matheos2 04.10.06, 13:50 Lato minęło bezpowrotnie i postów coraz mniej. Czyżbyście nie myśleli o Grecji jesienią i zimą....? Ja choć mam jeszcze jedno hobby, które napędza mnie do życia to zapomnieć nie mogę.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grecja-ellada Re: Lato minęło 04.10.06, 14:13 Witaj Matheo Jesień owszem nadeszła i ona mnie bardzo ucieszyła, tym że jest już październik. Oznacza bowiem, że wielkie odliczanie trwa odkąd zakupiłam we wrześniu bilet na samolot do Aten. Czy nie myśle: teraz planuje podróż, co zobacze, gdzie pojade.... a po powrocie bedę myślała i planowała wiosenny wyjazd. Odpowiedz Link
matheos2 Re: Lato minęło 04.10.06, 15:54 A tak na marginesie juz niedługo otrzymasz przesyłkę...Kilka fajnych płytek Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Lato minęło 04.10.06, 19:59 Woow i jak ja Ci się chłopie za nie odwdzięcze Musze pomyśleć a odpowiedź napewno się znajdzie ), Odpowiedz Link
indialady Re: Lato minęło 04.10.06, 20:36 No ja myślę, ale im dłużej myślę, tym bardziej wydaje mi się, że mi się ta Grecja przyśniła... Staram się ją sobie jakoś przypominac na codzień - jak jest ciężko w pracy, myślę, że gdzieś są zielone wzgórza i błękit morza na Kasandrze... A przyprawa do musaki czeka w szafce - czas kupić bakłażany Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Lato minęło 04.10.06, 22:03 indialady napisała: ... A przyprawa do musaki czeka w szafce - czas kupić bakłażany A wiesz Indialady, że jeszcze nie pokusiłam się, by własnoręcznie przyżądzić tę potrawę u siebie w domu.... choć lubię i nawet przepis gdzieś w komputerze mam.... i przyprawy z Grecji jeszcze są w słoiczkach - chyba jeszcze tej jesieni skusze się na przygotowanie dla swoich gości Mussaki ) Odpowiedz Link
goska52 Re: Lato minęło 05.10.06, 11:31 Ależ myślimy bardzo dużo. Ponieważ jeździmy jednak zorganizowanie, a korzystamy z ofert styczniowych, to październik i listopad upływa nam na szukaniu w internecie gdzie się wybrać na przyszły rok. A tej cudownej pracy mamy sporo, bo unikamy miejsc popularnych, a o mało popularnych nie ma zbyt dużo informacji. Jest to też okres spotkań z przyjaciółmi, wymiany doświadczeń, wspomnień, oglądanie filmów i zdjęć, przy greckim winie i potrawach z przywiezionych składników. A że nie identycznych jak w Grecji. To i dobrze bo za czymś byśmy tęsknili. Odpowiedz Link