Dodaj do ulubionych

OpenOffice.org

IP: 87.119.18.* 21.02.09, 19:57
dobry
Obserwuj wątek
    • Gość: martin Re: OpenOffice.org IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.05.09, 11:55
      Najlepsze rozwiazanie dla takiej jednoosobowej firmy jak moja.Nie stac mnie na MS office a jednak pracowac na czyms trzeba. OpenOffice spadł mi z nieba.
    • Gość: gość Re: OpenOffice.org IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 12:31
      a jak do tego skarbówka podchodzi i podatek od darowizny?(mając na uwadze firmy)
    • Gość: qqqqv Re: OpenOffice.org IP: *.4-4.cable.virginmedia.com 12.02.10, 16:56
      zdaje mi sie ze openoffice uzywany w firmie tez musi miec wykupiona specjalna licencje... tj MySQL tez jest wolny ale nalezy go zakupic jesli nie uzywa sie go tylk odla siebie
    • Gość: gość Re: OpenOffice.org IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 18:33
      "Best of all, OpenOffice.org 3 can be downloaded and used entirely free of any licence fees. OpenOffice.org 3 is released under the LGPL licence. This means you may use it for any purpose - domestic, commercial, educational, public administration. You may install it on as many computers as you like. You may make copies and give them away to family, friends, students, employees - anyone you like."
      Ze strony OpenOffice. Wynika z tego, że można go darmowo używać w celach komercyjnych.
    • Gość: ZX Re: OpenOffice.org IP: *.man.poznan.pl 15.02.10, 09:31
      Czy OO 3.2 działa na Win98? Bo wydaje mi się, że ostatnią wersją na ten system był 2.4.2.
      • robert_scislowski Re: OpenOffice.org 15.02.10, 09:45
        True, ale zwróć uwagę, że linkujemy nie do pliku, ale do strony download OO -
        ktoś kto używa 98 powinien znać takie smaczki ;)
        • md65 Re: OpenOffice.org 19.02.10, 07:47
          Ostatnio sciągnąłem wersję 3.2, napisałem pismo we Writerze
          i..MSOffice nie otwiera, ani jako .doc ani w, chyba .otf Ponieważ
          nie wiem jaki pakiet ma odbiorca maila..bezużyteczny
          • robert_scislowski Re: OpenOffice.org 19.02.10, 09:13
            Coś chyba ściemniasz, albo ten office jakiś lewy. Korzystam codziennie z office
            2000 oraz 2007. Nigdy nie było problemu z otwieraniem rtf lub doc zapisanych
            przez OpenOffice.
          • Gość: Pardus Linux Re: OpenOffice.org IP: *.internetia.net.pl 26.05.11, 10:19
            1) Nie klikaj szubko "zapisz" tylko kliknij "zapisz JAKO..."
            2) wybierz - zapisz jako "Rich Text Format" czyli .rtf - jak zapiszesz w tej postaci to otworzy się na kazdym jednym komputerze i windowsie i linuxie.

Jak odbiorca nie moze otworzyć pliku bo nie ma odpowiedniego programu TO JEJ PROBLEM - NIE TWÓJ.
            • atos38 Re: OpenOffice.org 26.05.11, 10:23
              wejdź w ustawienia i ustaw aby edytor tekstu automatyczni/domyślnie zapisywał w tym formacie (.rtf).
    • md65 OpenOffice.org 19.02.10, 09:38
      Z idg.pl naprawdę nie otwierał, dobrze że przed wysyłką sprawdziłem
      (teraz a ile "jaj" porobiłem)-Word nie mógł otworzyć, nie znajdował
      pliku.Ale może rzeczywiście jakiś "udoskonalony" OO.Poprzednio
      ściągnięty przez uTorrenta miał chyba z tuzin wirusów, dobrze że
      Awast wyłapał.
      • robert_scislowski Re: OpenOffice.org 19.02.10, 12:23
        Ściągnij sobie dobrą wersję i ciesz się wolnym oprogramowaniem :)
    • Gość: Misza Re: OpenOffice.org IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 13:46
      "Poprzednio ściągnięty przez uTorrenta miał chyba z tuzin wirusów, dobrze że
      Awast wyłapał."

OMG po jakiego grzyba otwarty/darmowy soft ściągasz z torrenta? Czyżby przyzwyczajenie?
      Oprogramowanie powinno się ściągać ze strony producenta, bądź z zaufanych stron.
    • Gość: adi Re: OpenOffice.org IP: 188.93.163.* 05.04.10, 11:06
      A według mnie wersja comercyjna czyli MS office zawsze będzie lepsza.Chociazby ze wzgledów nakładow finansowych, nie ma sie co oszukiwac ze Bill Gates dysponuje lepszą kasą na rozwój produktu.
    • Gość: gość Re: OpenOffice.org IP: *.itcomp.pl 09.08.10, 22:46
      która wersja dla windows7?
    • Gość: art Re: OpenOffice.org IP: *.chello.pl 10.08.10, 10:45
      Wszystkie. Już po wejściu na stronę programu masz wybór systemu, z którego
      chcesz korzystać.
    • Gość: Gość Re: OpenOffice.org IP: 178.126.0.* 27.10.10, 02:41
      O ile się nie mylę, to nowa otwarta nazwa pakietu to LibreOffice. Stara nazwa OpenOffice jest nazwą zastrzeżoną Oracle. Należałoby zmienić pakiet. Cześć.
    • Gość: ania OpenOffice vs LibreOffice IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.12, 20:20
      Nie wszyscy wiedzą, ale od ponad roku OpenOffice ma konkurenta w postaci LibreOffice. W zasadzie Libre jest takim klonem Opena, tyle że jest szybciej rozwijane. Chodzi o to, że kiedyś pojawiły się pogłoski, że projekt OpenOffice zostanie zamknięty, więc programiści, którzy robili go za free, uciekli od niego i założyli własne studio, które wydaje LibreOffice. To trochę skomplikowane, więc może lepiej przeczytać w artykule jak powstało LibreOffice

W każdym razie, ja używam Libre, bo lepiej rokuje na przyszłość.
    • Gość: ElektroJa Re: OpenOffice.org IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.12, 13:18
      Dobry? To mało powiedziane. OpenOffice jest bardzo dobry, funkcjonalnością i możliwościami dorównuje drogim, płatnym aplikacjom biurowym, a jednocześnie jest przy tym darmowy... Dlatego nie ma co się zastanawiać, trzeba go ściągnąć i zainstalować : ) w razie gdyby ktoś potrzebował pomocy w obsłudze (która jest prosta) to na internecie można znaleźć mnóstwo porad do OpenOffice, choćby tutaj: www.coreblog.pl/?s=openoffice
    • Gość: gośc Re: OpenOffice.org IP: *.multi-play.net.pl 02.03.13, 14:49
      Uwaga, ale jesli napiszesz tekst w Ofice Org to nie otworzysz go w komputerze, w którym nie masz Org tylko masz MS Office 2003 lub nowszy. trzeba na wszelki wypadek zainstalować Office org dodatkowo . jest darmowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka