Gość: Stek bzdur Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: 79.162.154.* 31.03.09, 21:35 Coraz więcej rzeczy łącznie z prowadzeniem firmy można zrobić przez przeglądarkę, a google ze swoim goole docs jeszcze nieźle zamiesza. I netbook jest tu w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji 31.03.09, 21:49 "Netbooki świetnie nadają się do wielu różnych zastosowań - ale niestety nie do prawdziwej pracy." taa... od prawie 5 lat wylacznie, a wczesniej glownie, pracuje uzywajac notebook'a, ktory jest podstawowym narzedziem dla mnie... 80% czasu w pracy spedzam "przed komputerem", wiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesper_lynd Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 21:51 Niemerytoryczny i bzdurny tekst. Który sili się na bycie zabawnym, a jest raczej żałosny. Która to żałość wynika z prostego faktu, że większość użytkowników Maców to snoby zapatrzone w koniec swojego kursora, wywyższające się ponad przeciętność, która nie kupi tego gadżetu za ciężkie pieniądze, tylko dlatego, że ów gadżet jest modny. Jak dla mnie to właśnie to ten artykuł ma na celu, pokazanie, jakim Mac-user jest snobem, który będzie używał netbooka jako podstawkę :) Jaha, a ja się podcieram dolarami... Jeśli nie ma co zrobić z netbookiem to niech da pierwszemu lepszemu studentowi, który się będzie cieszyl, że ma gdzie robić notatki na zajęciach. A nie porównuje notebook z netbookiem - oba mają swoje wady i zalety przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.146.240.105.ip.airbites.pl 31.03.09, 22:03 widać że autor myślał o wyrku i panience a nie o artykule... żenada i wypociny a nie artykuł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 22:09 Bateria w moim Samsungu NC 10 wytrzymuje 5-8 godzin :) ale jak ktoś jak autor tekstu kupuje bezmyślnie netbooka z baterią 3-komorową zamiast z 6-komorową to niech się swoją bezmyślnością nie chwali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kran Re: Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycj IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 01.04.09, 02:49 > netbooka z baterią 3-komorową Nie komorową a ogniwową. pl.wikipedia.org/wiki/Bateria_ogniw Odpowiedz Link Zgłoś
kolejorz_nie_ma_szans Re: Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycj 01.04.09, 21:38 do wikipedii to sie gampniu nie odwołuj (setny raz dziś zresztą). Lubisz spamy, to sobie na mejla wysyłaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 22:16 Mam w firmie netbooka Samsunga NC 10. W terenie mogę pracować na nim wszędzie i długo (5-6 godzin). Ekran i klawiatura jest wystarczająca. Dokupiłem pełnowymiarową klawiaturę na USB, ale standardowa klawiatura jest dla mnie wystarczająca. Tak samo ekran 10 cali. Ale jak ktoś chce może dokupić monitor LCD o dowolnej wielkości. Takie artykuły pisza chyba ludzie którzy nigdy nie pracowali na netbookach. Przez lata używałem standardowego 15 calowego notebooka i nigdy więcej nie kupię takiego "komputera z możliwością przenoszenia"......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.zone5.bethere.co.uk 31.03.09, 22:19 Laptop nie nadaje sie do prawdziwej pracy? Od pietnastu lat pracuje wylacznie na laptopach. A pracuje raczej duzo. Klawiatura i myszka desktopa mi przeszkadzaja - za duze to wszystko. Uwielbiam laptopy malutkie i jeszcze mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe odrazu widac kto sponsorowal ten tekst. IP: *.icpnet.pl 31.03.09, 22:19 Widocznie sprzedaż jabłek w sadzie spadła i winę zrzucają na duży wiatr jaki zrobił wybuch Atomu więc zlecają pisanie bredni jakimś niedorobionym jabczokom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 22:28 Widzę, że jest tu wielu użytkowników Samsunga NC 10 więc dla ich wiadomości i dla wiadomości autora tekstu Samsung wyprodukował baterię 9-komorową dla tego netbooka. Wynik testów od 9,5 do 12 godzin użytkowania na w pełni naładowanej baterii. Biblioteka Jagiellońska w Krakowie czynna jest od 8 do 20 więc można siedzieć nawet cały dzień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kran Re: Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycj IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 01.04.09, 02:48 > Samsung wyprodukował baterię 9-komorową Nie komorową a ogniwową. pl.wikipedia.org/wiki/Bateria_ogniw Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycj 01.04.09, 10:40 nie truj. zajrzyj na dowolna strone sklepu z netbookami to zobaczysz jak tam sa nazywane baterie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejorz_nie_ma_szans Re: Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycj 01.04.09, 21:39 do wikipedii to sie gamoniu nie odwołuj (setny raz dziś zresztą). Lubisz spamy, to sobie na mejla wysyłaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowojorczyk Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: 64.251.32.* 31.03.09, 22:29 notebook a nie netbook!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji 31.03.09, 22:33 NOTEBOOK, a nie netbook!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.54.18.100.static.telsat.wroc.pl 31.03.09, 22:48 Moim zdaniem to typowy tekst o NICZYM pisany ze względu na honorarium. Mam netbooka i zupełnie inne związane z nim doświadczenia. No cóz, jeśli ktoś chce mieć COŚ do wszystkiego, to najlepszy jest kij, ale wtedy nie można przecież zgrywać eksperta! PS A mój notebook się nie przegrzewa, choć to tylko NIESZPANERSKI HP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesłąw Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.gprs.plus.pl 31.03.09, 22:54 Zawsze twierdziłem, że to tylko gadżetomania i kupowanie o bo to takie fajne.. sorry, pracuje na IBM T42 z 15" LCD i nie wyobrażam sobie pisania na takiej malutkiej klawiaturze i na takim malutkim ekranie.. to się nadaje do sprawdzenia poczty, ale nie pracy.. i ktoś kto twierdzi inaczej po prostu nie chce się przyznać, że jak głupi nabrał się na ten owczy pęd i teraz nie ma się jak pozbyć tego złomu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drwal Re: Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycj IP: 89.231.203.* 01.04.09, 01:53 Widzisz, ja użerałem się z 15 calowa Toshiba lata. Nieporęczne to i uciążliwe. Netbook był strzałem w dziesiątkę. Po co mam taszczyć napęd optyczny i masę pierdół, których w terenie używał nie będę. Po prostu netbooki dały kopa producentom konwencjonalnych notebooków. Tak samo zresztą ignorancja Steva Joobsa na temat netbookó się zemściła. Aktualnie musiałbym być głupcem by kupować notebooka za 3000-5000zł lub więcej i mówić o mobilności i wygodzie. Załatwia mi to netbook za 1500zł, który zasługuje na miano mobilny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.as.kn.pl 31.03.09, 22:56 Jak się kupuje badziew z 3 komorową baterią to się narzeka;)Do pracy w pociągu i prostackiej rozrywki tj. jak obejrzenie filmu w spartańskich warunkach pkp jak znalazł. Jasne jak się chce projektować czy programować na tym - odradzam. Ale do takich zajęć tradycyjny laptop też się średnio nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kran Re: Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycj IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 01.04.09, 02:53 > Jak się kupuje badziew z 3 komorową baterią Nie komorową a ogniwową. pl.wikipedia.org/wiki/Bateria_ogniw Odpowiedz Link Zgłoś
kolejorz_nie_ma_szans Re: Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycj 01.04.09, 21:50 do Wikipedii to się gamoniu nie odwołuj (setny raz dziś zresztą). Lubisz spamy, to sobie na mejla wysyłaj! .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.tvk.torun.pl 31.03.09, 23:13 Niech każdy płaci takie podatki jak ja pracując na notebooku. Tylko notebooków używam. Będzie wszystkim dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek A jego dziewczyna jest w moim łóżku. 31.03.09, 23:17 A jego dziewczyna jest w moim łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycj 31.03.09, 23:18 pl.wikipedia.org/wiki/Netbook Połowie dyskutantów przydałoby się dokształcenie zanim zaczną pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przerażony Czy ten facet dopiero uczy się polskiego? IP: *.szczecin.vectranet.pl 31.03.09, 23:24 Czy ten facet dopiero uczy się polskiego? Zacząłem czytać tekst - bo myślałem, ze będzie zabawnie - ale okazało się, że to jakiś nie douczony w polskiej mowie Australijczyk, czy inny Maorys... Taki straszny surżyk, że głowa boli. Przestałem czytać przy stwierdzeniu, że wybiera się do Rzymu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcz Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:49 mozna na nim ugotować zupę tylko trzeba miec kuchnie na egiel i wyjac baterie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesss Re: Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycj IP: *.acn.waw.pl 31.03.09, 23:54 Sądzę, że jest parę innych zastosowań niż to co proponujesz ;-). Nie zmienia to tego, że artykuł pisał wyjątkowy matoł z jabłkiem wydziarganym na czole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj.pj Musicie przedrukowywać takie bzdury? IP: *.chello.pl 31.03.09, 23:56 Mam maleńką Toshibę (8,9 cala), pracuje bez problemu kilka godzin - ostatnio kończyłam na niej na baterii prezentację przez ok. 2 godziny a następnie tę prezentację pokazywałam i wszystko to nie zjadło mi nawet pół baterii... Klawiatura jest mała, ale pisać się na niej da. A 120 giga dysku rzeczywiście się przydaje, żeby zawsze mieć ze sobą materiały, które mogą się okazać przydatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.fema.krakow.pl 31.03.09, 23:59 Artykuł jest jakiś niefachowy. Facet nie miał gniazdka - to jego pech. Baterie krótko pracują - to jest wada wszystkich chyba laptopów. Natomiast nie ma wzmianki na tematy merytoryczne - co się da robić na netbooku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drwal Re: Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycj IP: 89.231.203.* 01.04.09, 01:56 Nie do końca z tą baterią. Ten człowiek zrobił idiotyczny błąd bo zakupił netbooka z 3 komorową baterią i oczekiwał cudów. To naiwność i głupota, a później szczekanie w tak banalnych artykułach że natankował 2 litry, a auto nie chce przejechać 2000km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekbujakowski. Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.acn.waw.pl 01.04.09, 00:02 uwaga. nigdy nie postuje/komentuje srtykulów ale postanowiłem się włączyć i wrzucić do koszyka kilka groszy. jaka że tydzień w tydzień podróżuje na trasie wwa-katowice to min. 5h w obydwie strony trzeba jakoś przyjemnie spędzić, a drzemka i książka to czasem za mało. standardowo pracuje na Toshi A200 i jestem z niej bardzo zadowolony. dziewczynka mnie jeszcze nigdy nie zawiodła a bateria przy trybie oszczędzania energii trzyma 2h oglądania filmów, co pozwala mi na nadgonienie cotygodniowych seriali z USA. mimo to zawsze 2,5kg "żywej" wagi + zasilacz+futerał daje cakiem niezły podręczny bagaż. kupująć nowego notebooka 13,3" wydałbym minimum 3k i fakt też byłbym z niego zadowolony. jednak wybór pdałd na Lenovo S10. klasyczna linia, bez świecących się jak psu jaja części. klawiatura na której można na kolanie napisać artykuł do gazety.pl w bez większej ilości literówek. dysk taki jak w mej A200. wszak co ja takiego wielkiego robie na mym kompie prywatnie -maile, zdjęcia, filmy, p2p, gg, n-k, to na cholere mi wiecej. za komfort posiadania tego wszystkiego gdzie tylko zechce przez min. 2,5h na co pozwala mi bateria... hell'yeah. wszak jestem z pokolenia gadżeciaży i juz dużym ale dzieckiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo debil z laptopem apla i tyle IP: *.34.12.101.customer.cdi.no 01.04.09, 00:08 ja tez kupilem aspire one z bateria 6-komorowa, zaden notebook nie ma szans, mam co prawda HP6125, ale przestalem uzywac, na netboku zainstalowalem nawet HEROSOW II - gra odzyskala urok ;-) do korzystania neta, i poczty ten komp jest swietny, i film w podruzy mozna zobaczyc - CALY! Wiadomo, ze makiem gosciu lubi szpanowac a takie tanie noteboki sie do tego nie nadaja... zwykly palant ktory nie wie co to praca, wystarczy poczytac co on rozumie pod tym slowem... nie lubi sie przepracowywac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kran Re: debil z laptopem apla i tyle IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 01.04.09, 02:53 > ja tez kupilem aspire one z bateria 6-komorowa Nie komorową a ogniwową. pl.wikipedia.org/wiki/Bateria_ogniw Odpowiedz Link Zgłoś
kolejorz_nie_ma_szans Re: debil z laptopem apla i tyle 01.04.09, 21:37 do wikipedii to sie gampniu nie odwołuj (setny raz dziś zresztą). Lubisz spamy, to sobie na mejla wysyłaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maya Co można zrobić z netbookiem - pięć propozycji IP: *.chello.pl 01.04.09, 01:33 zadziwiające jak nisko upada gazeta. moze gdyby autor tekstu byl prawdziwym dziennikarzem i mial cos do przekazania czytelnikom nie robiloby mu roznicy czy pisze na netbooku czy na notebooku czy na pc czy na kartce papieru. ale niestety do przekazania nie mial nic. zalosna generalizacja. moj netbook trzyma baterie 7h, ma wygodna klawiature i jest cudownym malym, lekkim komputerkiem ktory wszedzie moge ze soba zabrac (w tym do biblioteki!O!) zeby spedzic tam pare ladnych godzin bez kabla i gniazdka. tendencyjnosc tego tekstu sprawia ze trace resztki szacunku dla gazety. Odpowiedz Link Zgłoś