Gość: asdf Nowe opcje neostrady od października IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.09, 13:54 rzeczywista przepływność internetu, to coś, co powinni reklamować. Obecnie mam 8 mbit i jakoś nie widzę zasadniczej różnicy w działaniu internetu niż 1 mbit. Owszem, czasem ciągnę 1MB/s ale to sporadyczne przypadki. W większości serwisów polskich i zagranicznych niestety osiągam wynik na poziomie 200-300 KB/s. Smutne, ale prawdziwe. Serwery nie nadążają z wysyłaniem danych... VOD jest dobre, ale trzeba za to płacić, co do steam'a - nigdy nie korzystałem. Natomiast strumieniowanie bezpłatne materiałów HD w serwisach dailymotion czy też youtube (o ile to jest w takich przypadkach HD) to jakiś śmiech na sali. Jedyna korzyść, która rzeczywiście jest 'widoczna' gołym okiem to trailery z apple quicktime. Teraz bez obaw mogę sobie wybrać naprawdę dużą rozdzielczość bez 'oczekiwania' na załadowanie. Przyspieszcie internet, potem sprzedawajcie szybkie prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TripleX Jest jeden problem! Łącza TP są zasłabe IP: *.spray.net.pl 07.07.09, 13:59 Po strukturze TP na adsl'u nie działa nigdzie 6Mb/s a co dopiero 10 i 20 :) 6Mb/s działa w centrali nie dalej niż 5m od urządzeń :) TP jest poje****** :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Jest jeden problem! Łącza TP są zasłabe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:12 No ale skoro zdecydowali się na wprowadzenie większych prędkości do oferty, to moim zdaniem będzie to wiązać się z unowocześnieniem istniejącej infrastruktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Re: Jest jeden problem! Łącza TP są zasłabe IP: *.wsm.wielun.pl 07.07.09, 14:26 Infra tepsy to raz (przy czym szkielet jest wydajny) ale styki z innymi sieciami nędzne... tepsa przypomina trochę sieć intranetową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike_papa Re: Jest jeden problem! Łącza TP są zasłabe IP: 212.180.174.* 07.07.09, 15:36 6Mbit/s w neostradzie używałem jakieś 3 lata. Działało bez zarzutu (naprawdę szło 6 Mbit/s). Problem był tylko z prędkością uplinku. Swoją drogą 20/1 to śmieszna oferta. Pakiety zwrotne nie zajmą całego uplinku? Nie wszystko da się ściągnąć streamem. ps. wyprzedzam komentarze: przestałem używać neostrady, ponieważ przeprowadziłem się w miejsce, gdzie tpsa nie zainstalowała jeszcze kabli. Korzystam z supermedia 4/4 Mbit/s i po wstępnych problemach z radio linią działa super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halogot Nowe opcje neostrady od października IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:09 Przecież jest to cena bez promocji więc dlaczego mamy narzekać? Zobaczymy w październiku jak będzie w promocji... Teraz to są tylko plany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plus-Minus Fajnie, że się coś ruszyło, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:21 trochę drogo w porównaniu z Europą. Odpowiedz Link Zgłoś
e.marekk Re: Nowe opcje neostrady od października 07.07.09, 14:30 Byle jak najdalej od telekomuny. Płace 50zł w lokalnej kablówce i mam umowę na czas nieokreślony. Nie wyobrażam sobie płacić powyżej 100zł za tak oczywistą i niezbędną usługę jak dostęp do internetu :) Pozdrawiam i niższych cen życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOska Nowe opcje neostrady od października IP: 213.33.134.* 07.07.09, 14:39 W Moskwie w kablowce 10 Mb/s kosztuje 70 zl miesięcznie. To wstyd, że tak bardzo polscy "narodowi" providerzy odstaja od świata (newt tego "trzeciego"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Nowe opcje neostrady od października IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 14:47 Wy porównujecie ceny TP z cenami w UPC, przecież tu nie ma czego porównywać, inna technologia, te 10/20mb tak drogo bo to jest na ADSL, tylko ciekawe jaki zasięg :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnotello onli dyskietki IP: *.static.espol.com.pl 07.07.09, 14:50 A ja mam pytanie czy na tych dyskietkach 5,25" zmieści się łącze na łorld of łorkraft.No i czy ktoś używa orginalnych dyskietek czy tych pirackich pd pani Zosi z warzywniaka.Bo słyszałem że w mięsnym to taniej teraz ten internet ale tylko "mielony". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barton2500 Ale mi atrakcja, łaski bez ... IP: *.chello.pl 07.07.09, 15:14 W UPC 5mb + ok 40 kanałów analogowej kablówki kosztuje 59 pln. Kto się skusi na żałosną ofertę tepsy z modemem na usb, którego nie można podłączyć do routera (nie mówimy o bublu szajsboksie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roody Re: Ale mi atrakcja, łaski bez ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 15:22 Po pierwsze nie wszyscy mogą mieć UPC (tp dociera szerzej), po drugie zauważ że ceny przedstawione w artykule są jeszcze przed uwzględnieniem promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans klos Re: Ale mi atrakcja, łaski bez ... IP: 188.33.122.* 07.07.09, 20:27 a nie pomyślałeś o routerze z modemem ? (poza tym większość routerów chyba ma zaimplementowany styk do TPsowego ADSL - więc w czym problem ?) po co masz router podpinać do modemu ? podepnij router do gniazdka z internetem/telefonem, chyba masz wejście pod RJ11 ? a jak nie to czytaj od początku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokodzambo polish net IP: *.acn.waw.pl 07.07.09, 23:22 podpisywalam ostatnio umowe z francuzem na 4Mbit/s za 49zł(brutto), bardzo dobra oferta w porównaniu do innych polskich operatorów. Francuz powiedział, ze 2 lata temu płacił w przeliczeniu na złotówki 2 razy mniej za 10x szybszy net ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzy Nowe opcje neostrady od października IP: *.chello.pl 07.07.09, 15:55 o super, aż chce się zmienić UPC na NEostrade /ironia mode off/ Pogięło ich z tymi cenami. Za 15 mbit net z UPC płacę 89 złotych, tyle samo kosztuje poza promocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Netia IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 16:21 Warto dodać co szykuje Netia: Netia: szybkie łącza internetowe za dobrą cenę biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/334400,netia_szybkie_lacza_internetowe_za_dobra_cene.html W najbliższych dniach Netia zacznie oferować dostęp do internetu z przepustowością co najmniej 8 Mb/s za 79 zł miesięcznie w dwuletniej umowie. Co do Neozdrady, czy Net24 to wiadome było że czekają as tylko wzrosty prędkości - nie ma co liczyć na obniżenie cen. Szkoda, że wyższe opcje będą dostępne w niewielu lokalizacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieo Nowe opcje neostrady od października IP: *.nokia.com 07.07.09, 16:31 W DDR 16mbit + telefon to 30e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scott Nowe opcje neostrady od października IP: *.rz.uni-wuerzburg.de 07.07.09, 17:05 20mb/s to ja juz od 3 lat mam!!! i place za to 50€ miesiecznie w tym 24h rozmowy w kraju i 24h gadania do 9 panstw sasiadujacych z Luxemburg!!! Pozdro, dziwi mnie ze jeszcze POPOULACJA POLSKI TEGO MONOPOLU POCZYNAJAC NA STACJACH BEZYNOWYCH A KONCZAC NA TELEKOMUNIKACJI NIE ROZWALILA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogolić frajera Nowe opcje neostrady od października IP: *.chello.pl 07.07.09, 17:05 CEny to chyba z kosmosu ja płace w UPC Gdańsk za 15Mb/s 70zł na miesiąć co prawda w 18 miesięcznej umowie aci 300 zł normalnie złodziejstwo i tyle.Za bodajże 240 zł to w UPC jest 30Mb/s z transferem zwrotnym na poziomie 4Mb/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylin Re: Nowe opcje neostrady od października IP: *.chello.pl 07.07.09, 17:45 Ale przecież te ceny podane w artykule to są ceny poza promocją...promocyjne pewnie będą się sporo różnić. Jakie by zresztą nie były to dobrze, że zwiększają prędkość netu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plusik Nowe opcje neostrady od października IP: 83.2.24.* 07.07.09, 17:47 Tepsa zmienia profil z firmy telefonicznej na humorystyczną. No no monsterowi wyrasta poważny konkurent. Tak można odebrać nową ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
emarcki Grają do bramki konkurencji 07.07.09, 17:49 mało, bo mało ale zawsze sprawne, niskie pingi - 512/512 po kablu w Wawie po 36 zł i umowa z miesięcznym wypowiedzeniem. TPSA zatrzymała się w latach 90tych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Autor sondy jest internetem:) IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.09, 17:50 Racja, takie sondy dla poprawy humoru są potrzebne bo jak sie czyta o tym syfie tpsowskim to się nóż w kieszeni otwiera:) Odpowiedz Link Zgłoś
getupandgrow ile????? 07.07.09, 18:00 mieszkając w Dublinie place 40 e za stale łącze o szybkości 20 mb/s. skąd TEPSA wzięła sumę 88 e? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan_z_krakowa Nowe opcje neostrady od października IP: *.chello.pl 07.07.09, 18:01 Jakie ceny z kosmosu !!! :) W UPC 10 MB za 89 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa łapówki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.09, 18:09 Najpierw niech się wezmą za monterów, którzy żądają łapówek za przyłączenie lini. Ja nie chciałam zapłacić i czekam od lutego. Mam umowę na neostradę, modem i co z tego jak nie mam linii. Dwie reklamaacje nic nie dały. Tepsa nie widzi problemu. Właśnie piszę pozew do sądu przu UKE. A ja chcę tylko 1 Mb/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimli Re: łapówki IP: *.chello.pl 07.07.09, 18:24 Hmm, mojego kumpla niedawno przyłączali, ale u niego poszło to w miarę sprawnie. Może na złych monterów trafiłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internet Nowe opcje neostrady od października IP: *.zamosc.mm.pl 07.07.09, 19:25 sonda bomba ........ =D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fraggles Nowe opcje neostrady od października IP: *.maast1.lb.home.nl 07.07.09, 19:42 Ciekawa oferta-ja mam miec internet 20Mb ADSL od piatku za 25€ i tez bez umowy na czas określony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T! Re: 20 MB/s to ja mam za 75 zł IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.09, 20:37 ale MB/s to co innego niż Mb/s... poczytaj! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy_krolik Re: 20 MB/s to ja mam za 75 zł 07.07.09, 21:28 A, to TP S.A. daje tylko 20 Mb/s, a nie MB/s? ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: 20 MB/s to ja mam za 75 zł IP: *.dslextreme.com 07.07.09, 21:58 A co, masz FastEthernet do domu? Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bil Nowe opcje neostrady od października IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 20:41 To jakies smiechy ledwo sobie radza z 1 MG Odpowiedz Link Zgłoś