Gość: szokik Szok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 21:56 Microsoft od dawna tworzy i wspiera wolne projekty. Nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Szok? 22.07.09, 06:59 Moze poczytaj wpierw licencje tych wolnych projektow bo mozesz sie potem zdziwic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrzyK A gdzie się podział Flash na gazeta.pl IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 21.07.09, 23:35 Filmik dołączony do tego tekstu jest w mało popularnym formacie, którego nie jestem w stanie odtworzyć (nie zamierzam instalować specjalnej wtyczki do tego). Czyżby gazeta.pl zaczęła wypierać popularny i bardzo dobry format Flasha? Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lordd Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linuksa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.07.09, 23:55 To KOD TROJAŃSKI!! Niewłaściwie wykorzystany tylko zepsuje Linuksa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linu 22.07.09, 03:10 MS niczego nie ofiarował. MS jest zobowiązany umową z Novellem m.in. do wzajemnego wspierania rozwiązań wirtualizacyjnych (a dostarczony kod do linuksowy sterownik do rozwiązań MS). I jeszcze go nie ma w kernelu i nie wiadomo czy będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
orchidust Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linuksa 22.07.09, 05:42 Linux Jest daremny. Ciekawiło mnie to kiedyś ale po zdobyciu kilku dystrybucji okazało się że w każdej są te same programy! Zmieniły się zazwyczaj tylko tło pulpitu i środowisko graficzne KDE/Gnome. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linu 22.07.09, 09:10 "Ciekawiło mnie to kiedyś ale po zdobyciu kilku dystrybucji okazało się że w każdej są te same programy!" Ja pie....., debil? A jakie mają być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy Re: Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linu IP: 217.147.104.* 22.07.09, 09:39 edwe> Linux Jest daremny. Ciekawiło mnie to kiedyś ale po zdobyciu kilku dystrybucji > okazało się że w każdej są te same programy! Zmieniły się zazwyczaj tylko tło > pulpitu i środowisko graficzne KDE/Gnome. Linux po prostu nie jest dla ciebie. Skocz sobie kupić nowego windowsa, będzie mniej daremny. Też kolejne wersje różnią się pulpitem. Do tego ilością pożartego dysku i RAMu. A programy? Programy sobie kupisz osobno, bo z windowsem dystrybuowany jest jedynie internet explorer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocker Re: Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:53 Może trzeba było zainstalować na początek linuksa bez środowiska graficznego, wtedy dostrzegłbyś różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xymox Re: Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linu IP: 81.210.82.* 22.07.09, 09:59 ROTFL. Linux to kernel + sterowniki. Koniec. X-windows to osobna sprawa. KDE i GNOME to jeszcze co innego. Dystrybucja to kernel + X-windows + środowisko graficzne (KDE, GNOME) + kilka tysięcy programów (edytorów, multimediów, bibliotek, kompilatorów, etc). Dystrybucje różnią się (1) miejscem umieszczenia i formatem plików konfiguracyjnych (2) programem instalacyjnym (3) formatem wykorzystywanych archiwów (.rpm, .tgz, .deb) (4) zestawem standardowo załączanych aplikacji. Jak widać jesteś kompletnym ignorantem i zabierasz głos (jak większość Polaków) na tematy o których nie masz bladego pojęcia. Może uczciwiej byłoby napisać że Linux przekracza twoje możliwości poznawcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 14:01 Linux jest daremny! Qrwa tekst roku, nagraj to na telefon i wyślij mi mp3, ustawie sobie jako dzwonek! hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linux-WTF Re: Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 17:36 Heh, a w każdym Windowsie jest Notatnik i Paint... Po prostu programy są przydatne i tyle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linuksa IP: *.icpnet.pl 22.07.09, 08:26 Tyle się napoił dziennikarzyna a zapomniał o najważniejszym. Chodzi o sterowniki parawirtualizacyjne dla maszyn wirtualnych linuksa hostowanych przez Hyper-V. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcvzxc nic nie zamarzło IP: 217.147.104.* 22.07.09, 09:28 Metoda stara jak świat - nie możesz kogoś pokonać, to się do niego przyłącz! Prawda jest taka, że MS nie był w stanie zapewnić poprawnej obsługi linuksowej wirtualnej maszyny pod swoim windowsem. Kropka. Postanowili więc linuksa dostosować do swojego projektu więc dopisali kawałek jajka. Linuksowi działającemu normalnie, a nie na maszynie wirtualnej pod kontrolą windowsa to nic nie pomoże. To czyste działanie dla siebie. Pytanie DLACZEGO to zrobili? Czyżby jednak linux stał się wreszcie znaczącym OSem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linuksa IP: *.multimo.pl 22.07.09, 10:33 moze wreszcie linuks acznie dzialac? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Szok: Microsoft ofiarował kod do kernela Linu 22.07.09, 10:50 Gość portalu: mo napisał(a): > moze wreszcie linuks acznie dzialac? Troll warning :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania692i Myślę, że to próba psucia Linuxa od środka IP: *.ip.netia.com.pl 22.07.09, 12:56 Myślę, ze to będzie psucia Linuxa od środka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3k Re: Myślę, że to próba psucia Linuxa od środka IP: *.finemedia.pl 04.09.09, 11:06 zgadza sie - linux juz nigdy nie bedzie taki jak dawniej :( ech... Odpowiedz Link Zgłoś