Gość: Premier IP: *.chello.pl 17.01.09, 15:51 I co z tego że nie ma opcji download. Jest mnóstwo programów do ściągania z Youtube. Same ściągają, konwertują i wrzucają na ipoda czy gdzieś tam. Wystarczy poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patman Huehue, przecież wystarczy VLC 17.01.09, 17:06 Wyciągamy pliczek zbuforowany w cache'u przeglądarki i już wideo jest nasze, bez żadnych ograniczeń. Odpalamy go np. w VLC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yt fan Re: Huehue, przecież wystarczy VLC IP: *.ch 17.01.09, 21:27 Ten sposób już nie działa - teraz w cashe zapisuje się tylko dźwięk, w formacie mp4. Trzeba znaleźć strony umożliwiające ściąganie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Wystarczy Firefox z dodatkiem Video DownloadHelper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 21:50 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: void Re: Huehue, przecież wystarczy VLC IP: *.artronik.net 17.01.09, 22:19 Dziwne, ja mam w formacie wideo. niestety od niedawna pliki w cache opery zapisywane są bez rozszerzeń, co utrudnia identyfikację tytu plików. Wystarczy jednak popatrzyć na ich rozmiary i ew. datę i dodać rozszerzenie flv do interesujących nas plików, czyli tych o większych rozmiarach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmn Re: Huehue, przecież wystarczy VLC IP: *.acn.waw.pl 18.01.09, 00:46 W operze wystarczy wejść na stronę opera:cache, a zostanie wyświetlona lista plików w cache wraz z ich oryginalną nazwą i rozszerzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: void Re: Huehue, przecież wystarczy VLC IP: *.artronik.net 18.01.09, 10:24 No własnie cały czas miałem problem, gdy chciałem podejrzeć cache w ten sposób, bo nie pokazywało mi żadnych plików. Rozwiązanie problemu już znalazłem - trzeba tylko było odznaczyć opcję "empty on exit", czyli usuwanie plików po wyjściu z opery. Cache mam ustawiony na 2MB więc i tak nie zapcha mi to niepotrzebnie dysku... Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Huehue, przecież wystarczy VLC 18.01.09, 02:49 >tylko dźwięk, w formacie mp4 mp4 to rozszerzenie, format to MPEG-4, jak już. Rozszerzenie plików wideo, zresztą, jak ci się włącza odgrywarka audio, to masz skopane ustawienia wykrywania typu pliku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowhereman66 YouTube udostępnia możliwość pobierania (niektó.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 17:21 Śmieszą mnie ci ludzie co ściągaja ten szajs z Youtube i innych podobnych serwisów.Ten materiał filmowy sklecony przez amatorów w dodatku często z pomyłkami w proporcjach obrazu wogóle nie nadaje się do oglądania ze względu na fatalną jakość obrazu,niska rozdzielczość i bitrate.Miżna to obejrzec jako ciekawostkę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqryq YouTube udostępnia możliwość pobierania (niektó.. IP: 62.61.51.* 17.01.09, 18:27 Nikt tego na HD nie odląda. na telefon bądz Ipoda jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rbq Re: YouTube udostępnia możliwość pobierania (niek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 18:46 Polecam programik Orbit Downloader. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert ja bym radził uważać, bo.... IP: *.ists.pl 17.01.09, 23:46 Pobierasz człeku nie wiadomo jakie paskudztwo. Obecnie najmniej 9 na 10 plików ściąganych z internetu to wirusy uszkadzające sprzęt i oprogramowanie oraz trojany do podglądania kont bankowych, haseł itd. Ponadto popularne są wirusy robiące z komputera zombi, niczego nieświadomy użytkownik załącza sprzęt i w tym momencie rozpoczyna nielegalnie wysyłać spam na cały świat. Tymczasem trzeba po prostu ruszyć tyłek, pójść do sklepu i kupić sobie film. Można też go zamówić przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: ja bym radził uważać, bo.... IP: 194.187.75.* 18.01.09, 01:59 w plikach audio i wideo nie ma wirusów... znawco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert nie znasz się IP: *.ists.pl 18.01.09, 06:11 Są jak najbardziej. Gdyż ściągasz to badziewie w wersji cyfrowej a nie analogowej i zwyczajnie są tam doczepione różne rzeczy. Na przykład w okresie kampanii wyborczych doklejają teksty i obrazki czytelne dla twojej podświadomości ale dla jaźni już nie /podprogowe/. Oczywiście, że najłatwiej ukryć liść w lesie. Im więcej bitów tym łatwiej o przywleczenie jakiegoś paskudztwa. Raj dla oszustów, scamerów, spamerów i innych szwindlerów. Obecnie na przykład popularne jest doklejanie fałszywych kodów do downoloadów firmowych upgradów lub w ogóle wysyłanie całych gotowców jako rzekomych łatek... Najprawdopodobniej dobry a naiwny człeku masz na swoim kompie jakieś kilkadziesiąt wirusów, których nie widzą żadne aktualne antywirusy, firewalle ani zapory. Obecnie wystarczy zaopatrzyć się w byle naprawiacz rejestru i od razu wiesz, że za każdym wejściem do netu, np. do Gazety albo Dziennika, wkleja ci się kilkadziesiąt do kilkuset "migrujących" plików. Obecnie modne też jest wysyłanie tego świństwa na raty. Wtedy żaden profesjonalny program tego nie widzi jako zagrożenie /a potem nagle komp ci zwalnia, wykradają hasła, itp./ oprócz odśmiecaczy rejestru - jeżeli odśmiecasz toto non-stop - po każdym wyjściu z pzrgladarki lub nawet częściej. Ale ty wiesz lepiej, no to miłego kontaktu ze świństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: En Re: nie znasz się IP: *.chello.pl 18.01.09, 08:14 Jezu, dżizas... ale debil z Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2 Re: YouTube udostępnia możliwość pobierania (niek IP: *.acn.waw.pl 18.01.09, 00:16 > I co z tego że nie ma opcji download. Jest mnóstwo programów do > ściągania z Youtube. Same ściągają, konwertują i wrzucają na ipoda > czy gdzieś tam. Wystarczy poszukać. Przecież w artykule o tym jest napisane. Niektórzy jak widać nie rozumieją co czytają. Wtórny analfabetyzm kontratakuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert i co z tego, że nie wolno kraść? IP: *.ists.pl 18.01.09, 06:14 ty i tak kradniesz, o co chodzi? Wszyscy kradną, to i ty też. Ostatecznie, jak skazał ruski, ruki są po to żeby brać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Re: i co z tego, że nie wolno kraść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 08:37 problem polega na tym, ze to co prawo nazywa kradzieza czesto nie jest kradzieza na zdrowy rozum bo: - jak ukradniesz komus samochod to on go nie ma, Ty zyskujesz, on traci, skrzywidziles kogos - jak sciagniesz film/program to nikt go nie traci, nikomu nie wyrzadzasz krzywdy - gdybys nie sciagnal powiedzmy 10 filmow/programow to moze bys kupil jeden z nich tzn. straty spowodowane piractwem sa duzo duzo mniejsze niz sie szacuje a pomija sie efekt promocyjny piractwa, wielu kupuje to co wczesniej sciagnieli, traktujac sciaganie jako wersje demo (chca miec okladke, wkladke, ladnie wygladajaca plyte itd.), support itd. - czy polskie prawo zabrania sciagania? czy tylko udostepniania? Odpowiedz Link Zgłoś
roar YouTube udostępnia możliwość pobierania (niektó.. 18.01.09, 02:49 YouTube udostępnia możliwość pobierania plików wideo od momentu powstania. Udostępnianie plików wideo jest jedynym celem istnienia tego serwisu, do cholery. Jeśli chce się obejrzeć na własnym komputerze cokolwiek udostępnionego zdalnie, to trzeba to najpierw na ten komputer pobrać, z samej definicji. Polski język i logika się kłaniają. To przerażające, ilu ludzi takich rzeczy nie rozumie. Komputerowy analfabetyzm, który trzeba zwalczać, bo pleni się strasznie. Stan faktyczny: YouTube udostępnia pliki wideo, bez żadnych zabezpieczeń, do pobrania z własnych serwerów. Samo już obejrzenie filmu za pomocą odgrywarki zamieszczonej na stronie serwisu skutkuje zazwyczaj zapisaniem pliku na dysku (w cache przeglądarki). Nie są jedynie podawane jawnie bezpośrednie odnośniki do rzeczonych plików. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wszystkowiedzacy YouTube udostępnia możliwość pobierania (niektó.. IP: 202.127.8.* 18.01.09, 08:14 Zwyczajnie wpisz YouTube Downloader na Google i po problemie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lux Bez łaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 09:40 www.zamzar.com i można zgrać wszystko z konwersją na dowolny format. Odpowiedz Link Zgłoś