Dodaj do ulubionych

Nowe opcje neostrady od października

• Gość: asdf Nowe opcje neostrady od października IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.09, 13:54
      rzeczywista przepływność internetu, to coś, co powinni reklamować.
      Obecnie mam 8 mbit i jakoś nie widzę zasadniczej różnicy w działaniu internetu
      niż 1 mbit.
      Owszem, czasem ciągnę 1MB/s ale to sporadyczne przypadki. W większości serwisów
      polskich i zagranicznych niestety osiągam wynik na poziomie 200-300 KB/s.
      Smutne, ale prawdziwe. Serwery nie nadążają z wysyłaniem danych...
      VOD jest dobre, ale trzeba za to płacić, co do steam'a - nigdy nie korzystałem.
      Natomiast strumieniowanie bezpłatne materiałów HD w serwisach dailymotion czy
      też youtube (o ile to jest w takich przypadkach HD) to jakiś śmiech na sali.

Jedyna korzyść, która rzeczywiście jest 'widoczna' gołym okiem to trailery z
      apple quicktime. Teraz bez obaw mogę sobie wybrać naprawdę dużą rozdzielczość
      bez 'oczekiwania' na załadowanie.

Przyspieszcie internet, potem sprzedawajcie szybkie prędkości.
    • Gość: TripleX Jest jeden problem! Łącza TP są zasłabe IP: *.spray.net.pl 07.07.09, 13:59
      Po strukturze TP na adsl'u nie działa nigdzie 6Mb/s a co dopiero 10 i 20 :)
      6Mb/s działa w centrali nie dalej niż 5m od urządzeń :)
      TP jest poje****** :)
      • Gość: lolo Re: Jest jeden problem! Łącza TP są zasłabe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:12
        No ale skoro zdecydowali się na wprowadzenie większych prędkości do oferty, to
        moim zdaniem będzie to wiązać się z unowocześnieniem istniejącej infrastruktury.

• Gość: admin Re: Jest jeden problem! Łącza TP są zasłabe IP: *.wsm.wielun.pl 07.07.09, 14:26
          Infra tepsy to raz (przy czym szkielet jest wydajny) ale styki z innymi sieciami
          nędzne... tepsa przypomina trochę sieć intranetową.
      • Gość: mike_papa Re: Jest jeden problem! Łącza TP są zasłabe IP: 212.180.174.* 07.07.09, 15:36
        6Mbit/s w neostradzie używałem jakieś 3 lata. Działało bez zarzutu (naprawdę
        szło 6 Mbit/s). Problem był tylko z prędkością uplinku.
        Swoją drogą 20/1 to śmieszna oferta. Pakiety zwrotne nie zajmą całego uplinku?
        Nie wszystko da się ściągnąć streamem.
        ps. wyprzedzam komentarze: przestałem używać neostrady, ponieważ przeprowadziłem
        się w miejsce, gdzie tpsa nie zainstalowała jeszcze kabli. Korzystam z
        supermedia 4/4 Mbit/s i po wstępnych problemach z radio linią działa super.
    • Gość: Halogot Nowe opcje neostrady od października IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:09
      Przecież jest to cena bez promocji więc dlaczego mamy narzekać? Zobaczymy w
      październiku jak będzie w promocji... Teraz to są tylko plany...
    • Gość: Plus-Minus Fajnie, że się coś ruszyło, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:21
      trochę drogo w porównaniu z Europą.
    • e.marekk Re: Nowe opcje neostrady od października 07.07.09, 14:30
      Byle jak najdalej od telekomuny. Płace 50zł w lokalnej kablówce i mam umowę na czas nieokreślony. Nie wyobrażam sobie płacić powyżej 100zł za tak oczywistą i niezbędną usługę jak dostęp do internetu :)
      Pozdrawiam i niższych cen życzę.
    • Gość: MOska Nowe opcje neostrady od października IP: 213.33.134.* 07.07.09, 14:39
      W Moskwie w kablowce 10 Mb/s kosztuje 70 zl miesięcznie.
      To wstyd, że tak bardzo polscy "narodowi" providerzy odstaja od świata (newt
      tego "trzeciego").
    • Gość: mati Nowe opcje neostrady od października IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 14:47
      Wy porównujecie ceny TP z cenami w UPC, przecież tu nie ma czego porównywać,
      inna technologia, te 10/20mb tak drogo bo to jest na ADSL, tylko ciekawe jaki
      zasięg :/
    • Gość: agnotello onli dyskietki IP: *.static.espol.com.pl 07.07.09, 14:50
      A ja mam pytanie czy na tych dyskietkach 5,25" zmieści się łącze na łorld of
      łorkraft.No i czy ktoś używa orginalnych dyskietek czy tych pirackich pd pani
      Zosi z warzywniaka.Bo słyszałem że w mięsnym to taniej teraz ten internet ale
      tylko "mielony".
    • Gość: barton2500 Ale mi atrakcja, łaski bez ... IP: *.chello.pl 07.07.09, 15:14
      W UPC 5mb + ok 40 kanałów analogowej kablówki kosztuje 59 pln. Kto się skusi
      na żałosną ofertę tepsy z modemem na usb, którego nie można podłączyć do
      routera (nie mówimy o bublu szajsboksie).
      • Gość: roody Re: Ale mi atrakcja, łaski bez ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 15:22
        Po pierwsze nie wszyscy mogą mieć UPC (tp dociera szerzej), po drugie zauważ że
        ceny przedstawione w artykule są jeszcze przed uwzględnieniem promocji.
      • Gość: hans klos Re: Ale mi atrakcja, łaski bez ... IP: 188.33.122.* 07.07.09, 20:27
        a nie pomyślałeś o routerze z modemem ? (poza tym większość routerów chyba ma
        zaimplementowany styk do TPsowego ADSL - więc w czym problem ?)
        po co masz router podpinać do modemu ? podepnij router do gniazdka z
        internetem/telefonem, chyba masz wejście pod RJ11 ? a jak nie to czytaj od początku
      • Gość: kokodzambo polish net IP: *.acn.waw.pl 07.07.09, 23:22
        podpisywalam ostatnio umowe z francuzem na 4Mbit/s za 49zł(brutto),
        bardzo dobra oferta w porównaniu do innych polskich operatorów.
        Francuz powiedział, ze 2 lata temu płacił w przeliczeniu na złotówki
        2 razy mniej za 10x szybszy net ;)
    • Gość: duzy Nowe opcje neostrady od października IP: *.chello.pl 07.07.09, 15:55
      o super, aż chce się zmienić UPC na NEostrade /ironia mode off/ Pogięło ich z tymi cenami. Za 15 mbit net z UPC płacę 89 złotych, tyle samo kosztuje poza promocjami.
    • Gość: z Netia IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 16:21
      Warto dodać co szykuje Netia:

Netia: szybkie łącza internetowe za dobrą cenę
      biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/334400,netia_szybkie_lacza_internetowe_za_dobra_cene.html
      W najbliższych dniach Netia zacznie oferować dostęp do internetu z przepustowością co najmniej 8 Mb/s za 79 zł miesięcznie w dwuletniej umowie.

Co do Neozdrady, czy Net24 to wiadome było że czekają as tylko wzrosty prędkości - nie ma co liczyć na obniżenie cen. Szkoda, że wyższe opcje będą dostępne w niewielu lokalizacjach.
    • Gość: Nieo Nowe opcje neostrady od października IP: *.nokia.com 07.07.09, 16:31
      W DDR 16mbit + telefon to 30e
    • Gość: scott Nowe opcje neostrady od października IP: *.rz.uni-wuerzburg.de 07.07.09, 17:05
      20mb/s to ja juz od 3 lat mam!!! i place za to 50€ miesiecznie w tym 24h
      rozmowy w kraju i 24h gadania do 9 panstw sasiadujacych z Luxemburg!!! Pozdro,
      dziwi mnie ze jeszcze POPOULACJA POLSKI TEGO MONOPOLU POCZYNAJAC NA STACJACH
      BEZYNOWYCH A KONCZAC NA TELEKOMUNIKACJI NIE ROZWALILA!!!
    • Gość: ogolić frajera Nowe opcje neostrady od października IP: *.chello.pl 07.07.09, 17:05
      CEny to chyba z kosmosu ja płace w UPC Gdańsk za 15Mb/s 70zł na
      miesiąć co prawda w 18 miesięcznej umowie aci 300 zł normalnie
      złodziejstwo i tyle.Za bodajże 240 zł to w UPC jest 30Mb/s z
      transferem zwrotnym na poziomie 4Mb/s.
    • Gość: marylin Re: Nowe opcje neostrady od października IP: *.chello.pl 07.07.09, 17:45
      Ale przecież te ceny podane w artykule to są ceny poza promocją...promocyjne
      pewnie będą się sporo różnić. Jakie by zresztą nie były to dobrze, że zwiększają
      prędkość netu.

• Gość: plusik Nowe opcje neostrady od października IP: 83.2.24.* 07.07.09, 17:47
      Tepsa zmienia profil z firmy telefonicznej na humorystyczną. No no monsterowi wyrasta poważny konkurent. Tak można odebrać nową ofertę.
    • emarcki Grają do bramki konkurencji 07.07.09, 17:49
      mało, bo mało ale zawsze sprawne, niskie pingi - 512/512 po kablu w Wawie po 36
      zł i umowa z miesięcznym wypowiedzeniem.
      TPSA zatrzymała się w latach 90tych...
    • Gość: As Autor sondy jest internetem:) IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.09, 17:50
      Racja, takie sondy dla poprawy humoru są potrzebne bo jak sie czyta o tym
      syfie tpsowskim to się nóż w kieszeni otwiera:)
    • getupandgrow ile????? 07.07.09, 18:00
      mieszkając w Dublinie place 40 e za stale łącze o szybkości 20 mb/s. skąd
      TEPSA wzięła sumę 88 e?
    • Gość: dan_z_krakowa Nowe opcje neostrady od października IP: *.chello.pl 07.07.09, 18:01
      Jakie ceny z kosmosu !!! :) W UPC 10 MB za 89 zł.

• Gość: aaa łapówki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.09, 18:09
      Najpierw niech się wezmą za monterów, którzy żądają łapówek za
      przyłączenie lini.
      Ja nie chciałam zapłacić i czekam od lutego.
      Mam umowę na neostradę, modem i co z tego jak nie mam linii.
      Dwie reklamaacje nic nie dały. Tepsa nie widzi problemu.
      Właśnie piszę pozew do sądu przu UKE.
      A ja chcę tylko 1 Mb/s.
      • Gość: gimli Re: łapówki IP: *.chello.pl 07.07.09, 18:24
        Hmm, mojego kumpla niedawno przyłączali, ale u niego poszło to w miarę sprawnie.
        Może na złych monterów trafiłeś...
    • Gość: internet Nowe opcje neostrady od października IP: *.zamosc.mm.pl 07.07.09, 19:25
      sonda bomba ........ =D
    • Gość: fraggles Nowe opcje neostrady od października IP: *.maast1.lb.home.nl 07.07.09, 19:42
      Ciekawa oferta-ja mam miec internet 20Mb ADSL od piatku za 25€ i tez bez umowy
      na czas określony :)
    • krwawy_krolik 20 MB/s to ja mam za 75 zł 07.07.09, 20:29
      ale nie w Bolandzie :D
      • Gość: T! Re: 20 MB/s to ja mam za 75 zł IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.09, 20:37
        ale MB/s to co innego niż Mb/s... poczytaj!
        • krwawy_krolik Re: 20 MB/s to ja mam za 75 zł 07.07.09, 21:28
          A, to TP S.A. daje tylko 20 Mb/s, a nie MB/s? ROTFL
          • Gość: puch4cz Re: 20 MB/s to ja mam za 75 zł IP: *.dslextreme.com 07.07.09, 21:58
            A co, masz FastEthernet do domu? Gdzie?
    • Gość: Bil Nowe opcje neostrady od października IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 20:41
      To jakies smiechy ledwo sobie radza z 1 MG

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka