faktycznie aktywny i przejmujący się jakimkolwiek zgłoszeniami abuse? J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atomek Chcę zostać redaktorem gazety... IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.12.08, 22:11 Chcę zostać redaktorem gazety...żeby pisać takie bzdety i brać za to pieniądze. Napiszcie jakie. "W niektórych państwach wysyłanie spamu jest wręcz zjawiskiem nielegalnym" 1. Nielegalne są czyny, a nie zjawiska 2. W Polsce wysyłanie spamu JEST nielegalne Pozbycie się SPAMu dziś nie jest jakoś specjalnie trudne, mi na skrzynkę spada kilkadziesiąt dziennie, ale przez sito spamassassin przechodzi może jeden, może dwa. Konta gmail OD ZAWSZE są znane jako wolne od SPAMu. To jest artykuł sponsorowany. Na miejscu Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o. to bym za taki szajs Wam nie zapłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Jak uniknąć spimu na AQQ? IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 29.12.08, 05:34 Czasami dostaję na AQQ wiadomości od nieznanych mi kont. Na wtyczce GG mam zaznaczone "Tylko dla znajomych", a mimo to jakieś obce konta wysyłają mi wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Tylko AOL.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 07:47 Od ponad roku mam skrzynkę na AOL.pl,żadnego spamu,pełny komfort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big t No spam, no fun IP: *.hudd.cable.ntl.com 29.12.08, 23:44 a które darmowe konto mailowe jest wg Was najgorsze? Moim zdaniem tlen. Spamu tyle, że ciężko znaleźć jakiegokolwiek maila np. od znajomego. Odpowiedz Link Zgłoś