Dodaj do ulubionych

Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów n...

IP: *.gprs.plus.pl 16.03.09, 16:37
to oni maja jeszcze jakiś abonentów?
Obserwuj wątek
    • Gość: exN ja właśnie dziś wypowiadam umowe IP: *.chello.pl 16.03.09, 16:47
      a dokładniej po 16 miesiącach z nki rezygnuje - nie przedłużam, ale pismo trzeba
      wysłać, bo inaczej automatycznie przedłuża umowę na czas nieokreślony.
      • Gość: Rysiek Re: ja właśnie dziś wypowiadam umowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 08:24
        zat4ra napisał:
        ja ogladam sobie mecz Ligi Mistrzow nadawany w HD
        na moim 52'LCD HD....

A ja i tak mam WIĘKSZEGO ptaka niż ty
    • zat4ra Re: Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów 16.03.09, 17:37
      >to oni maja jeszcze jakiś abonentów?

Tak, kilkaset tysiecy, durniu.
      Dlatego ze, pomimo wielu wad jakie N-ka ma,
      mozna na niej ogladac kilka fajnych kanalow
      w HD - TVN, HBO, MTV, Discovery, Nsport.

I podczas gdy taki ubogi (zwlaszcza na umysle)
      osobnik jak ty oglada cos o jakosci 4 kopii kasety VHS
      na TVP, ja ogladam sobie mecz Ligi Mistrzow nadawany w HD
      na moim 52'LCD HD - to piekne. Ale ty tego nie zrozumiesz ...
      • koczisss Re: Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów 16.03.09, 18:38
        Nie rozśmieszaj z tą jakością i tym niby HD. Mam enkę już ponad rok i jest coraz
        gorzej, a nie lepiej!
        • zat4ra Re: Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów 16.03.09, 19:16
          >niby HD.

Daj fakty. Ja mam HD.

>Mam enkę już ponad rok i jest coraz
          >gorzej, a nie lepiej!

Daj argumenty. Ja widze ze jest lepiej, TVN wreszcie nadaje
          w 16:9, Fakty i TVN 24 - to jedyne takie stacje w Polsce.
          Rozne glupki ogladaja inne stacje na swoich TV widescreen,
          z pokaleczonym, czyli albo ucietym, albo rozciagnietym nienaturalnie
          obrazem i nawet tego nie wiedza. Tylko TVN jest wreszcie w 21 wieku.
          • koczisss Re: Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów 16.03.09, 20:06
            To jest 16:9 trochę naciągane, bo kadrowanie jest takie, aby wszystkie
            najważniejsze rzeczy zmieściły się w telewizorze 4:3. Pooglądaj poranek TVN czy
            coś w tym stylu, to zobaczysz jak się przytulają prezenterzy do siebie, żeby
            znaleźć się w kadrze 4:3 i nie zasłonić np. mapki pogody.

Masz HD bo tak Ci powiedziano?
            Tak to jest takie polskie HD z przesyłem danych na poziomie porządnego SD np.
            niemieckiego.

Na Discovery HD jak jest szybszy ruch to latają piksele aż miło, a tvn Hd to
            kpina, gdzie przez większość ramówki programu leci program w SD w dodatku w 4:3.
      • Gość: Kukła Re: Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 20:01
        MTV upscaluje z SD, żadko kiedy som tam materiały HD pełnom gembom.
        N śmierdzi i nie ma prawie kanałów filmowych. TVNem siem nie podniecaj, bo to TV
        dla bezmuzgich Jeti. Wszystko podane na tacy: co masz myslec
    • Gość: stanislaw Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów n.. IP: *.voltar.net.pl 16.03.09, 17:48
      Ja rezygnuję z "n"-ki.Co miesiąc dostaję przekaz do płacenia po terminie płatności. Interwencja w Biurze Obsługi Klienta nic nie daje. Oni to olewają.Oni są gorsi niż dawniej Polsat.
      • Gość: Adomas Re: Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 22:35
        To zleć przez internet zlecenie stałe, żeby się robiło w terminie
        samo, po co czekasz na te papiery?
        Czy może nie masz konta jak Jarek i chodzisz na pocztę?
        • podkanclerzy jarek ma już konto...a ja n-ki nie kupię bo... 16.03.09, 23:12
          zwyczajnie się nie opłaca. mam Polsat i Cyfrę Plus rozprowadzoną
          po pokojach za pmocą spliterów. n-ka to wyrzucenie grosza.
          Polsat i Cyfra mają supersport i superkanały przyrodnicze oraz
          mnóstwo filmowych.
    • Gość: msrciec Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów n.. IP: *.rohde-schwarz.com 17.03.09, 08:03
      Witam!
      Dla wszystkich zainteresowanych dekoderem z twardym dyskiem: zwroccie uwage na
      dodatkowe koszty jakim jest pobor pradu przez tego "smoka". Nawet w stanie
      uspienia to konsumuje ok. 40W!!!

Bierze sie to stad, iz przez cala dobe musi byc toto gotowe na nagrywanie
      filmow, ktore teoretycznie jest zaprogramowane oraz na sciaganie oferty VOD na
      lokalny dysk twardy.

0,040kW * 24h * 30dni * 0,2zl/kWh = 5,76zl

Nie mam pojecia o innych odbiornikach ale z punktu widzenia emisji CO2 nie jest
      no najszczesliwsze rozwiazanie.

Tak czy inacze mogliby cos zrobic aby te odbiorniki sie wylaczaly calkowicie
      jesli nie ma sie dostepu do VOD i brak aktualnie zaprogramowanych nagran.

Pozdrawiam,
      msrciec
      • Gość: gzesiolek Re: Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów IP: *.pnet.com.pl 17.03.09, 11:12
        a w czym problem wylaczyc listwe jak nie uzywasz... kazdy sprzet na
        stand by pobiera od kilku do kilkunastu W, wiec chcac niechcac te
        pare zlotych miesiecznie wyrzucasz w bloto... chyba ze odcinasz na
        listwie jak nie uzywasz...
        • Gość: Wład Re: Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 16:52
          Bo po wyłączeniu listwy musisz na nowo programować, co chwilę trwa.
    • Gość: znawca Codzi o to że.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 08:21
      TVN chce aby klienci nie kasowali ich reklam w programach odtwarzanych z
      opóźnieniem (to coraz popularniejszy trend wśród widzów płacących za oglądanie
      programów a nie reklam).
      Założę się, że w ich nowej nagrywarce będzie to utrudnione.
    • marian_porucha Mam pytanie do szanownych internautów. 17.03.09, 10:00
      Czy żądanie oryginalnego opakowania jest zgodne z prawem? Wynajmuję
      jednopokojowe mieszkanie z aneksem kuchennym i nie mam zwyczaju trzymać śmieci w
      domu. Gdybym kolekcjonował wszystkie pudła od telewizora, wieży, dekodera,
      pralki, lodówki, komputera, monitora, telefonów itp, to nie miałbym miejsca dla
      siebie. A tu kolejny raz czytam, ze ktoś tam żąda oryginalnego opakowania przy
      zwrocie sprzętu, pewnie jeszcze musi być w stanie nienaruszonym. Czy można się
      przed tym jakoś bronić? Ostatnim razem, kiedy zażądano ode mnie oryginalnego
      pudełka podczas oddawania telefonu do reklamacji, zostawiłem sprzedawcy swoje
      dane i rzeczony telefon na ladzie i wyszedłem ze sklepu. Zachowałem się jak
      gbur, ale odniosło to skutek, jakoś telefon dali radę naprawić. Gdyby jednak
      doszło do sporu, to nie wiem, czy według prawa miałbym rację. Czy ktoś wie?
      • akodz Re: Mam pytanie do szanownych internautów. 17.03.09, 11:14
        Masz rację, ale zauważ, że w tym konkretnym nie kupujesz od "N-ki"
        jej dekodera, a jedynie go wypożyczasz - stąd obowiązek zwrotu
        wszystkiego co otrzymałeś wraz z dekodwerem po okresie umownego
        korzystania z niego (łącznie z kablami i instrukcją obsługi). Jak
        ktoś coś komuś pożycza, to potem wymaga zwrotu w komplecie i w
        nienaruszonym stanie, to chyba naturalne.
        Kupując telewizor czy lodówkę możesz kichać na takie wymagania co do
        kartoników, bo z reguły sprzedawcom i tak chodzi tylko o bezpieczne
        opakowanie produktu na czas oddania go do naprawy gwarancyjnej.

Miłego dnia życzę
      • Gość: Tomash Re: Mam pytanie do szanownych internautów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 11:30
        Najczęściej opakowanie nie jest niezbędne. Pod warunkiem, że sprzęt należy do
        klienta a nie jest wypożyczony, jak ma to miejsce w przypadku rzeczonego
        dekodera N. Gwarant zazwyczaj zastrzega sobie, że jeśli sprzęt nie zostanie
        oddany do naprawy w oryginalnym opakowaniu to nie bierze odpowiedzialności, za
        ewentualne uszkodzenia wynikłe podczas transportu czy manipulacji sprzętem. Nie
        zdziw się więc jeśli oddasz coś do naprawy bez opakowania, a wróci do Ciebie
        naprawione lecz np. z efektownymi rysami na obudowie. O reklamacji oczywiście w
        tym przypadku nie może być mowy. Klient nie oddając sprzętu w opakowaniu niejako
        dobrowolnie liczy się z ewentualnymi uszkodzeniami jakie mogą wyniknąć podczas
        transportu czy manipulacji. Pozdrawiam!
    • Gość: kaszub Telewizja N: Ruszyła wielka wymiana dekoderów n.. IP: 213.192.90.* 17.04.09, 12:32
      Odradzam! Będziecie mieli betoniarkę w pokoju. I rachunek większy o 10 zł za
      prąd co miesiąc.Dysk twardy to już absolutny przeżytek , dlatego
      tak namawiają na wymianę. Tylko USB i pendrive jak w FK6900.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka