Dodaj do ulubionych

Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 16:07
No to błyśniemy pięknem naszej stolicy. Na pierwszym planie obszczany blaszak ...
Obserwuj wątek
    • Gość: robi Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: 79.97.235.* 23.01.09, 16:07
      wy w ogole patrzyliscie jak to dziala??? czy przedrukowales ten
      artykul w czasie lunchu z obcej strony? czy moze sponsoring??
      to jeden wielki shyt, jak mozna takie cos pokazywac w ogole.lepiej
      sobie odpal i zobacz te cztery obrazki scalone plus gora dol,i
      porownaj to z google viewer empirycznie a potem napisz cos
      konkretnego jeden z drugim
      • quleczka Re: Street View dla Polski od rumuńskiej firmy No 25.01.09, 17:14
        u mnie to dziala lepiej i wyglada sensowniej niz street view google, ktory dla
        mnie jest zupelnie nieintuicyjny....
    • Gość: chichocik Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: 212.160.85.* 23.01.09, 16:07
      Faktycznie, te samochody jeździły po Krakowie - wreszcie jest rozwiązanie
      zagadki.
      wyszperanewsieci.blox.pl/2008/08/Krakow-w-Google-Maps-Street-View.html
      • rodned Re: Street View dla Polski od rumuńskiej firmy No 23.01.09, 16:18
        a link?
    • Gość: ~ poprawcie tego byka w tytule IP: 193.192.62.* 23.01.09, 16:16
    • pastr Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc 23.01.09, 16:32
      Działa Wam to? Coś ta ich strona nie chce mi się załadować :(
      • Gość: powróżyć? cygański fake! IP: 212.180.160.* 23.01.09, 16:36
      • Gość: filojazo Re: Street View dla Polski od rumuńskiej firmy No IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:56
        Fakt - nie działa...
        • rk111 Re: Street View dla Polski od rumuńskiej firmy No 23.01.09, 20:33
          A kiedy będzie nowe zdjęcie satelitarne bo to co mamy jest z 2006
          roku i już jest starawe.
      • rk111 Re: Street View dla Polski od rumuńskiej firmy No 23.01.09, 20:28
        Dajcie linkę
      • libryk Re: Street View dla Polski od rumuńskiej firmy No 26.01.09, 07:37
        pastr napisał:

> Działa Wam to? Coś ta ich strona nie chce mi się załadować :(

Oczywiscie ze dziala.
        Po rumunsku.

Malzenska erotyka
        Uwaga strony zawieraja tresci erotyczne
        www.atlantspace.de/marianna/
    • boobooo "We're currently upgrading the site" 23.01.09, 16:37
      "We're currently upgrading the site" i tyle na stronie NORC
    • Gość: Arkadiusz Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 17:04
      Szkoda że tak mało Wrocławia jest Ale mam nadzieje że Będą kontynuować
    • Gość: rumun Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.09, 17:33
      Co w tym dziwnego, że robią to Rumuni? Tylko Amerykanie mają patent na
      innowacyjność? Głupi nacjonalizm...
      • Gość: flame Re: Street View dla Polski od rumuńskiej firmy No IP: *.chello.pl 23.01.09, 22:44
        To w tym dziwnego, że Rumuni nie mieli okrągłego stołu, swojego dyktatora rozstrzelali, a policję polityczną z kapusiami rozpędzili.

Mimo barbarzyńskiej transformacji ustrojowej potrafią dokładnie to samo, co Polacy i na zachodzie zarabiają dokładnie te same pieniądze na porównywalnych stanowiskach. A już na kompletną kpinę zakrawa, że u siebie, w Rumunii wciąż żyje im się taniej niż Polakom w Polsce. To są osiągnięcia cywilizacyjne z definicji niemożliwe bez polskiego modelu konsensusu, amnezji i wybaczenia (choć podobno nie ma czego).
        • Gość: Lichwa i Kara Rumuni vs. Polacy IP: 74.12.98.* 24.01.09, 05:11
          Pracowalem z obydwoma nacjami.

Jezyki:
          Rumuni bija Polakow na glowe. Nie tylko w jezykach romanskich.
          Oczywiscie ze rumun potrafi sie dogadac z francuzem czy wlochem bez
          uczenia sie jezyka. Oni naszych bija na glowe takze w angielskim.

Szpanerstwo:
          Polacy na poczatku szpanowali. Ale w tydzien przekonali sie ze
          niewiele umieja. Zapadla pozadana cisza. przestali sie osmieszac.

Informatyka:
          Maja swiatowej klasy informatykow. To ze microsoft zainwestowal w
          rumunie a nie polske, to nie przypadek. W polsce moze nawet
          znalezliby sie fachowcy tej samej klasy, ale ciezko z niemi pracowac.

Rumun nie pije, rumun sie uczy. Polak pije. Na meetingach, gdy
          odezwal sie polak, trzeba bylo spuszczac glowe ze wstydu.

Mozecie mnie ukrzyzowac, ale IM WCZESNIEJ ZROZUMIECIE ZE NAPISALEM
          TO DLA WASZEGO DOBRA, TYM LEPIEJ DLA WAS.
          • evolutionofsound Re: Rumuni vs. Polacy 25.01.09, 23:39
            Swieta prawda. Ciekawe, bo zrozumialem to tez w czasie pracy z Rumunami...
    • Gość: eeeeeeeeee Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 17:38
      nie wiem kto pisuje artykuly dla gazeta.pl, ale strzelacie takie byki, ze glowa bili!!
      blad w tytule: nie "RumunII"" przez dwa "i" tylko "Rumuni" -mieszkancy Rumunii.
    • Gość: darek Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.on4.ontelecoms.gr 23.01.09, 17:48
      a mni dziala oi wazam ze jest swietne znalazlem swoj blok w
      szczegolach nawet:-)
    • boobooo A czemu tego nie robia Polacy 23.01.09, 17:52
      Nie umniejszajac Rumuni, czemu tego nie robia Polacy? Podobno mamy dobra sile
      robocza?
      • Gość: programista Jest kilka powodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:08
        > Nie umniejszajac Rumuni, czemu tego nie robia Polacy? Podobno mamy dobra sile
        > robocza?

Jako przedstawiciel tej siły roboczej odpowiadam:

1. Siła robocza to nie wszystko. Do robienia dobrego oprogramowania nie
        wystarczy posadzić programistów w biurze i kazać im klepać. Ktoś musi tym
        zarządzać i to z uwzględnieniem specyfiki IT. Nie wystarcza do tego wiedza
        "ogólnie o zarządzaniu" wyniesiona z Wyższej Szkoły Czegoś i Czegoś, ani też
        sama wiedza informatyczna. Kadry z takimi kwalifikacjami niestety jest u nas
        mało. Za mało.

2. Powyższe dotyczy tzw. średniego szczebla. Wyżej też nie jest różowo. Ktoś
        musi wymyślić, a ktoś inny zaakceptować genialny produkt (usługę), ocenić
        koszty, ryzyko, główne cechy których nie można odpuścić bez uwalenia projektu. Z
        tym też nie jest specjalnie dobrze.

3. Sama siła robocza - też wcale nie jest tak super. Owszem, jest kilka dobrych
        wydziałów informatyki i pewnie sporo przyzwoitych, ale naprawdę dobrzy ludzie
        raczej nie siedzą w Polsce, a nawet jeśli, to nie pracują dla polskich firm, tak
        jak np. niżej (wyżej) podpisany.

Reasumując - potrzebni są ludzie z doświadczeniem na wszystkich szczeblach, a do
        tego potrzeba czasu.
        • boobooo Re: Jest kilka powodów 23.01.09, 18:25
          > > Reasumując - potrzebni są ludzie z doświadczeniem na wszystkich szczeblach,
          a do tego potrzeba czasu.

Rumuni mieli go wiecej?
          PS: Mam szacunek dla polskich informatykow, dlatego mi troche zal ze Polska nie
          chwyta takich "luk na rynku"
          • Gość: programista Re: Jest kilka powodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:40
            > [...] a do tego potrzeba czasu.
            >
            > Rumuni mieli go wiecej?

Nie, ale nie znam szczegółów tego ich przedsięwzięcia. Może część kadry po
            prostu zaimportowali? To na razie jedna jaskółka co, jak wiadomo, wiosny nie czyni.

> PS: Mam szacunek dla polskich informatykow, dlatego mi troche zal
            > ze Polska nie chwyta takich "luk na rynku"

Wcale nie wiadomo, czy to jest luka na rynku. Jest to coś potencjalnie fajnego,
            co być może działa ("we are currently updating") ale musi jeszcze zarobić na siebie.
            • Gość: Bob Re: Jest kilka powodów IP: *.devs.futuro.pl 23.01.09, 18:46
              Panowie programisci mi to działa mowię to jako absowent wyższj szkoł
              i czego i czegoS :D
          • Gość: str Re: Jest kilka powodów IP: 94.254.234.* 24.01.09, 08:38
            > PS: Mam szacunek dla polskich informatykow, dlatego mi troche zal ze
            > Polska nie chwyta takich "luk na rynku"

Może to dlatego, że Rumuni potrzebują poszukać bankomatów w Warszawie ;) , a
            Polacy niekoniecznie potrzebują szukać bankomatów w Bukareszcie, czyli luka na
            rynku jest u nich a u nas nie ma.
            • Gość: żeton Re: Jest kilka powodów IP: *.acn.waw.pl 25.01.09, 22:29
              Gość portalu: str napisał(a):

> Może to dlatego, że Rumuni potrzebują poszukać bankomatów w Warszawie ;)

A teraz jeszcze obfotografowali wszystkie domy i samochody
        • Gość: KR$ Jest jeden powod... IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.09, 00:02
          nasi 'biznesmani' rozsadniej dysponuja kapitalem. Po kiego inwestowac w taka
          niezbyt sensowna usluge w obecnych czasach?
        • Gość: psu_z_gardła Re: Jest kilka powodów IP: *.net.autocom.pl 24.01.09, 03:47
          Gość portalu: programista napisał(a):

> 1. Siła robocza to nie wszystko. Do robienia dobrego
          oprogramowania nie
          > wystarczy posadzić programistów w biurze i kazać im klepać. Ktoś
          musi tym
          > zarządzać i to z uwzględnieniem specyfiki IT. Nie wystarcza do
          tego wiedza
          > "ogólnie o zarządzaniu" wyniesiona z Wyższej Szkoły Czegoś i
          Czegoś [...]

Dokładniej, to zwykle WSGnG, czyli Wyższej Szkoły Gotowania na Gazie.
      • Gość: demicanadian Re: A czemu tego nie robia Polacy IP: *.subscribers.sferia.net 23.01.09, 19:40
        no cóż... polacy wyruchali w rumunii ebaja, to niech rumuni ru...ą u nas google :)
      • Gość: zz Re: A czemu tego nie robia Polacy IP: 94.254.234.* 24.01.09, 08:35
        > Nie umniejszajac Rumuni, czemu tego nie robia Polacy?
        > Podobno mamy dobra sile robocza?

Mogę odpowiedzieć za siebie: bo mnie robienie takiej usługi nie interesuje. Ta
        firma przypuszczalnie najbardziej liczy na bycie kupioną przez Google.
      • Gość: peperepe Re: A czemu tego nie robia Polacy IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 24.01.09, 22:40
        Rumuni (chyba) ciągle mają wizy do UK i Irlandii - być może dlatego pracują na
        siebie, a nie rudobrodych...
      • Gość: bibi z Nicei Re: A czemu tego nie robia Polacy IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.09, 02:12
        poniewaz pomyslow innowacyjnych nie wdrazaja robotnicy z krajow w ktorych rzadza robotnicy i rolnicy.
    • Gość: słuchacz No dobra, wybaczam wam Morandi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 17:54
      Bracia Rumuni! Jeśli to będzie działać, to wybaczam wam Morandi, którym nas
      katują wszystkie stacje radiowe ;-)
    • Gość: jajo Re: Street View dla Polski od rumuńskiej firmy No IP: *.chello.pl 23.01.09, 18:16
      Coś pieprzycie. Mnie wszystko ładnie działa, widać nawet moją ulicę :-P
    • Gość: bob Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.devs.futuro.pl 23.01.09, 18:35
      wolniejsze i mniej rozbudowane w prownaniu do SV, ale znalazlem
      swoj domek :)
    • Gość: \/ Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.09, 21:25
      W Warszawie czasem widać sporo ludzi z Rumunii na każdym skrzyżowaniu. Ale nie
      wiedziałem, że oni tam zdjęcia robią.

• Gość: maks Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.chello.pl 23.01.09, 21:39
      a widzieliscie street view w polskim sejmie? www.wirtualna-wycieczka.pl/sejm
    • Gość: Lider Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.chello.pl 23.01.09, 21:40
      Strona mi działa świetnie. Szkoda, że nie ma Ostravy gdzie się wkrótce wybieram, ale zwiedziłem już Pragę i Warszawę. Mam 2mb łącza i nówke kompa. Może to coś zmienia, ale działa bez zarzutu.
    • Gość: Arkadiusz Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 22:21
      mi od jakiegoś czasu wyskakuje bład
    • Gość: pasztetowa Re: Street View dla Polski od rumuńskiej firmy No IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 22:30
      Działa curva zamknąć moordy .
    • wybitniemadry polaki z workami od kartofli na glowach 23.01.09, 23:13
      psychoza prywatnosci nie opuszcza polakow, kartofle dzwigaja luzem a worki na glowach, dziwny kraj
      • Gość: spencer Re: polaki z workami od kartofli na glowach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 15:16
        na naszą klasę ludzie wrzucają takie zdjęcia że smutek dupe sciska jak sie na
        nie patrzy, a jak znajda swoja twarz w 5% rozpoznawalna na street view to sie
        robi skandal :/
    • Gość: ffffffffffd Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 23:30
      Jak to działa? Klikam na kropeczkę i oglądam zdjęcie?
    • Gość: cracovian Bardzo fajnie zrobione IP: *.asm.bellsouth.net 24.01.09, 00:06
      Co do prywatnosci nie powinno byc problemu - Wszystkie wsciekle
      mordy i rejestracje na szrotach ladnie zamazane.
      • Gość: F Re: Bardzo fajnie zrobione IP: *.multi-play.net.pl 24.01.09, 00:50
        Nie wszystkie, ale większość.
    • kamtu.pl Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc 24.01.09, 03:51
      PRASA ZA SMS-A
    • Gość: none Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.09, 09:24
      wrocław,
      czytam numery rejestracyjne i marki samochodów bez problemu
      twarze są rozpoznawalne,
      i chyba nawet obiekt wojskowy się napatoczył na kamerę?
      :P
      działa poprawnie.
    • Gość: liberro Street View dla Polski od rumuńskiej firmy Norc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 10:50
      Co Wam nie działa ?? u mnie zapiernicza aż miło. Moze macie kiepskiego neta :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka