Gość: Gość Re: vReveal IP: 217.172.227.* 15.05.09, 18:53 "Zobacz zrzut ekranu" - wielka ściema z tą rozdzielczością: po lewej stronie "2x resolution" widzimy "cegłówki" po prawej jakieś zdjęcie. Podobnie jest z "Sharpen". Takie bzdety są tylko na filmach z Tomem Cruisem. Z pustych danych, to... Salomon nie naleje. Czasami można polepszyć filmy, bo potzebne szczegóły są na sąsiednich klatkach. Ale ni tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t0 Re: vReveal IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.09, 23:35 Co ty wiesz? Program czyta różnicę pomiędzy sąsiednimi klatkami i w ten sposób odnajduje "brakujące" szczegóły, następnie dodaje je do klatki, w ten sposób może uzyskać kilkakrotną poprawę jakości! Stosuje się tę metodę do poprawiania starych filmów tasmowych, a także do konwertowania filmów SD do HD np. w telewizji Discovery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiewior Re: vReveal IP: 62.61.43.* 16.05.09, 08:17 Taaak - kilkakrotną! Jeden piksel można rozmnożyć na kilkanaście - i to jeszcze z różnych klatek. Daje to niesamowitą poprawę jakości :) A starych taśm filmowych (a nie filmów taśmowych) nie ma po co "poprawiać", jeśli mowa o rozdzielczości, bo i tak normy HD wypełniają bez większych problemów. Tam są problemy z przebarwieniami i blaknięciem. A konwersję z SD do HD to robi dziś praktycznie każdy nowy telewizor - można popatrzeć jak się jakość poprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t0 Re: vReveal IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.09, 19:45 Naprawdę nie wiecie o czym mówicie! Sąsiednie klatki w różny sposób zapisują ten sam obraz! Kiedy obraz się porusza zostawia uśrednione, niewidoczne na pojedynczej klatce różnice, tych różnic poszukuje ten program! Pracowałem na nim w policji kilka lat zanim poszła w świat jego wersja komercyjna! Sam mam starą kasetę wideo przerobioną na HD. Żaden "powiększający" do HD telewizor nie poradzi sobie z taką ilością danych. Procesory jakie montuje się seryjnie są o 100 razy słabsze niż to co daje ten program! Ale co tam... Kłóć się z kimś, kto pracował na czymś takim wiele lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: vReveal IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 31.03.10, 13:24 ściągełem ostatnio z torentów filmik z ostatniego GP Australji jest słabej jakość czy ten program poprawi jego jakość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: vReveal IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 14:48 Witam,czy jest program do poprawy jakości dźwięku w filmie mp4 nagranym komórką...?Byłem na koncercie za blisko sceny i dźwięk mam b. głośny i zniekształcony.Jest na to jakaś rada ? Proszę o pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś