Gość: gość IP: 87.119.18.* 21.02.09, 19:57 dobry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: martin Re: OpenOffice.org IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.05.09, 11:55 Najlepsze rozwiazanie dla takiej jednoosobowej firmy jak moja.Nie stac mnie na MS office a jednak pracowac na czyms trzeba. OpenOffice spadł mi z nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OpenOffice.org IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 12:31 a jak do tego skarbówka podchodzi i podatek od darowizny?(mając na uwadze firmy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqqv Re: OpenOffice.org IP: *.4-4.cable.virginmedia.com 12.02.10, 16:56 zdaje mi sie ze openoffice uzywany w firmie tez musi miec wykupiona specjalna licencje... tj MySQL tez jest wolny ale nalezy go zakupic jesli nie uzywa sie go tylk odla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OpenOffice.org IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 18:33 "Best of all, OpenOffice.org 3 can be downloaded and used entirely free of any licence fees. OpenOffice.org 3 is released under the LGPL licence. This means you may use it for any purpose - domestic, commercial, educational, public administration. You may install it on as many computers as you like. You may make copies and give them away to family, friends, students, employees - anyone you like." Ze strony OpenOffice. Wynika z tego, że można go darmowo używać w celach komercyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Re: OpenOffice.org IP: *.man.poznan.pl 15.02.10, 09:31 Czy OO 3.2 działa na Win98? Bo wydaje mi się, że ostatnią wersją na ten system był 2.4.2. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_scislowski Re: OpenOffice.org 15.02.10, 09:45 True, ale zwróć uwagę, że linkujemy nie do pliku, ale do strony download OO - ktoś kto używa 98 powinien znać takie smaczki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
md65 Re: OpenOffice.org 19.02.10, 07:47 Ostatnio sciągnąłem wersję 3.2, napisałem pismo we Writerze i..MSOffice nie otwiera, ani jako .doc ani w, chyba .otf Ponieważ nie wiem jaki pakiet ma odbiorca maila..bezużyteczny Odpowiedz Link Zgłoś
robert_scislowski Re: OpenOffice.org 19.02.10, 09:13 Coś chyba ściemniasz, albo ten office jakiś lewy. Korzystam codziennie z office 2000 oraz 2007. Nigdy nie było problemu z otwieraniem rtf lub doc zapisanych przez OpenOffice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pardus Linux Re: OpenOffice.org IP: *.internetia.net.pl 26.05.11, 10:19 1) Nie klikaj szubko "zapisz" tylko kliknij "zapisz JAKO..." 2) wybierz - zapisz jako "Rich Text Format" czyli .rtf - jak zapiszesz w tej postaci to otworzy się na kazdym jednym komputerze i windowsie i linuxie. Jak odbiorca nie moze otworzyć pliku bo nie ma odpowiedniego programu TO JEJ PROBLEM - NIE TWÓJ. Odpowiedz Link Zgłoś
atos38 Re: OpenOffice.org 26.05.11, 10:23 wejdź w ustawienia i ustaw aby edytor tekstu automatyczni/domyślnie zapisywał w tym formacie (.rtf). Odpowiedz Link Zgłoś
md65 OpenOffice.org 19.02.10, 09:38 Z idg.pl naprawdę nie otwierał, dobrze że przed wysyłką sprawdziłem (teraz a ile "jaj" porobiłem)-Word nie mógł otworzyć, nie znajdował pliku.Ale może rzeczywiście jakiś "udoskonalony" OO.Poprzednio ściągnięty przez uTorrenta miał chyba z tuzin wirusów, dobrze że Awast wyłapał. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_scislowski Re: OpenOffice.org 19.02.10, 12:23 Ściągnij sobie dobrą wersję i ciesz się wolnym oprogramowaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: OpenOffice.org IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 13:46 "Poprzednio ściągnięty przez uTorrenta miał chyba z tuzin wirusów, dobrze że Awast wyłapał." OMG po jakiego grzyba otwarty/darmowy soft ściągasz z torrenta? Czyżby przyzwyczajenie? Oprogramowanie powinno się ściągać ze strony producenta, bądź z zaufanych stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: OpenOffice.org IP: 188.93.163.* 05.04.10, 11:06 A według mnie wersja comercyjna czyli MS office zawsze będzie lepsza.Chociazby ze wzgledów nakładow finansowych, nie ma sie co oszukiwac ze Bill Gates dysponuje lepszą kasą na rozwój produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OpenOffice.org IP: *.itcomp.pl 09.08.10, 22:46 która wersja dla windows7? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: OpenOffice.org IP: *.chello.pl 10.08.10, 10:45 Wszystkie. Już po wejściu na stronę programu masz wybór systemu, z którego chcesz korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: OpenOffice.org IP: 178.126.0.* 27.10.10, 02:41 O ile się nie mylę, to nowa otwarta nazwa pakietu to LibreOffice. Stara nazwa OpenOffice jest nazwą zastrzeżoną Oracle. Należałoby zmienić pakiet. Cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania OpenOffice vs LibreOffice IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.12, 20:20 Nie wszyscy wiedzą, ale od ponad roku OpenOffice ma konkurenta w postaci LibreOffice. W zasadzie Libre jest takim klonem Opena, tyle że jest szybciej rozwijane. Chodzi o to, że kiedyś pojawiły się pogłoski, że projekt OpenOffice zostanie zamknięty, więc programiści, którzy robili go za free, uciekli od niego i założyli własne studio, które wydaje LibreOffice. To trochę skomplikowane, więc może lepiej przeczytać w artykule jak powstało LibreOffice W każdym razie, ja używam Libre, bo lepiej rokuje na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElektroJa Re: OpenOffice.org IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.12, 13:18 Dobry? To mało powiedziane. OpenOffice jest bardzo dobry, funkcjonalnością i możliwościami dorównuje drogim, płatnym aplikacjom biurowym, a jednocześnie jest przy tym darmowy... Dlatego nie ma co się zastanawiać, trzeba go ściągnąć i zainstalować : ) w razie gdyby ktoś potrzebował pomocy w obsłudze (która jest prosta) to na internecie można znaleźć mnóstwo porad do OpenOffice, choćby tutaj: www.coreblog.pl/?s=openoffice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: OpenOffice.org IP: *.multi-play.net.pl 02.03.13, 14:49 Uwaga, ale jesli napiszesz tekst w Ofice Org to nie otworzysz go w komputerze, w którym nie masz Org tylko masz MS Office 2003 lub nowszy. trzeba na wszelki wypadek zainstalować Office org dodatkowo . jest darmowy Odpowiedz Link Zgłoś