jestemdobry 30.07.09, 13:54 Panie Michale a gdzie recenzja video - pliiiiiis Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.mlynarczyk Re: HTC Hero - test 30.07.09, 14:38 Już niedługo, już niedługo... Montuje się :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Kolejny wsiowy test dla wsiowych klientow... 01.08.09, 13:38 Ja mam pytanie - czy kazdy test musi sie skupiac na porownaniu z iPhone? Czy w ogole w swiecie urzadzen mobilnych to iPhone musi byc synonimem smartphone? No i te wstawki o tym, ze "broda" jest fajna, bo sprawia ze nie mozna pomylic tego telefonu z innym. To znaczy co? Jak wstane rano, spojrze na swoj telefon, to dzieki "brodzie" bede mogl odetchnac z ulga i powiedziec "aaaa, tak, to HTC Hero"? Ja rozumiem, ze Polska to taki dziwny kraj, gdzie posiadanie taniego chinskiego gadzetu jest powodem do dumy, a telefon sluzy do wyrywania lasek w "restauracji" McDonalds - ale na bogow, to jest telefon z segmentu biznesowego... Czy zamiast pitolic o wspolczynniku "lansu" mozna by bylo powiedziec pare slow o takich rzeczach jak synchronizacja (z czym jest zgodny, z czym nie), lub wspomniec chociazby o czasie zycia baterii? Rzygac mi sie chce od tego pieprzenia o iPhone. Ja rozumiem, dla gimnazjalistow to synonim luksusu, ale nie tylko gimnazjalisci czytaja ten dzial... I naprawde, panie Autorze, to nie jest tak, ze ludzie nie maja iPhone, bo "ich nie stac" - wiec bicie piany o nowym telefonie, ktory moze byc "tanszym iPhone" troche nie ma sensu... Zamiast tego warto sie skupic na samej wartosci uzytkowej telefonu, bez odniesien do ciotofona dla metroseksualnych z wizerunkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metrociotolub Re: Kolejny wsiowy test dla wsiowych klientow... IP: 94.254.176.* 01.08.09, 15:51 Drogi kretynofilu, sam sobie przecież odpowiedziałeś na pytanie,kto toto pisze i czyta;zaraz też zobaczysz podchwytliwe inaczej pytanie kolejnego delikwenta,mniej więcej takie:"ty taki-owaki jeden z drugim,skoro wy też to czytacie,chyba jesteście sami tacy-owacy buhahaha"...drei-zwei-eins-deins! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Re: Kolejny wsiowy test dla wsiowych klientow... 01.08.09, 19:32 kretynofil napisał: > Ja mam pytanie - czy kazdy test musi sie skupiac na porownaniu z iPhone? Czy w > ogole w swiecie urzadzen mobilnych to iPhone musi byc synonimem smartphone? Powinien. iPhone jest/był rewolucją w świecie smartfonów. Dotychczas producenci ścigali się parametrami sprzętu a tu nagle okazało się że tak naprawdę to klienci chcieli genialnego interfejsu użytkownika. iPhone jest podobnym a nawet większym przełomem na rynku telefonów co swego czasu Mac na rynku komputerów. > ie ma sensu... Zamiast tego warto sie skupic na samej wartosci uzytkowej telefo > nu, bez odniesien do ciotofona dla metroseksualnych z wizerunkiem! > Ty chyba masz jakieś kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztywniak Re: Kolejny wsiowy test dla wsiowych klientow... IP: 200.65.127.* 01.08.09, 20:35 Sukces iphona to przede wszystkim marketing. A interfejs nie jest genialny, tylko prosty i efektowny (nie mylić z efektywnym). Pamiętajmy, że do nie dawna ta zabawka nie miała niektórych funkcji low-endowych telefonów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Kolejny wsiowy test dla wsiowych klientow... IP: *.toya.net.pl 01.08.09, 22:27 Przepraszam bardzo, ale ja ostatniego MMS'a wysłałem 3 lata temu. Od kiedy są maile w powszechnym użytku wolę wysłać foty mailem w lepszej rozdzielczości niż MMSsem który strasznie foty kaleczy ;). Kopiuj-wklej faktycznie brakuje. No, ale czy wszystkie telefony mają taką funkcję? Nie. Nawet w Nokiach swego czasu tego brakowało :). Aparat z tryliardem Mpx to też marketing. Bo od dawna wiadomo, że nie liczy się ilość Mpx tylko wielkość matrycy, a tutaj zawsze będzie maleńka matryca, więc w komórce wszystko powyżej 5Mpx to bujda. Bluetooth. Przydałby się do synchronizacji z komputerem. I tylko tyle. Wymieniać pliki z kimś poprzez komórki to nonsens. Do tego przez Blue łatwo się włamać na czyjąś komórkę. Dziękuję. iPhone ma najlepszy ekran z jakim się spotkałem. Multitouch na prawdę jest bardzo fajną sprawą. Niestety Windows Mobile nie będzie w stanie na razie tego obsłużyć. Szybkość działania i brak lagów to też duża zaleta iPhone mimo braku multiwątkowości (co i tak w komórce jest nieporozumieniem, ale co tam, są ludzie słuchający przecież muzy z telefonu i przeglądający neta na komórce w tym samym czasie :P). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Duze L oj glupiuuutki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 00:48 wszystko w telefonach powyzej 1.3 mega pixelków do bujda, poczytaj o wielkości matrycy w lustrzanka i komórkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aster Re: Kolejny wsiowy test dla wsiowych klientow... IP: *.chello.pl 07.08.09, 00:25 MMS 3 lata temu? Współczuję. Ciekaw jestem czy adresat jest w stanie kilku sekund odebrać zdjęcie w mailu jak to się robi mmsem. Bluetooth - to ten HTC nie ma BT?! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Re: Kolejny wsiowy test dla wsiowych klientow... 02.08.09, 09:06 Gość portalu: sztywniak napisał(a): > Sukces iphona to przede wszystkim marketing. A interfejs nie jest genialny, > tylko prosty i efektowny (nie mylić z efektywnym). > Pamiętajmy, że do nie dawna ta zabawka nie miała niektórych funkcji low-endowyc > h > telefonów! iPhone to dużo więcej niż marketing. Ma naprawdę najlepszy interfejs użytkownika z jakim się spotkałem (a w pracy mam styczność z wieloma telefonami). Jest nie tylko prosty i efektowny (jak sam powiedziałeś) ale i niezwykle intuicyjny, czyli w sumie genialny. Nie trzeba się go uczyć. Najlepszy marketing nie zrobi gwiazdy z kiepskiego produktu. Nie bez powodu też od czasu iPhone konkurencja stara się lepiej lub gorzej kopiować rozwiązania Apple-a. Co do funkcji których iPhone nie ma (a raczej nie miał w pierwszych wydaniach) to najwidoczniej nie są zbyt potrzebne i użyteczne skoro ludzie i tak go kupowali. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Kolejny wsiowy test dla wsiowych klientow... 04.08.09, 14:47 Jedyną rzecz, jaką Apple zrobił dobrze to MacBooki, ale niestety mają chorobę wszystkich produktów tej firmy - cenę. W związku z czym przegrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Dobrze, że jest ruch w interesie. 03.08.09, 17:48 Dobrze, że jest ruch w interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seewy HTC Hero - test IP: 195.150.167.* 30.07.09, 14:56 a czy jest mozliwosc korzystania z GPS? w jakis sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: HTC Hero - test IP: 212.14.60.* 01.08.09, 18:10 Chbya navi expert wypuścił wersję beta ich mapy na androida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben HTC Hero - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 19:48 Recenzja video bardzo fajna, tylko szkoda ze taka krotka, mogla by byc spokojnie ze 3 razy dluzsza i obejmowac wiecej funkcji telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stinger HTC Hero - test IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.09, 15:17 Znana jest data premiery w Polsce? Telefon widać w przedpremierowej ofercie np w sklepie Komputronika czy RTV EURO AGD ale nie ma żadnych konkretów. Jest jakaś konkretna zapowiedź dostępności w sklepach/u operatorów? T-Mobile UK rozpoczęło sprzedaż bodajże wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziellona HTC Hero - test IP: *.nat0.sta.nsm.pl 01.08.09, 10:05 a co to znaczy ze "pozwala na wieksza swobode niz iphone" ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3gsowner Re: HTC Hero - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 10:15 Też tego nie zrozumiałem.. iphone + jailbreak = nie ma więcej swobody. Ale może chodziło mu o to że np trzyma godzinę dłużej na baterii ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kopytko Re: HTC Hero - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 10:32 Magiczne słowo brzmi: wielowątkowość. Przez brak tej możliwości iPhone, mimo swojej świetnej bazy aplikacji, jest urządzeniem ułomnym i nie wartym zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: HTC Hero - test IP: *.sotn.cable.ntl.com 01.08.09, 11:36 a po co ci wielowatkowosc na takim malym ekraniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betterthanyou Re: HTC Hero - test IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.09, 11:52 chociazby: muzyka z last.fm + safari Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opierzon Re: HTC Hero - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 15:53 Gość portalu: betterthanyou napisał(a): > chociazby: muzyka z last.fm + safari Ale jest możliwość iPod + Safari. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: HTC Hero - test IP: 85.232.249.* 01.08.09, 23:50 hm, co za glupie pytanie.... wielowatkowosc jest po to zeby np.: przegladac wiadomosci moja ulubiona czytaczka RSS (newsrob) i miec w tle odpalonego twitter'a. albo np. po to zeby miec odpalone ssh do mojego serwera a w tle miec sciaganie plikow. uzywam era g1 i wielozadaniowosc jest nawet w tak malym urzadzeniu niezbedna do czegos wiecej niz do uruchamiania kolejnych aplikacji typu pierdz i zwyciezaj znanych z iphone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daba Re: HTC Hero - test IP: *.task.gda.pl 12.08.09, 15:48 prawie dwa lata "bawiłem" się iPhonem nim oddalem mlodszemu pokoleniu. I moze tylko kilka razy brak wielowatkowosci stanowil jakis problem. Kolejna jego generacja zblizyla iPhona prawie do idealu. W intuicyjnej obsludze i mozliwosciach. I wspolczuje Ci, ze kupiles taka cegle jak G1 gdzie nie mozesz uruchomic nawet takich aplikacji typu pierdź i zwyciężaj. Z iPhonem to jak z Mac-ami. Masz PC-ta i niby wszystko jest OK. Ale jak zaczniesz pracować na MacBooku to coś swiat jest bardziej kolorowy. Chwilowo teraz mam Samsunga Omnie HD. I tez niby wszystko jest OK. Ale tylko jak patrze na ekran. Jak trzeba palcem przesunąć po ekranie to łza sie w oku kręci za cudownym sterowaniem w iPhonie. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 HTC Hero - test 01.08.09, 10:58 A radio FM z RDS toto ma? Bo jeśli nie, to nie kupuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: HTC Hero - test IP: 85.232.249.* 01.08.09, 23:52 nastepny inteligent.. to jest smartphone, a nie odbiornik radia maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: HTC Hero - test 03.08.09, 05:46 Radio ma ryja nadaje coś w RDS poza swoją nazwą? Wow. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: HTC Hero - test 04.08.09, 14:39 No właśnie, skoro jest smart, to niech ma i radio. Nokie mają - tego się nie zaprogramuje w software, tylko wymaga dodatkowego scalaka. Skoro mnie zmuszają do noszenia ze sobą dodatkowo odtwarzacza mp3 z radiem, to kupię telefon u innego producenta. Ograniczony inteligencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhyu HTC Hero - test IP: *.ntlworld.ie 01.08.09, 12:31 jakiego flesza k mac? skoro eng:flash czytasz flesz to jak przeczytasz eng:flesh ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lift z tych zabawek się wyrasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.09, 21:46 jak z dłubania w nosie i klocków lego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo32 Re: HTC Hero - test IP: 89.204.193.* 02.08.09, 05:51 Osobiscie wkurza mnie brak na rynku takiego zwyklego telefonu - bez gps, aparatu, radia, odwtarzacza mp3, mms, aplikacji do obrobki zdjec, kamery video, odtwarzacza hd, latarki, kompasu i ciul jeden wie czego - chcialbym moc kupic ladny telefon z ladnym kolorowym wyswietlaczem o dobrej jakosci, wyposazony w ksiazke telefoniczna, smsy, spis polaczen, trzymajacy baterie chociaz z tydzien w czasie czuwania - po prostu telefon. Do zdjec mam aparat, gps mam w aucie podobnie jak radio, filmy ogladam na telewizorze w salonie, do internetu mam laptopa z modemem 3G... ja chce zwykly telefon do dzwonienia z dobra bateria bez tych dodatkow... Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: HTC Hero - test 04.08.09, 14:44 Gość portalu: wowo32 napisał(a): > Osobiscie wkurza mnie brak na rynku takiego zwyklego telefonu - bez gps, aparat > u, > radia, odwtarzacza mp3, mms, aplikacji do obrobki zdjec, kamery video, > odtwarzacza hd, latarki, kompasu i ciul jeden wie czego - chcialbym moc kupic > ladny telefon z ladnym kolorowym wyswietlaczem o dobrej jakosci, wyposazony w > ksiazke telefoniczna, smsy, spis polaczen, trzymajacy baterie chociaz z tydzien > w czasie czuwania - po prostu telefon. Do zdjec mam aparat, gps mam w aucie > podobnie jak radio, filmy ogladam na telewizorze w salonie, do internetu mam > laptopa z modemem 3G... ja chce zwykly telefon do dzwonienia z dobra bateria be > z > tych dodatkow... To po co Ci kolorowy wyświetlacz? To też gadżet - do dzwonienia zbędny, a w słoneczny dzień utrudnia używanie telefonu. Kup model entry level albo używaną nokię 6310i (plus od biedy nowy akumulator, chociaż wątpię, bo polimerowy nie traci pojemności) i będziesz miał spokój, i zapomnisz też o ładowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedi Re: HTC Hero - test IP: 89.191.129.* 18.08.09, 09:49 Przed wyjazdem na urlop nabyłem za 1 zeta w ORANGE Nokie E63 z Symbianem S60 pełnym QWERTY i ako 1500 mA Mija 5 dni od pierwszego ładowania, a wskaźnik akumulatora pokazuje 4 kreski.Kilka rozmów dziennie, i parę SMSów.Tym wynikiem ten fonik przebija Nokię 6310.Faktem jest że nie słucham łupu cupu z komórki, i telefon służy wyłącznie do tego do czego został stworzony, czyli komunikacji.To co dodatkowo posiada w sofcie ten telefon,oraz możliwość ściągnięcia darmowego oprogramowania, z nawiązką rekompensuje brak posiadania telefonu z brodą(czyt.za 2500zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka inny HTC - touchcruiseII - do wzięcia w konkursie IP: *.merinet.pl 02.08.09, 11:22 fajny test. Zastanawiam się, na ile ten fonik jest podobny do tego z konkursu wygraj HTC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Pami HTC Hero - test IP: *.acn.waw.pl 04.08.09, 23:51 Jak Panu klawisze za małe to proszę obrócić telefon poziomo. Mało tego, że będą większe to jeszcze da się pisać palcami obu rąk. Ehh, jak zwykle pseudo ekspert powiedział co wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aster Re: HTC Hero - test IP: *.chello.pl 07.08.09, 00:22 Wszystko pięknie ale... - czemu nie ma kamery do wideorozmów; - czemu ekran taki ubogi - 65 tys kolorów; - czemu jest tak brzydki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aman Re: HTC Hero - test IP: 89.108.204.* 09.08.09, 19:37 Trzymajac go w rekach dzien przed premiera sprzedazy tez nie wydawal mi sie piekny, ale: z bliska wyglada lepiej, interface rzeczywiscie robi duze wrazenie, kolorow mimo 262k wystarcza, HSDPA, WiFi, GPS, multi touch i cena 399 (dla abo = 100) - to mnie przekonalo do zakupu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majek HTC Hero - test IP: 213.155.183.* 08.08.09, 22:23 W tej recenzji najechanie na "Jak walczyć z Microsoftem?" to specjalnie? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lck Re: HTC Hero - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 12:50 No właśnie? Szukam tego tematu w sieci, ale coś mi nie idzie. Mogę prosić o linka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welcometohell Tyci ekran 3,2" non OLED - żal i bieda IP: *.era.pl 11.08.09, 14:34 www.mgsm.pl/katalog/htc/hero/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e X t 7 3 HTC Hero - test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 11:39 ot Linux to jest to a nie badziewie na win mobile ;) ... właśnie zamierzam kupić Hero ale następny będzie, już na w pełni natywnym Opono = Moblin (głownie Intel i Linux Fundation) + Maemo (Nokia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Plonski HTC Hero - test IP: *.range86-168.btcentralplus.com 12.08.09, 19:42 i znow ten sam sepleniacy prezenter ... czy mozna poprosic zeby nagrania prowadzil ktos bez wady wymowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: multimediacenterbl HTC Hero - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 01:15 Zapraszam do sklepu multimediacenter w bluecity warszawa posiadamy na stanie dostępne od ręki htc hero z polskiej dystrybucji. Chętnie zademonstrujemy przybyłym zainteresowanym klientom ten produkt, dobierzemy oryginalne akcesoria - także dostępne od ręki na miejscu. Cena na ten produkt w stosunku do konkurencji jest równie atrakcyjna co sam produkt więcej infolinia 22 311 74 24 zapraszamy największy wybór htc w Polsce;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armin HTC Hero - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 19:04 ciekawy komentarz pana szpeca od techniki - tzw mieszane odczucia dot. dodania obsługi flash... no jo, pisz pan petycje do HTC, że technologia flash jest bezużyteczna dla polskich użytkowników, bo oprócz reklam nima nic. Człeniu, trochę rozsądku i obiektywizmu. Skad HTC ma wiedzieć ze polaczki nie mają nic konkretnego we flashu tylko reklamy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryk HTC Hero - test IP: *.chello.pl 30.08.09, 18:00 telefonik super, ale ma jedną wadę... nie można przesyłać muzyki, zdjęć itp za pomocą bluetooth; działa on jedynie z bezprzewodowymi słuchawkami i zestawami głośnomówiącymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotykowe.blox.pl HTC Hero - test IP: 217.153.167.* 16.09.09, 15:39 Sam chcę kupić telefon dotykowy, wiec może komuś przyda sie stronka z moimi prywatnymi przemysleniami i informacjami na temat telefonów z wyswietlaczem dotykowym: www.dotykowe.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotykowe.blox.pl HTC Hero - test na www.dotykowe.blox.pl IP: 217.153.167.* 07.10.09, 11:34 Hej,podsyłam link do bloga --- www.dotykowe.blox.pl - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz HTC Hero - test IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.10.09, 13:21 Takie małe sugestywne pytanie, czy HTC Hero to także T-Mobile G2 ... ? Siec UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jam HTC Hero - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 19:12 Świetny. Warty swojej ceny ;p JAk dla mnie jedna duża wada - słaby aparat jak na 5 mpx. ;// Ogólenie spoko. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riki Zamiast HTC Hero: Nokia E52 IP: *.39.217.87.dynamic.jazztel.es 05.01.10, 22:36 Brak radia w HTC Hero spowodowal, ze zrezygnowalem z zakupu na rzecz Nokia E52. I nie zaluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: Zamiast HTC Hero: Nokia E52 IP: 193.43.77.* 21.01.10, 12:24 mam pytanie: jak wygląda sprawa z javą, czy aplikacje jej wymagające chodzą na tym telefonie? dokładnie chodzi mi o program do giełdy. Odpowiedz Link Zgłoś