Dodaj do ulubionych

Netia: 4 Mbit od 49 zł

IP: *.icpnet.pl 24.05.09, 16:36
Mam gdzieś te "rekordy szybkości i opłacalności" w gó...anych
promocjach na parę miesięcy.

Interesuje mnie prosta, czytelna stawka bez limitów sciaganych
danych, ograniczeń czasowych i innych podobnych pierduł.

Wtedy sobie porównam.
Obserwuj wątek
    • Gość: o Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 16:40
      sepsa dorzuca drukarkę czy jakiś inny śmieć i wychodzi na jedno
      • Gość: grr Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.09, 19:21
        super z ta sepsa, hehehehe!! nowe slowo w moim slowniku ;-)
        • erroid Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł 25.05.09, 02:47
          sepsa xDDDD załączam do mojego słownika
    • Gość: rysiu Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 17:03
      Przecież podobna promocja już była rok temu .
      Dzwoniłem specjalnie do Netii ,a oni na to ,że tam gdzie mieszkam nie jest
      jeszcze "uwolnione" :)
      Ktoś się powinien za ten jeb.ny monopol wziąć w końcu !!!
      • Gość: dusia Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 17:31
        mam internet w Netii od 1,5 roku - problem jest z prędkością, jest zawsze o 1/4
        mniejsza niż ta którą zamówiłam. Próbowałam interweniować na Infolinii -
        powiedziano mi, że tę którą zakupiłam to była prędkość max .... Poza tym OK
        • Gość: marek I to jest właśnie TO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 07:22
          Na TP można czasem narzekać, ale prawda jest taka, że jakość usługi Neostrada
          jest na bardzo wysokim poziomie. Zamówiłem 2Mbit/s i nie mam problemu z
          osiąganiem takiej prędkości - mimo że też oczywiście jest to prędkość nie
          gwarantowana. U innych operatorów różnie z tym bywa.

Ja również sądzę, że TP w jakiś sposób odpowie na tę propozycję Netii - przecież
          nie będą tylko na to patrzeć jak im klienci odchodzą.
    • biku5 Netia: 4 Mbit od 49 zł 24.05.09, 17:35
      CIOS ??

Cios zadają osiedlowe sieci kablowe ofrując np 6 Mbit/s za 40zł
      brutto.
    • Gość: marek Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.acn.waw.pl 24.05.09, 17:52
      To nie tyle cios, co tak zwane cwaniactwo tzw. alternatywnych operatorow, oraz
      regulacja UKE.
      Alternatywa dla TP sa kablowki, gdzie rzeczywiscie net jest dobrej jakosci i w
      dobrej cenie.
      Natomiast TP moglaby spokojnie dac lepsza oferte, niz wszyscy operatorzy tacy,
      jak netia lub dialog, ktorzy maja za soba UKE, ktora dyktuje stawki. TP ma
      zwiazane rece i nie moze zaproponowac lepszej oferty. Nie jestem jakims fanem
      tej firmy, ale trzeba tez jasno powiedziec, ze mamy ceny, takie jakie mamy
      rowniez przez UKE
      • Gość: xyz Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 20:31
        W przypadku oferty po LLU (4 i 16 Mbit/s) Netia sama doprowadza sygnał do
        własnego DSLAMU w centrali TPSA i jedyne co bierze od TPSA to okablowanie
        centrala-abonent i płaci za to tepsie około 25-30zł/msc. Coś takiego jest
        korzystne i dla TPSA (dostaje 30 zł/msc tylko za utrzymanie kawałka kabla w
        znośnym stanie) i dla Netii (może sama kształtować ofertę, pod warunkiem że
        postawi DSLAM odpowiedniej technologii i doprowadzi sygnał).

Swoją drogą, teraz TPSA też by mogła oferować 16Mbit - np. moja linia
        synchronizuje się z ADSL2+ (do 24/1,3 Mbit/s)
    • Gość: Jadowity Nie dajcie się naciąć IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 17:56
      Na linii TP? Czy autor sprawdził to dzwoniąc na infolinie? Radze sprawdzić. Ja
      usłyszałem że takiej możliwości nie ma. Na stronie Netii, pokazało mi że mogę
      mieć internet od Netii, ale na infolini, powiedziano mi, że takiej opcji nie ma,
      może dlatego że jestem już ich klientem, chociaż już niedługo.Poza tym Netia
      zagrywa ostatnio jak TP. Nie mam możliwości zmiany szybkości internetu, według
      obecnych stawek,tylko według stawek z dnia w którym podpisywałem umowe.
      • Gość: nitek Re: Nie dajcie się naciąć IP: *.chello.pl 24.05.09, 19:56
        skoro podpisywałeś umowe w jakiejś promocji to wszelkie stawki obowiązują
        zgodnie z nią (tak sami i ceny za przepustowośći).
        Ta zasada funkcjonuje u wszystkich operratorów.
        W netti w zależności od podpisanej promocji, jest możliwość zmiant promocji na
        inną korzystniejsza w trakcie trwania obozwiązującej ciebie tej starej. Taka
        opcja weszła od niedawna
        • Gość: jadowity Re: Nie dajcie się naciąć IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 20:06
          Mi też to mówili jak podpisywałem umowę, że mogę ją w każdej chwili zmienić na
          bardziej korzystną. Więc jeśli wierzysz w bajki.....
        • Gość: gm Re: Nie dajcie się naciąć IP: *.cdma.centertel.pl 25.05.09, 10:30
          To mi sie własnie nie podoba. Rozumiem ,ze mozna podpisac umowę nawet na 10 lat
          ale z gwarancją ,że zawsze bedzie mozna ją aktualizowac do najlepszej w danym
          momencie. Ja sie zobowiazuje do lojalności ale oczekuje czegoś w zamian.Niestety
          telekomy działaja w kategoriach tu i teraz.
    • Gość: Neta do Kibla Neo na mojej lini wyciaga 1 Mb/s więcej nie da... IP: *.winn.cable.ntl.com 24.05.09, 18:11
      bo modem traci synchronizacje z powodu szumów na lini nie ma lepszej
      pary tak mi powiedział monter z TPsa to teraz poprosze nietie do 4
      Mb/s smieszni są gdzie te 4 na Marszałkowskiej w W-Wie?
      • Gość: nietk Re: Neo na mojej lini wyciaga 1 Mb/s więcej nie d IP: *.chello.pl 24.05.09, 19:58
        w przypadku gdy jest to technologia LLU, to może być nawet i na marszałkowskiej.
    • Gość: WOW Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.bb.sky.com 24.05.09, 18:52
      WOW to film wam sie bedzie sciagal juz tylko w tydzien. LOL
      • Gość: SRPONMLKJIHGFEDCBA Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 20:02
        --> Gość: WOW 24.05.09, 18:52
        WOW to film wam sie bedzie sciagal juz tylko w tydzien. LOL

Nie tydzień matematyczny analfabeto tylko kilkadziesiąt minut - w zależności op rozmiarów: 700MB - to jakieś 23,5 minuty na pełnej prędkości.
      • Gość: SenseiKrk 1400 sekund glabie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 00:04
        1400 sekund glabie..

4 * 1024 *1024 / 8= 512 KB/s
        film ma 700 MB / 0.5 MB = 1400 sekund..
    • Gość: 476457643 Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 18:59
      Na liniach własnych i uwolnionych (chyba raczej dzierżawionych) to Netia ma
      już dawno świetną ofertę. Szkoda że zasięg jest malutki...
    • Gość: tomcio 4 Mbit/4Mbit od 49 zł IP: *.poczesna.netcominternet.pl 24.05.09, 19:02
      rozumiem ze to łącze synchroniczne
      • Gość: snow Re: 4 Mbit/4Mbit od 49 zł IP: *.munitus.3s.pl 24.05.09, 21:46
        oczywiscie. 2xE1 spiete multilinkiem, z SDH po HDSLach wchodzi na cisco ktore
        robi load-balancing i ktore Netia wstawia za darmo.
    • Gość: Jajajcarz Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: 93.179.216.* 24.05.09, 19:04
      W UPC ponad 60 kanałów i internet 5Mbt za 59zł.Netia niech sie chowa.
      • Gość: marek Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.acn.waw.pl 24.05.09, 19:14
        To nie jest żadna alternatywa, niech netia buduje wlasna infrastrukture, to
        wtedy byc moze bedzie miala szanse przedstawic naprawde dobra oferte, w tym
        momencie zeruja na laczach TP i laskawej polityce UKE. Dla zainteresowanych
        tematem bardzo ciekawa dyskusja na ten temat jest tutaj:
        telepolis.pl/news.php?id=14945
        pozdrawiam
        • Gość: Były klient sepsy Netia jest ok IP: *.152.144.143.dsl.dynamic.eranet.pl 24.05.09, 22:03
          Za te łącza pasożyta płaciliśmy my, klienci tpsa. Jak sepsa zrobiła łaskę po upadku komuny, to trzba było zapłacić za instalację kupę kasy, by podciągneli kawałek kabla. A potem dostali to darmo /w akcjach/ i twierdzą bajki o wielkich swoich inwestycjach. a abonament 45 zł za nic /w dużym mieście, za kawałek kabelka/, bez minut w abonamencie - to złodziejstwo.
    • Gość: dziadek Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.09, 19:47
      Mieszkam w Katowicach - bez linii TP. Ani Netia , ani UPC nie ma możliwości
      technicznych dostarczenia mi internetu. To po co te duperele ?
    • Gość: jadowity Netia: 4 Mbit?????? IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 19:55
      Co z tego ze niby dają 4mbit. Ja mam 1mbit, ale ping i upload to tragizm. Dla
      niedowiarków:
      KLIK
      • Gość: zof Re: Netia: 4 Mbit?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 20:20
        heh. ja na Neostradzie 1 Mega mam faktycznie lepszy upload, ale już download i
        ping gorszy. więc czym Ty się martwisz.
    • Gość: toczi Śliczna kryptoreklama IP: 195.117.142.* 24.05.09, 20:24
      Reklamy powinny wg prawa być oznaczone
    • 88i88 Netia: 4 Mbit od 49 zł 24.05.09, 20:27
      Bardzo możliwe ,że użytkownicy TP Neostrada otrzymają niedługo gratis
      zwiększenie szybkości. Ostatnio trwają prace konfiguracyjne...
      Poczekamy,zobaczymy
      • Gość: poldman Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 20:54
        a gdzie znalazles takie informacje?? mi tam nic nie zmieniaja ani ujepszaja...
      • Gość: guest Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 21:28
        Mieli dostać, ale... Może w najlepszym przypadku skończy się na niewielkiej
        grupce wybrańców. TP wstrzymało na czas bliżej nieokreślony zakupy i inwestycje...
      • Gość: mmm Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 21:41
        te prace spowodowały dzisiaj awarię serwerów logowania w łódzkiem
      • Gość: tomek Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.chello.pl 25.05.09, 07:41
        bardzo niemożliwe
      • Gość: :) Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 20:01
        a robili robili:)....sepsa wdrazala system monitorowania sieci.....i chyba im
        dziala bo gdy zasysalem na maksa to po ok. 6h calkowicie padalo mi
        lacze<hahaha>....tak jakby ustawiali limit na lacze ...ehhh idiotyzm...az
        musialem prosty skrypt wlaczyc ktory automatycznie rozlaczal sie i laczyl
        ponownie co 5h.....inaczej komp chodzil nic nie robiac:/
      • Gość: abonent Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.09, 14:47
        jestem abonentem Netii od długiego czasu. Zostałem wyróżniony tym,
        ze bez proszenia dostałem usługę przyśpieszenia internetu do 4
        Mbitów. Usługa ma działać od 1 sierpnia 2009. Mnie przełaczono na
        linię cyfrową już na początku czerwca. Nikt do mnie nie może
        zadzwonić już od miesiąca !!! Interweniuję na numerze info - bo
        inne są ukryte. Od trzech tygodni obiecują mi :: JUTRO<JUTRO !!!!
        Nawet nie mam kogo opieprzyć bo wszyscy kierowniki unikają
        rozmowy, a szaraki mogą tylko wklikać sprawę do kompa i próbować
        spławić abonenta. Nie dajcie się nabrać na obiecanki netii. Złowią
        Was ,a potem nawet nie powiedzą pocałuj nas w dupe -tylko płać !!!!
        • Gość: MareK Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 13:21
          Wielki mit. Oferta 4 MB nie dla każdego mimo, że na "sprawdź
          ofertę", odpowiedź jest pozytywna. Właśnie wycofałem się z umowy z
          tymi złodziejemi. Na 4 faktury 4 korekty - powód zawyżanie naliczeń.
          Zamierzam zgłosić to do UKE, czekam tylko na ostatnią korektę.
          Rozmowy z infolinią pletii całkowicie pochłonęły tzw. tańszą ofertę.
          Wracam do Tepsy.
          Pozdrawiam
          Marek
    • Gość: tagerek Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.torun.mm.pl 24.05.09, 20:35
      nie sadze zeby tak było. jak mi sie skonczy umowa od razu spadam do
      netii maja lepsze i szybsze lacza. poza tym jakos polaczen jest
      lepsza.
      • Gość: maciek Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.acn.waw.pl 24.05.09, 20:58
        to sa te same lacza, te same linie, obsluguja te same predkosci. wszedzie tam,
        gdzie ktos nie chce brac neostrady, albo netii, mozna tez wziac ewentualnie
        freedom, ktory jest tez tanszy niz neo
    • Gość: no_Netia Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: 217.98.89.* 24.05.09, 21:10
      He ..he ... już to z Netią przerabialem cały marzec , miesiąc dzwonili
      i namawiali potem podpisałem umowę i jak miało być uruchomione to się
      okazało ,że nic z tego - nie da się jakoby z winy TP
      SA (po LLU - Warszawa) i zaoferowali mi w tej samej cenie 1 Mbit .
      Reklama i tylko reklama może w 30% lokalizacji mozna puscić te 4 Mbity
      :-)
    • man_sapiens Jakie to ma znaczenie 1Mb czy 8Mb 24.05.09, 21:13
      To są szybkości maksymalne, które na pewno nie będą przekroczone. Natomiast
      faktyczne prędkości to zupełnie inna bajka. Ja zrezygnowałem z TPSy gdy zamiast
      2Mb/512kb miałem regularnie 250kb/50kb. Czegoś takiego nie można nawet
      reklamować, bo Sepsa nie daje żadnej gwarancji minimalnej prędkości. Netia
      zresztą też nie. Teraz mam lokalnego bezprzewodowego usługodawcę, jest taniej i
      hula 1,5Mb/512kb (mierzone).
    • Gość: ech... Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.chello.pl 24.05.09, 22:10
      Szaleńcze 4 mbit/s, za 50PLN... Wolę jednak moje 30 mbit/s za 90PLN
    • Gość: groteska Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 22:13
      Myslicie ze bedzie 4 mega? hahahaha! Moj transfer w Netii wielokrotnie
      obnizano a raz nawet spadl do 96 kbps. Gdybym nie dzwonil systematycznie to
      pewno mialbym 128 w cenie 1,5 mega
    • Gość: Stop Netia nie wywiazuje sie z umow. Nie podpisujcie 2L IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 22:19
      Nie podpisujcie na dwa lata, bo bedziecie GORZKO PLAKAC jak ja. Czekam juz tylko
      z desperacja na zakonczenie mojej umowy, z ktorej ten marny provider sie nie
      wywiazuje w sposob cywilizowany a sam nie moge odejsc taniej niz za 900 zet.
      • Gość: pytanie Jak uwolnic linie? IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.09, 22:29
        Odziedziczylem mieszkanie w centrum katowic po Babci (niestety UPS jest
        wszedzie do okola a u mnie nie i raczej juz nigdy nie bedzie). Od
        zawsze byl tu telefon od TPSA. Dokonalem cesji, wypowiedzialem umowe -
        teraz mam od neti telefon i net (2mb) - jak zatem calkiem uwolnic sie
        od tpsa i miec szybszy i tanszy net od neti??? Moge sam cos z tym
        zrobic?
    • Gość: ehhhh Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 23:04
      już 3 lata temu w Niemczech była oferta 2MBit za 9,99Euro, gdzie ja musiałem za 128kB w Neo płacić 69pln. koleś z Niemiec nie chciał mi wierzyć, co ja mówiłem.

gdzie to ostatnio staty były, jakoby Polska była prawie na końcu świata z prędkością netu, wsytd. beton rządzi...

masakra
      • Gość: Artur Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.scansafe.net 25.05.09, 07:22
        Ale kiedy musiales placic 69 za 128KB? Ja neo mam juz ponad 4 lata i nie
        pamietam zeby wogole taka szybkosc byla jeszcze oferowana wiec tez nie idealizuj
        zachodu. Wiadomo - polska jest troche do tylu, ale bez przesady.
        • Gość: znawca Re: Polska trochę do tyłu? IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.09, 08:01
          "W Polsce łącza szerokopasmowe są jednymi z najwolniejszych i jednocześnie
          najdroższych wśród 30 najbardziej rozwiniętych krajów świata" - wynika z raportu
          OCED. Właśnie dzięki kłamstwom, chciwości i bezmózgowiu providerów w stylu Netia
        • e.robson34 Re: Netia: 4 Mbit od 49 zł 25.05.09, 13:46
          No może i kiedyś była, ale chyba rzeczywiście dawno, teraz minimalna prędkość
          neo jest dwa razy większa...
    • Gość: luks Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.wlodkowic.pl 25.05.09, 08:14
      ta promocja jest tylko na liniach netii, a inni moge sie z nia
      pozegnac, chciałem z niej skorzystac i sie rozczarowałem.
    • Gość: remi Netia: 4 Mbit od 49 zł IP: *.chello.pl 25.05.09, 08:33
      Ciekawy jestem jakie pokrycie mają linie własne netii ?
      Zdaje się, że promocja wygląda ładnie ale tylko na papierze, po roku koszt
      usługi to 74 zl (przez kolejne 12 m-cy.

Na TP narzekać łatwo z czytaniem regulaminów nieco gorzej :)
    • Gość: przebudzeniec to pewnie taki sam kit ja 30Mb/s z UPC IP: *.piekary.net 25.05.09, 08:58
      mam 1Mb/s z lokalnej sieci osiedlowej ale wziąłem łącze z UPC bo
      reklamowali że dają 30Mb/s. Cóż 1Mb/s z mojej osiedlówki działał
      znacznie szybciej niż te 30Mb/s z UPC. O DC już nie wspomnę. Dobrze,
      że nie podpisałem z UPC umowy na czas określony, chociaż mi
      początkowo wmawiali, żę inaczej się nie da. Duże telekomy to jeden
      wielki marketingowy kit!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka