Dodaj do ulubionych

Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy nie..

IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 17.12.03, 19:09
Drodzy! Dzieki jeszcze raz wszystkim za porade w sprawie zalozenia konta... Jeszcze tylko
jedno: chdzi o jakis dobry, prosty program emailowy: XP + internet explorer, dla mojej mamy,
ktora jest na razie niezbyt wprawiona. bylabym wdzieczna za jakas rade.....Outlook Express jest
chyba OK??
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.math.cas.cz 17.12.03, 19:53
      Zaleta Outlooka jest to ze jest popularny i prosty (znajdziesz duzo ksiazek,
      instrukcji w internecie i mama nie bedzie miala klopotow z uzyciem)

Wada Outlooka jest to ze jest popularny i prosty (wiekszosc wirusow jest
      pisana z mysla wlasnie o outlooku a jak mama wciagnie sie w internet to bedzie
      chciala cos wiecej niz outlook. ale to za jakis czas)

Dla mnie dobry wybor jesli nie chcesz uzywaz bezposrednio www. Ma to taka
      zalete ze list mozesz sprawdzic z kazdego miejsca. Po drugie, ostatnie
      wiadomosci masz zawsze w skrzynce. Wiec jak wyjdziesz do miasta i zapomnisz co
      corka/siostra/brat/syn chcieli zebys kupila zawsze mozesz isc do kawiarenki i
      sprawdzic. Z outlookiem tego nie zrobisz, chyba za zostawiasz kopie wiadomosci
      w skrzynce, ale zanim mamie wytlumaczysz jak to zrobic...

pozdrawiam,
      • Gość: iga Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 17.12.03, 22:54
        to jest racja, ale ja sama jednak wole miec program meilowy, www swoja droga. Mysle sobie, ze
        moze nawet ow aprostota nie jest najwazniejsza- lepiej pomeczyc sie od samego poczytku, niz
        potem zmieniac program- to nawet moze byc jeszcze trudniejsze....
    • Gość: m. Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.12.03, 20:01
      to zalezy co sie kryje pod haslem OK. wedlug mnie OE nie jest OK, jest przestarzaly i nie odpowiada moim wymaganiom. ma jednak jedna podtawowa zalete - jest banalny w obsludze i konfiguracji, i mysle ze dla Twojej Mamy, ktora z pewnoscia nie bedzie sie nad tym zbytnio zastanawiac, bylby rzeczywiscie OK. Natomiast jezeli masz wieksze wymagania, to polecam the bat!. program platny i troche trudniejszy w obsludze, natomiast posiada liczne dodatkowe funkcje i jest bardzo praktyczny - tylko, ze wydaje mi sie to test troszeczke wyzsza szkola jazdy. Ja sama moja mame nauczylam korzystac z outlooka i nie narzeka, natomiast sama korzystam z the bat. Natomist jesli chodzi o przegladarke zdecydowanie odradzam korzystanie z internet explorera - nie bede sie rozwodzic, nie takie lby juz komentowaly ten program - poszukaj w innych watkach. polecam opere - banalna w obsludze i duzo szybsza i stabilniejsza niz IE. ludzie polecaja jeszcze mozille, nie wiem, nie bawilam sie, ale wierze na slowo :) aha! zawsze mozna sie pokuisic o korzystanie z wbudowanego klienta pocztowego opery - dosc prosty i nieskomplikowany, za to po prostu dobry. www.opera.com
      • Gość: iga Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 17.12.03, 22:50
        dzieki, ja mam Macinthosa, sama Explorera juz dawno nie uzywam (mam Safari), myslalam, ze sie
        poprawil.... Opera lub Mozilla... hm,
    • Gość: e.111 Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.arcor-ip.net 17.12.03, 23:10
      ...wiekszosc osob tutaj czyta zarowno Komputery,Internet jak i Wirusy.Nie ma
      potrzeby duplikowania watku ;)

mfg::E111
      • Gość: iga Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 17.12.03, 23:12
        racja, troche na szybko probuje znalezc odpowiedzi na moje pytania, dlatego powielam sie...nie
        potrzebnie.
        Ale kontynuujac: czy mozilla lub opera sa takze w j. polskim?
        • Gość: e.111 Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.arcor-ip.net 17.12.03, 23:21
          test.mozillapl.org/
          :)
          • Gość: iga Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.12.03, 11:16
            wielkie dzieki,
            mozille sciagne, ale outllook chyba na razie zostawie,
            • Gość: e.111 Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.uke.uni-hamburg.de 18.12.03, 12:01
              Gość portalu: iga napisał(a):

> ale outllook chyba na razie zostawie,
              ...precz z badziewiem,wiecej z nim klopotu niz pozytku
              • Gość: iga Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.12.03, 12:41
                wlasnie Cie pozdrowilam na "Komputerach",- zaproponuj cos innego. Jak pisalam, ja mam
                Macintosha i uzywam Entourage, jest OK. Ale moja mama ma XP- co jej zafundowac???
                • Gość: M. Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.12.03, 14:24
                  WEDLUG MNIE WBUDAOWANEGO KLIENTA OPERY
                • Gość: iga Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.12.03, 16:17
                  ale za opere sie placi, czy tak? To juz lepiej mozilla. Co oznaczy "wbudowany klient"???
                  • skynews Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy 18.12.03, 19:46
                    Hi iga,

mysle ze to wszystko bzdury.
                    Najlepszy jest Outlook Express lub z wieksza iloscia opcji - Outlook.
                    Nie zawracaj sobie glowy innymi programami.

Tu jest test i porownanie programow,o ktorych mowa w poprzednich "postach":

www.tecchannel.de/internet/479/0.html
                    • Gość: iga Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 18.12.03, 21:20
                      a co z przegladarka? Mozilla czy IE?
                      • e.111 Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy 18.12.03, 23:22
                        Gość portalu: iga napisał(a):

> a co z przegladarka? Mozilla czy IE?
                        porownaj sobie Safari i IE na Mac'u to odpowiedz nasunie ci sie sama, a jesli
                        chodzi o outlooka to zrob jak ci radzi skynews-pod warunkiem ,ze masz duzo czasu
                        na szukanie znikajacej poczty,walke z wirusami i naprawianie
                        zwalonego/zamulonego systemu..
                        :)
                        rgds::E111
                        • e.111 PS: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy 18.12.03, 23:56
                          ...a tu moze kilka zalet outlooka (caly czas aktualne...)
                          www.linuxfaq.de/f/cache/254.html
                          a tu troszke bardziej ogolnie
                          www.guninski.com/browsers.html

• Gość: JP Re: PS: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 19.12.03, 00:09
                            To jest wlasnie przyklad powolywania sie na opinie Linuksiarzy.
                            Nie spodziewaj sie, ze ta pseldokonkurencja powie cos dobrego o produktach MS.

Poniewaz nie mozna wykazac ze Linux jest lepszy to mowi sie jaki to windows
                            jest zly.
                            • koktajl_molotowa nie promując Lnuksa 19.12.03, 01:29
                              powiem, że Outlook to badziewie. Zainteresuj się PegazusMail i TheBat. Wg mnie,
                              na Windę są najlepsze, do tego proste w obsłudze.
                              wanter.w.interia.pl/programy02.htm (PMail do ściągniecia, poz.103)
                              ldhp715.immt.pwr.wroc.pl/~sapi/pmail/pegasus_faq_pl.html (pomoc do
                              PMail'a)
                              thebat.pl/download/ (TheBat do ściągniecia, niestety nie jest to program
                              free, ale wersja free była w którymś Komputer Świat Expert, pewnie jeszcze
                              można kupić w redakcji
                              www.komputerswiat.pl/informacje/archiwum/ksxp2003.html nr2/2003)
                              POZDR
                              • koktajl_molotowa jeszcze o TheBat 19.12.03, 01:31
                                na stronie polskiej TheBat'a możesz dostać, to juz bezpłatnie, podręcznik,
                                naprawdę niezły, obsługi tego programu.
                                Wersja TB z gazety jest pełną bezpłatną wersją.
                              • koktajl_molotowa PegasusMail nie Pegazus (wtyd mi) /bt 19.12.03, 01:43

• Gość: JP Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 19.12.03, 00:04
                          e.111 napisał:

> jesli chodzi o outlooka to zrob jak ci radzi skynews-pod warunkiem ,ze masz
                          duzo czasu na szukanie znikajacej poczty,walke z wirusami i naprawianie
                          > zwalonego/zamulonego systemu..

Bzdury do potegi entej!
                          Chyba nigdy nie uzywales Outlooka. Ja uzywam Outlook od 10 lat i nigdy nic mi
                          nie zniknelo, nigdy nie zlapalem wirusa ta droga i nigdy nie tracilem czasu na
                          naprawiania tego programu.
                          Mam teraz uwierzyc tobie?

Iga wierz wlasnym oczom i wlasnemu doswiadczeniu a jak juz chcesz zdac sie na
                          czyjes zdanie to sluchaj raczej specjalistow.
                          • koktajl_molotowa porównajcie sami co sprawia większe kłopoty 19.12.03, 01:41
                            szukaj.gazeta.pl/szukaj/806956,31023,1253966.html?slowo=Outlook (OUTLOOK)
                            szukaj.gazeta.pl/szukaj/806956,31023,1253966.html?slowo=TheBat (TheBat)
                            szukaj.gazeta.pl/szukaj/806956,31023,1253966.html (Pegasus Mail)
                            Ilość postów z zapytaniami mówi sama za siebie, i tylko niech nikt nie mówi "bo
                            Outlook jest najpopularniejszy"
                            • koktajl_molotowa Re: porównajcie sami co sprawia większe kłopoty 19.12.03, 01:50
                              ech, musicie sami wpisać nazwy tych programów do wyszukiwarki.
                              podam wyniki mojego wyszukiwania:
                              Outlook - 3 strony
                              TB - 0 postów
                              PM - 1 post
                              z nazwa programu w tytule.
                          • Gość: e.111 Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.uke.uni-hamburg.de 19.12.03, 12:50
                            Gość portalu: JP napisał(a):

>To jest wlasnie przyklad powolywania sie na opinie Linuksiarzy.
                            >Nie spodziewaj sie, ze ta pseldokonkurencja powie cos dobrego o produktach MS.
                            >Poniewaz nie mozna wykazac ze Linux jest lepszy to mowi sie jaki to windows
                            >jest zly.
                            ...wybacz ale o produktach MS trudno powiedziec cos dobrego pozatym ze sa
                            kolorowe-jesli ktos uzna to rzeczjasna za plus.A opinie Linuksiarzy sa jak
                            najbardziej miarodajne,bo jak zapewne wiesz wiekszosc z nich pracuje na wielu
                            roznych systemach,i ma w przeciwienstwie do "mono-windziarzy";)),mozliwosc ich
                            porownania. I nie mowie tu o prywatnych gustach bo kazdy ma inne a poza tym -de
                            gustibus non disputantur;)

> Bzdury do potegi entej!
                            > Chyba nigdy nie uzywales Outlooka. Ja uzywam Outlook od 10 lat i nigdy nic mi
                            > nie zniknelo, nigdy nie zlapalem wirusa ta droga i nigdy nie tracilem czasu
                            >na naprawiania tego programu.
                            > Mam teraz uwierzyc tobie?
                            >
                            ...widocznie jestes jedyna osoba na tym forum ktora nie ma problemow z Windows
                            i jego aplikacjami:)Jak juz pisalem w ktoryms poscie bez tych problemow forum
                            by nie mialo racji bytu.Obudz sie;)
                            I rzeczywiscie masz racje ze nie uzywam Outlooka zbyt czesto-ale CODZIENNIE
                            jestem konfrontowany z problemami roznych wersji windows(od 98 rozpoczynajac a
                            na W2k Advanced Server konczac)i programow MS ktore nie robia tego co powinny,a
                            wrecz przeciwnie robia to czego nie powinny lub nie dzialaja wcale - i dlatego
                            sadze ze cos na ten temat moge powiedziec.I nie jest to jeden gowniany desktop
                            stojacy gdzies w domowym zaciszu,gdzie sie na niego dmucha i chucha,tylko
                            normalne systemy na ktorych normalnie pracuja normalni ludzie.

• Gość: JP Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 20.12.03, 02:13
                              Napisales duzo i nic z tego nie wynika.

Poczekaj jak te programy ktore teraz tak chwalisz stana sie popularne. Jezeli
                              to wogle jest mozliwe.
                              Wowczas zobaczysz stokroc wiecej forum i zawieracych stokroc wiecej watkow o
                              problemach zwiazanych z tymi programami.
                              To, ze jest wiecej forow Windows to tylko dlatego ze 90% ludzi uzywa ten
                              system a tylko 3% MacOS i 1% Linux.
                              Wybacz ale nie wymagaj aby bylo odwrotnie.
                              Co zupelnie nie oznacza ze z Windowsem jest wiecej problemow.
                              Hackerzy, crackerzy i inni tego typu znawcy, nie interesuja sie malo
                              popularnymi systemami i programami. Szkoda im na to czasu. Maly oddzwiek.

Poza tym Windows i programy MS sa nie tylko popularne ale takze najlepiej
                              poznane. Latwiej jest wiec znalesc dziure w czyms co sie dobrze zna.
                              To zauwaz, wychodzi tylko na dobre produktom MS. Dzieki temu sa poprawiane i
                              udoskonalane.
                              Z pozytkiem dla nas wszystkich.
                              • Gość: JP Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 20.12.03, 02:32
                                Jeszcze dodam.

Najwiecej bledow ktore wyskakuja w Windows, Internet Explorer, Outlook Express
                                spowodowane sa ingerencja innych programow. Kiedys najwiecej zamieszania robil
                                Adaptec teraz Symentec i inne.

Chyba zgodzisz sie ze mna, ze nie mozna winic za to MS.
                                Robiac jakis program a szczegolnie system operacyjny, nie mozna przewidziec co
                                i kto sknoci cos w swoim programie co spowoduje bledy.
                                Firmy robiace programy powinny je robic tak aby byly one kompatybilne z
                                systemem na ktory je robia.
                                Wlasnie poto aby ustrzec sie takich przypadkow i nie zbierac niezasluzonych
                                gromow od uzytkownikow, MS wprowadzil certyfikacje programow.
                                Mimo tego i tak tworcy programow robia programy na Windows i puszczaja je w
                                obieg bez certyfikacji.

Mysle ze patrzysz na te sprawy obiektywnie i nie jestes tylko slepym
                                przeciwnikiem Microsoftu.

Pozdrawiam,
                    • e.111 Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy 18.12.03, 23:10
                      skynews napisał:

>
                      > Tu jest test i porownanie programow,o ktorych mowa w poprzednich "postach":
                      >
                      ...nie powiem bardzo aktualne wyciagnales<LOL>
                      >Letztes Update: 11.06.2002
                      • Gość: kell Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.12.03, 04:14
                        eh, uupslook express;) kazdy z nas uwielbia dostawac maile w niezgodnym z niczym
                        innym m$-html z fontem ustawionym na rozmiar 5 lub 6, tak, ze kazdy inny klient
                        bedzie mial problemy z odczytaniem, a uzytkownik pobiegnie po lupe. uwielbiamy
                        tez dostawac poczte bez ustalonego kodowania znakow. przeciez producent z gory
                        zaklada, ze ktos kto uzywa wersji niemieckiej nie bedzie pisal maili uzywajac
                        polskich znakow, skandynawskich itd, no bo po co, internet ogranicza sie do
                        jednego kraju i jak to mozliwe by jakis anglik chcial napisac (czy poprawnie
                        zacytowac) list z innymi znakami narodowymi.
                        mmm a te wirusy i trojany.. zaden program nie rozprowadza ich tak skutecznie:)
                        • Gość: JP Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 19.12.03, 05:56
                          Mam Windows i oczywiscie Outlook w wersji oryginalnej czy angielskiej. Kazdy
                          mail pisany polska czcionka widze z polska czcionka. Ani jednego bledu.

Outlook sam dedektuje jaki to jezyk i przelacza encoding na wlasciwy.

Jak nie wiesz - nie pisz.
                          • Gość: kell Re: Prosty program mailowy- OUTLOOK EXPRESS- czy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.12.03, 06:15
                            powiedz mi jak outlook dekoduje? odgaduje z fusow jakie kodowanie jest uzywane?
                            prosze wyjasnij mi w jaki sposob zgadnac, ze znac o tym numerze to jest znak w
                            kodowaniu arabskim, srodkowo-europejskim itd. widac osoba ktora wysyla tobie
                            poczte jest madrzejsza od swojego czytnika. jp ty mi tutaj bajek nie opowiadaj,
                            ze dekoduje. a nawet gdyby magicznie dekodowalo, to znaczy, ze inne programy
                            magicznie odgaduja? np uupslook dolacza zgodne ze standardem:
                            Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2,
                            bo imo w standardowej instalacji nie. i taki to program ktory nie stosuje sie do
                            ogolnie przyjetych (od kilkudziesieciu juz lat) standartow.
                            ..
                            jp, mam wrazenie, ze gdyby wystawiono kila rozbitych butelek, a jedna z nich
                            miala logo m$, to bys przekonywal, ze akurat ta jest w lepszym stanie niz te
                            pozostale:) to sie nazywa fanatyzm:)
                            • skynews TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK , 19.12.03, 08:36
                              inni oferujacy "software" moga sie bezposrednio przestawic na produkcje frytek
                              mimo ze uzywaja sloganow typu: "The fastest browser on earth".

Tzw."bezplatne" browser'y i programy E-Mail to tylko mocno "oskubane" wersje -
                              za kompletne wersje wymagana jest kasa.

e.111 napisal:
                              >"...nie powiem bardzo aktualne wyciagnales<LOL>Letztes Update: 11.06.2002"<

No i co z tego? Uwazasz ze codziennie pojawiaja sie nowe programy lub ich
                              uaktualnienia?
                              Prosze bardzo - podaj linki z nowszymi testami.

"Znikajaca poczta,walka z wirusami i naprawianie
                              zwalonego/zamulonego systemu,problemy ze znakami"...wszystko totalne bzdury.

Wystarczy zaznaczyc w opcjach OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK "przejecie ustawien
                              z INTERNET EXPLORER" i...po problemach.

Z tego co pisza niektorzy wynikalo by ze angielska wersja IE "odtwarza" tylko
                              "znaki" angiekskie,polska-polskie,niemiecka-niemieckie,chinska-chinskie itd.

Proponuje sprobowac w..."forum - humorum".

Krotko:kto chce miec niezawodny,szybki,kompatybilny(standardowy)i stosunkowo
                              latwy w obsludze browser oraz program pocztowy z duza iloscia
                              praktycznych "features" i akcesoriow ten ma w IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub
                              OUTLOOK dokladne to wszystko co potrzebuje.
                              • Gość: kell Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK , IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.12.03, 08:50
                                wszystko co potrzebuje procz solidnego, wydajnego, bezpiecznego i zgodnego ze
                                standardami programu. masz racje, outlook ma wszystko procz programu pocztowego:)
                                rozwazna osoba wybierze cos porzadnego, padlo juz sporo propozycji, kazda jest
                                lepsza od spamlooka
                              • Gość: JP Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK , IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 19.12.03, 09:23
                                Lubie dyskutowac z inteligentymi ludzi.
                                Pozdrawiam :))
                                • skynews Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK , 19.12.03, 10:02
                                  Hi kell,
                                  witam,dawno juz nie "pstrykalismy" sie.

"spamlook" - naprawde nie wiem gdzie jest problem:przeciez wszystko daje sie
                                  skonfigurowac w opcjach.

Moze inaczej:przetestowalem juz prawie wszystkie browser'y i programy pocztowe.
                                  Wniosek(moj osobisty): nie ma programu idealnego(czy jest cos idealne na tym
                                  swiecie)- kazdy ma zalety i wady. IE i "spamlook"(podoba mi sie) maja tych wad
                                  najmniej i chyba jednak mimo wszystko funkcjonuja najlepiej wlasnie z WinXP
                                  (jak moze byc inaczej kiedy software ma to samo pochodzenie)

Gdzies ostatnio przeczytalem(jak znajde to podam link) ze Microsoft rozwaza
                                  mozliwosc ewentualnego pobierania oplat za outlook exspres(od nowego roku),
                                  poniewarz bezplatny program,ktory jest przeznaczony do uzytku domowego,
                                  jest powszechnie stosowany(naduzywany)"zawodowo" w biurach na calym swiecie.
                                  To chyba swiadczy o zaletach "spamlook'a", albo?

JP,masz na mysli "nas"?
                                  • koktajl_molotowa Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK , 19.12.03, 13:19
                                    skynews napisał:
                                    > Gdzies ostatnio przeczytalem(jak znajde to podam link) ze Microsoft rozwaza
                                    > mozliwosc ewentualnego pobierania oplat za outlook exspres(od nowego roku),
                                    > poniewarz bezplatny program,ktory jest przeznaczony do uzytku domowego,
                                    > jest powszechnie stosowany(naduzywany)"zawodowo" w biurach na calym swiecie.
                                    > To chyba swiadczy o zaletach "spamlook'a", albo?
                                    Cha, M$ za wszystko by chciał brać pieniądze, ale nie o to chodzi. W firmach,
                                    gdzie są ludzie odpowiedzialni z utrzymanie sieci w należytym stanie,
                                    najczęściej jednak rezygnuje się z Outlooka. Pytanie, dlaczego?
                                    U mnie np. ZAKAZANO używania tego programu, nie płaczę. Mamy właśnie PegasusMail
                                    (stąd znam go raczej chyba dobrze). W domu, po wielu testach, do czasu, gdy
                                    przesiadłem się na "inny" system, miałem TheBat (spodobał mi się tak, że nawet
                                    odżałowałem 29$ - sztuka negocjacji:).
                                    PS
                                    Jeśli ktoś sprzedaje system nie pytając się czy zastosowany będzie w domu czy
                                    biurze, kasuje za niego forsę i dokłada "za darmo" program obsługujący pocztę,
                                    jak może mówić o jakichkolwiek nadużyciach?
                                  • Gość: kell Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK , IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.12.03, 14:36
                                    niestety taka rozmowa z wami, fanatycznykami microsoftu.
                                    jestescie tacy zapatrzeni, ze nie widzicie/nie probowaliscie w zyciu niczego
                                    innego. czlowiek, ktory przez cale zycie byl chowany w piwnicy, pewnie nie moze
                                    sobie wyobrazic, ze istnieje cos ciekawszego od zarowki i 4ch ceglanych scian w
                                    ktorych wy przez caly czas tkwicie.
                                    niestety rozmowa z wami konczy sie w momencie wysuniecia jakichkolwiek argumentow.
                                    czy ktos z was laskawie odpowie na jakikolwiek z moich argumentow? nie lepiej
                                    pisac jakies propagandowe bzdury, ktore dla "inteligentnych inaczej niz wasze
                                    kolko wzajemnej adoracji" wyda sie zalosne..
                                    ps. wyjasni mi ktos jak m$ spamlook dekoduje wiadomosci bez podanego kodowania
                                    znakow? interesuje mnie to jak cholera, to doslownie jak magia!:)
                                    • koktajl_molotowa Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK , 19.12.03, 15:15
                                      Odpowiem, może nie do końca na Twoje pytanie, ale odpowiem :D
                                      Może nie ucieszy moja odpowiedź ludzi inteligentnych w/g standardów M$, trudno,
                                      nie zadowolisz każdego.
                                      Prawda jest taka, że przez niedopatrzenia, zaniedbania, czy jak to zwał,
                                      marketingowców od alternatywnych OSów (bądź brak takowych z powodów, że tak
                                      powiem, filozofii Otwartego Oprogramowania), udało się M$ zdominować rynek. M$,
                                      w swoim odczuciu, jest tak mocny, że upoważnia go to do naginania standardów
                                      (czy wręcz tworzenia nowych). Jak powiedziałem, winni są nie tylko ludzie z M$,
                                      ale wszyscy, którzy doprowadzili do takiej sytuacji. Kiedy udział M$ w rynku OS
                                      do zastosowań domowych i biurowych spadnie do 60% na rzecz innych producentów
                                      (wierzę, że to nastąpi, oby szybko) dostosują swoje standardy do powszechnie
                                      stosowanych. Teraz, to oni rządzą, tak przynajmniej uważają.
                                      • Gość: kell Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK , IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.12.03, 03:29
                                        a my jestesmy cierpliwi;) po prostu wiemy co dobre i sie tego trzymamy. ale
                                        przez dobre nie ograniczamy sie do 1 rzeczy. mozilla to swietny program
                                        pocztowy, thunderbird (n!kurier poczty czy jak sie to zwie w pl wersji) tez
                                        wyrasta na bardzo wydajny i prosty w obsludze program. poza tym mamy evolution
                                        bardzo dynamicznie rozwijany (ale to bardziej kombajn niz tylko program
                                        pocztowy). poza tym jest cala masa programow konsolowych. np mutt czy pine,
                                        dzieki temu mozna miec dostep do poczty z kazdego miejsca nie bedac skazanym na
                                        jakies paskudne www.
                                        poza tym spamlook mi sie milo kojarzy. na wykladach z 'interfejsow uzytkownika'
                                        spamlook byl pieknym przykladem jak sie nie powinno pisac programow:)
                                    • Gość: JP Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK , IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 20.12.03, 01:58
                                      > ps. wyjasni mi ktos jak m$ spamlook dekoduje wiadomosci bez podanego
                                      kodowania
                                      > znakow? interesuje mnie to jak cholera, to doslownie jak magia!:)

Zarzucasz innym ze krytykuja cos czego nie znaja a sam to ciagle robisz. Ty
                                      zupelnie nie znasz Windows, IE, OE.
                                      Dlaczego OE jest taki madry ze potrafi odroznic jezyk a dlatego ze jest
                                      czescia systemu a w systemie tym zainstalowane sa jezyki.
                                      Dlaczego jak piszesz w Word i pozniej sprawdzasz speling, Word wie w jakim
                                      jezyku piszesz i wybiera gramatyke do tego wlasnie jezyka automatycznie.

Niema tego w Linux? Niema tego w Mozille? Bardzo duzo rzeczy niema.

Dlatego m.in. cenie sobie te mozliwosci. Zaznaczam nie jestem zadnym
                                      fanatykiem MS. Lubie tylko jak programy ze soba wspolpracuja i sa 100% zgodne.
                                      A to co wielu uwaza za wade ja uwazam za najwieksza zalete. To ze Outlook
                                      uzywa silnikow i biliotek Windows, podobnie jak IE i Office. Poco powielac w
                                      kazdym programie te same rzeczy jak moga one korzystac z jednego umieszczonego
                                      w systemie. Dzieki temu wszystko pracuje szybciej, sprawniej i gladziej.

Jednak ta filozofia prowadzi czesto do tego ze poniewaz stanowaia one czesc
                                      systemu, nie mozna je pozniej odinstalowac. Jak w przypadku IE.

Wracajac do tego co na poczatku, pytanie do kell. Czy ty uzywasz w Linux
                                      jezyka polskiego i angielskiego jednoczesnie? Czy w OpenOffice sprawdzasz
                                      spelling kilku jezykow na raz? Czy w preferowanym przez ciebie programie
                                      pocztowym, piszac wiadomosc, program ten sprawdza gramatyke polska i angielska
                                      i wszystkich innych jezykow swiata i poprawia ja?

Jak do tej pory obalam twoj kazdy argument, choc osobiscie uwazam ze brak ci
                                      ich.
                                      Na koniec. Ciesze sie ze zdumiewa cie tak Windows i chcesz go poznac.
                                      • koktajl_molotowa sprawdzanie pisowni i gramatyki 20.12.03, 04:12
                                        Nie wiem jak ty to robiłeś, kiedy miałeś kontakt z OOo, ale ja robie to w
                                        identyczny sposób w domu, na Linuksie i OpenOffice, i w pracy, na Windzie i
                                        M$Office. Jeśli w tekście są zwroty, czy zdania anglojezyczne, muszę podczas
                                        sprawdzenia wskazać za każdym razem czy mam użyć słownika PL czy EN.
                                        :o)
                                        • Gość: JP Re: sprawdzanie pisowni i gramatyki IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 20.12.03, 04:39
                                          Do MS Office jest program Office Proofing Tools. Po zainstalowaniu w Windows
                                          danego jezyka, Office sam potrafi rozroznic w jakim jezyku piszesz i sprawdzac
                                          w trakcie pisania - pisownie, gramatyke, przenoszenie czesci wyrazu, wszystko
                                          automatycznie. Posiada tez slownik synonimow (wyrazow bliskoznacznych).
                                          Dodatkowo jak piszesz w jezykach engielskim, niemieckim, francuskim czy
                                          hiszpanskim w Office jest wbudowany translator.

Czy tak jest takze w OO?
                                          Pytan mialem wiecej.
                                          • Gość: kell Re: sprawdzanie pisowni i gramatyki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.12.03, 04:47
                                            a czy jest mozliwosc by uzywac m$ office w wielu jezykach instalujac po prostu
                                            dodatkowe rozszerzenia zamiast bulic za kazda wersje oddzielnie? wiekszosc
                                            programow osource tak potrafi.
                                            btw. jp uzywales kiedys tego o czym tak piszesz w nienawisci? uzywales linuksa,
                                            mozille, open office, evolution, thunderbirda?
                                          • koktajl_molotowa Re: sprawdzanie pisowni i gramatyki 20.12.03, 15:15

> Do MS Office jest program Office Proofing Tools.
                                            Czy jest on częścią M$Office? Jeśli tak zabije admina, że tego nie zainstalował.
                                            Ew. czy w M$2000 to jest?

> Dodatkowo jak piszesz w jezykach engielskim, niemieckim, francuskim czy
                                            > hiszpanskim w Office jest wbudowany translator.
                                            No jeżeli ten translator to też jest część M$Office, a nie dodatkowy prog,
                                            nastepny post to bedzie opis egzekucji.
                                            • Gość: JP Re: sprawdzanie pisowni i gramatyki IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 21.12.03, 09:10
                                              Nie jest sprzedawany z pakietem MS Office choc jest jego czescia. Nazywa sie
                                              MS Office Proofing Tools.
                                              Jest oczywiscie dostepny dla kazdej wersji MS Office. Dla wersji XP zawiera 40
                                              podstawowych jezykow. Pisze podstawowych bo np francuskich jest chyba 15,
                                              podobnie angielskich, hiszpanskich itd. Inny jest np angielski amerykanski i
                                              inny kanadyjski czy brytyjski.
                                              To trzeba jasno powiedziec ze Microsof wylaczyl go z pakietu Office aby osobno
                                              na nim zarobic. Opracowanie jego wymaga jednak duzej pracy ludzi z calego
                                              swiata. Trudno sie wiec temu dziwic.

Drugie pytanie dotyczace translatora.
                                              Poczawszy od Office XP - Word zawiera translator czterech najbardziej
                                              popularnych jezykow swiata, angielski, niemiecki, francuski, hiszpanski.
                                              Nie wiem jak to jest w wersji polskiej Office, ja uzywam angielskiej.
                                              Tlumaczenie jest mozliwe tylko z angielskiego na te trzy jezyki i odwrotnie.
                                              Tzn nie tumaczy np francuski na niemiecki i odwrotnie. Nie tlumaczy takze
                                              calego dokumentu tylko poszczegolne slowa lub oznaczony tekst. Jest wiec
                                              troche ubogi ale jest.
                                              Mozna oczywiscie dokupic programy translatory ktore pracuja w MS Word.
                                              To o czym pisze dotyczy Worda w wersji podstawowej.
                                              • Gość: kell Re: sprawdzanie pisowni i gramatyki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.03, 09:23
                                                czyli robi to gorzej niz darmowe babelfish (altavista) czy google (ktore
                                                tlumacza caly tekst, np z niemieckiego na angielski, wiele razy z tego
                                                korzystalem i za kazdym razem tlumaczenie bylo na tyle znosne, ze nie bylo
                                                problemow ze zrozumieniem)..
                                                uhm, czyli robia gorzej niz inni robia za darmo i biora za to pieniadze? typowe!
                                                poza tym te 15 jezykow pewnie da sie ograniczyc do kilku, bo angielski w
                                                odmianach brytyjskiej, amerykanskiej, australijskiej itd nie ma az tak znacznych
                                                zmian by wg mnie liczyc jako odrebny jezyk. te drobne roznice w pisowni i
                                                znaczeniu kilku wyrazow? na prawde ogrom pracy.
                                                ale skoro ludzie za to placa, no coz, ich strata juz. poza tym, ktokolwiek uzywa
                                                slownika gramatycznego? przeciez to takie nieuzywalne, potrafi zrobic
                                                niesamowita kaszane z tekstu i wymaga wiekszej uwagi niz uzywanie zdrowego
                                                rozsadku (i tych lat nauki ojczystego czy obcego jezyka:) brrr. oj chyba
                                                tlumaczenie/korekta gramatyczna bedzie musiala poczekac na rozwoj AI, a to
                                                raczej nie za naszego zycia.
                                                • Gość: JP Re: sprawdzanie pisowni i gramatyki IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 22.12.03, 04:53
                                                  Nie zrozumiales. Te 40 jezykow to sa jezyki podstawowe. Np angielski w w tych
                                                  40 liczony jako jeden. Czyli jakby liczyc ich wszystkie odmiany to buloby nie
                                                  40 tylko 140. Pisalem to jako ciekawostke.
                                                  Uwazam jednak, ze angielski amerykanski, brytyjski, kandyjski, australijski,
                                                  nowo zelandzki i jeszcze 20 innych, roznia sie znacznie.

Oczywiscie Word daje w okienku tlumaczenia, dwa odnosniki do stron
                                                  internetowych z ktorymi wspolpracuje.
                                                  Generalnie mozna powiedziec ze wszytkie darmowe translatory w internecie sa
                                                  bardzo niskiej jakosci. Daje sie zrozumiec (jak piszesz) to za malo.
                                                  • kell99 Re: sprawdzanie pisowni i gramatyki 22.12.03, 06:07

> Nie zrozumiales. Te 40 jezykow to sa jezyki podstawowe. Np angielski w w tych
                                                    > 40 liczony jako jeden. Czyli jakby liczyc ich wszystkie odmiany to buloby nie
                                                    > 40 tylko 140. Pisalem to jako ciekawostke.
                                                    > Uwazam jednak, ze angielski amerykanski, brytyjski, kandyjski, australijski,
                                                    > nowo zelandzki i jeszcze 20 innych, roznia sie znacznie.
                                                    >
                                                    > Oczywiscie Word daje w okienku tlumaczenia, dwa odnosniki do stron
                                                    > internetowych z ktorymi wspolpracuje.
                                                    > Generalnie mozna powiedziec ze wszytkie darmowe translatory w internecie sa
                                                    > bardzo niskiej jakosci. Daje sie zrozumiec (jak piszesz) to za malo.

Hmm, a ktore uzywales, ze sa niby niskiej jakosci? Nie znam niemieckiego w na
                                                    tyle dobrym stopniu by sie wypowiadac na ten temat, ale troche wiem o
                                                    informatyce i tlumaczenie automatyczne dlugo jeszcze nie bedzie wystarczajace.
                                                    Poza tym dalej nie chce mi sie wierzyc w cudowne zdolnosci worda, z jednego
                                                    powodu. Spotykam mase linkow do tlumaczen z babelfisha czy google, a w zyciu nie
                                                    spotkalem zadnego zrobionego przez dodatki do worda. Jezeli cos jest
                                                    wystarczajaco dobre dla innych jest tez dla mnie. Nie bede krecil nosem i
                                                    wydawal kupe szmalu na cos co moze nawet bedzie dzialac lepiej od babelfisha,
                                                    ale kosztuje kupe szmalu i w zadnym stopniu nie zastapi pracy tlumacza. Sam
                                                    napisales, ze Word nie tlumaczy calego tekstu (cokolwiek by to znaczylo), a
                                                    tlumacze www radza sobie z calymi serwisami + odnosniki.

Jezeli masz czas i ochote mozesz mi wrzucic tlumaczenie jakiejs www zrobionej
                                                    przez worda to bede mial okazje porownac sobie z darmowymi programami. Moze mnie
                                                    przekonasz, ze opinie dotyczace tego, ze babelfish jest jednym z najlepszych
                                                    programow w swojej klasie sa bledne.
                                                    A nad roznicami nad odmianami angielskiego tez nie bede sie wypowiadal, nie
                                                    jestem filologiem, ale mam w ooffice slownik en-us i najczesciej lapie mnie na
                                                    jakichs marginalnych bledach w pisowni (pomijajac, ze pisanie programow w openGl
                                                    jest troche wkurzajace, jak za kazdym razem musze poprawiac np glColour3f na
                                                    glColor3f ;)
                              • Gość: e.111 Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK , IP: *.uke.uni-hamburg.de 19.12.03, 10:30
                                skynews napisał:

<CUT>
                                > e.111 napisal:
                                > >"...nie powiem bardzo aktualne wyciagnales<LOL>Letztes Update: 11.06.
                                > 2002"<
                                >
                                > No i co z tego? Uwazasz ze codziennie pojawiaja sie nowe programy lub ich
                                > uaktualnienia?
                                > Prosze bardzo - podaj linki z nowszymi testami.
                                ...nowe programy albo ich uaktualnienia pojawiaja sie codziennie i to
                                dziesiatki nowych programow,nie tylko tak uwazam ale tak poprostu jest-chociaz
                                nie musi to akurat w tym momencie dotyczyc tych programow o ktorych mowimy ;))
                                -a konkretnie chodzilo mi o to, ze porownujesz IE6 z Moz1.0,chociaz jest juz
                                pare wersji nowsza Moz1.5.

• Gość: e.111 PS: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK , IP: *.uke.uni-hamburg.de 19.12.03, 10:36
                                ...oops, cos mi sie za szybko wyslal poprzedni post

skynews napisał:

<CUT>
                                > "Znikajaca poczta,walka z wirusami i naprawianie
                                > zwalonego/zamulonego systemu,problemy ze znakami"...wszystko totalne bzdury.
                                gdyby to byly bzdury to by to forum nie mialo racji bytu-80%pytan dotyczy
                                wlasnie problemow z Windows i jego aplikacjami.
                                BTW-zajrzyj sobie na forum wirusy

• Gość: iga Re: PS: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 19.12.03, 11:30
                                  no i co ja biedna mam do tego dodac? Moze tylko -do skynews - ze zdarzaja sie rzeczy idealne na
                                  tym swiecie....
                                  • skynews TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK 19.12.03, 23:12
                                    Iga nie jestes biedna - masz "nas" do dyspozycji.

Nie zamierzam nikogo na sile przekonywac,to absolutnie nie moj styl.
                                    Zamieszczam tylko informacje,o ktorych autentycznosci jestem przekonany.
                                    Masz teraz wystarczajaco duzo materialow aby podjac decyzje.

"...ze zdarzaja sie rzeczy idealne na tym swiecie...." - co np?

Niektorzy "zacni forumowicze" staraja sie jednak za wszelka cene wprowadzac
                                    zamieszanie i tylko o to im chodzi.

kell - co Ty wypisujesz o dekodowaniu?
                                    ("ps. wyjasni mi ktos jak m$ spamlook dekoduje wiadomosci bez podanego
                                    kodowania znakow? interesuje mnie to jak cholera, to doslownie jak magia!:")

Kupilem auto,jeżdżę,jestem zadowolony lub nie - czy musze znac wszystkie
                                    szczegolowe techniczne informacje o czesciach,z ktorych jest zbudowane aby
                                    móc jezdzic?
                                    Nie mam sobie czym zawracac glowy?Jak nie mam problemow to mam sobie
                                    je "stworzyc"?

kell,co Ty masz za problem z dekodowaniem wiadomosci?

Ustawiam w Internet Explorer automatyczne dekodowanie,dodatkowo mozna
                                    zaznaczyc dekodowanie znakow zachodnio-europejskich,wschodnio-europejskich,
                                    ruskich,hebrajskich,azjatyckich,arabskich,tureckich i setki innych.
                                    Nastepnie ustawiamy Outlook Exspres lub Outlook tak aby przejal ustawienia
                                    z IE.Koniec.The End.

Co kogo obchodzi w/g jakiej metody i normy to sie odbywa.Najwazniejsze -
                                    wszystko funkcjonuje.Jasne,mozna wszystko rozkladac na czynniki pierwsze,
                                    tylko w jakim celu? Chyba ze ktos nie ma kompletnie co robic
                                    (Ok - w celach edukacyjnych).

Nigdy w IE,Outlook Exspres i Outlook nie widzialem tzw."krzaczkow".
                                    Jezeli sie jednak pojawia na jakiejs stronie internetowej to tylko dlatego ze
                                    "webmaster" dal "ciala" a nie że browser jest nieodpowiedni.

Problemy(w %)wielu urzytkownikow,o ktorych wspomnial koktajl wynikaja
                                    najczesciej z "klikania" na co popadnie bez jakiegokolwiek logicznego
                                    zwiazku i ogolnego stanu systemu oraz jego konfiguracji.

kell,
                                    zestaw w tabeli zalety i wady poszczegolnych browser'ów i programów
                                    pocztowych - punkt po punkcie.Zobaczymy,który jest najlepszy.
                                    Może sie jednak dowiemy coś pożytecznego od Ciebie?
                                    Jeżeli się nie podejmiesz tego zadania to znaczy że chodzi Ci tylko o robienie
                                    zamętu i o nic więcej.
                                    • Gość: kell Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.12.03, 04:05
                                      browserow nie musze bo juz pojawil sie link do obiektywnego testu, poszukaj na
                                      google. klient pocztowy nie obchodzi mnie jaki kto uzywa, tak dlugo jak dostaje
                                      poczte tak by kazdy inny czytnik mogl ja odczytac. np wejdz na google poszukaj o
                                      msie i zobaczysz:
                                      <faq grup dyskusyjnych, jest o czytnikach: http://czytniki.zamiast.net/faq.html>
                                      "Outlook Express

Platformy: Win16/32/NT, Mac, SUN Solaris, HP-UX
                                      Uwagi: nieprawidłowe łamanie linii, niewstawianie znaku cytowania (,,>'') przy
                                      odpowiadaniu na post zakodowany w QP (czasem również w 8bit), nieprawidłowa
                                      obsługa sygnatur[1], nieprzenośny format archiwum[3], kasowanie bez pytania
                                      zachowanych artykułów przy wygaśnięciu ich na serwerze, błędna obsługa
                                      odnośników www....<adres>, //: , nieprawidłowa obsługa załączników (begin),
                                      możliwość wysyłania postów w HTML, niestabilność i szereg innych błędów [4]"

grupa zajmujaca sie testowaniem standardow na grupach dyskusyjnych (oe jeden z
                                      najgorszych czytnikow, najnizsza nota, poczytaj bledy, zobaczysz jak uzytkownicy
                                      oe zatruwaja zycie innym)
                                      www.xs4all.nl/~js/gnksa/
                                      zebyscie nie wierzyli w bajki, ze oe sam potrafi "rozkodowac" wiadomosci:
                                      www.it-faq.pl/oe_tools/kodowanie.html
                                      ...
                                      zabawimy sie, ustawilem testowy adres kell-test@rogers.com, zapraszam na
                                      wyslanie maila ze swojego spamlooka (jak nie ufasz, mozesz wyslac z konta
                                      gazety, albo zalozyc tymczasowe). przekonamy sie czy bedziesz potrafil napisac i
                                      potem odpowiedziec na maila z zachowaniem wszelkich standardow
                                      • Gość: iga Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK IP: *.authnix-hvtn-17.Uni-Koeln.DE 20.12.03, 11:23
                                        wiecie o co w tym wszystkim chodzi - zeby wyszukiwarka szybko chodzila i sie (jak rowniez
                                        program mailowy) nie zawieszala. Na Macintoshu IE zawieszal sie non stop i rzeczywiscie wiecej
                                        stron potrafie otworzy na Safarii niz przez IE. Chce tego mamie oszczedzic. Dlatego pytam, co
                                        najlepiej zainstalowac pod XP???? I ciagle nie wiem. Mysle ze zostawie na razie IE i aoutlooka i
                                        zobaczymy, co sie bedzie dzialo. Dziekuje Wam, chciaz widze, ze Wy macie tez sporo radosci moc
                                        sie ze soba nawzajem "pstrykac".
                                        A doskonale potrafia byc niektora...kobiety. Wlasnie do tego daze!
                                        • Gość: kell Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.12.03, 19:42
                                          hmm, chyba nas przejrzalas:)
                                        • Gość: JP Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 21.12.03, 09:19
                                          Zgadzam sie z tym ostatnim. Doskonala jest np. moja zona.

Nie wiem czy to cie pocieszy ale mnie sie nigdy IE nie zawiesil i nie zdaza
                                          sie tak abym nie mogl otworzyc stron. OE takze dziala bez zarzutu. Mam WinXP.
                                          Pamietaj tylko ze WinXP i IE nie zawiera Java. Nalezy sciagnac MS Virtual
                                          Machine. Oczywiscie nie ze strony MS.

Pozdrawiam,
                                          • Gość: kell Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.03, 09:38
                                            jp, musisz mi koniecznie podeslac swoja wersje windows, ktora sie nie wiesza
                                            (btw to jakas specjalna dla wojska czy dla sluzb specjalnych?):) a juz msie
                                            ktory sie nie wiesza to bym chcial zobaczyc!:) a szczegolnie msie, ktore zawsze
                                            wiesza sie max po 1h uzytkowania, a najczesciej po 1 minucie:) chyba, ze
                                            jedynymi www jakie ogladasz to about:blank;)
                                            • Gość: JP Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 22.12.03, 04:57
                                              WindowsXP, IE6, OE6 nie beda sie zawieszac pod warunkiem, ze osoba ich
                                              uzywajaca nie bedzie kasowac niezbednych plikow, procesow, kluczy rejestru itd.
                                              Innymi slowy jezeli ta osoba lub jakis program nie bedzie ich psul.

Gwarantuje.
                                              • kell99 Re: TYKKO IE 6.0,OUTLOOK EXPRESS lub OUTLOOK 22.12.03, 05:55

> WindowsXP, IE6, OE6 nie beda sie zawieszac pod warunkiem, ze osoba ich
                                                > uzywajaca nie bedzie kasowac niezbednych plikow, procesow, kluczy rejestru itd.
                                                > Innymi slowy jezeli ta osoba lub jakis program nie bedzie ich psul.
                                                >
                                                > Gwarantuje.

tak? wiec kazda osoba ktora ma problemy z windows cos "kasuje" itd? wirusy tez
                                                wynikaja z kasowania?

btw. chcialbym uslyszec opinie kogos kto uzywa windows od 2ch lat i mu sie w
                                                zyciu nie zawiesilo windows/ie/outlook. czekam na opinie innych. czy moze
                                                wszyscy jestescie takimi durniami jak ja i sie po prostu nie znacie;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka