Dodaj do ulubionych

promocja Iraklion w Centralwingu....

17.03.08, 12:11
mówiłem?

jak zwykle znaczy - nic spewcjalnego, ale po 700 zł.

Zarezerwowoałem juz swoej wakacje wielokrotne zatemsmile

I podsumuje tak:

Juz rozwazalem zakup w Ligarii w apartamentach Spiros&Soula, u
przemiłych ludzi z ofert biura - bo najtaniej na świecie na tyddzień
wychodzi:
950 zł - przelot i pobyt.... dla jednej osoby tydzień.
Czyli dla 3 osób przelot i pobyt to 2940 zł.....

Zadziwiony ja zawsze - jak im sie oplaca tak tanio sprzedawac
pobyty????

Ale jak bilety sa po 700 zł, to indywidulany wyjazd wynosi 2700
zł!!!! I w dodatku ma piekne apartamenty i miejsce lepsze niz w
Ligarii obok w winnicy Agiismile

I O!

smile

Obserwuj wątek
    • acek2004 Re: promocja Iraklion w Centralwingu.... 17.03.08, 13:44
      no to graulacje smile ja wciaz sie waham czekac nie czekac..

pozdr

acek
      • gacek95 Re: promocja Iraklion w Centralwingu.... 17.03.08, 15:42
        No gratutuję równieżsmile
        ja jak acek2004 też czekam, wysłałam do centrala list z pytaniem o
        Chanie i odpisali, że na przełomie marca i kwietnia może (MOŻE)
        dodadzą kolejne kierunki wakacyjne i może Chania się znajdzie. A jak
        nie to trudno, kupię bilety przez Neckermanna. Pozdrawiam
        cierpliwych i niecierpliwych.
        • jacek1f Acki i Gacki:-) ale czemu czekać? Czy nie bierzec 17.03.08, 21:47
          ie autka od początku?
          Bo w HER ląduje sie ok 16-16.30, to o 19 w Chani sie jest autkiem
          przeca...

• gacek95 Re: Acki i Gacki:-) ale czemu czekać? Czy nie bie 17.03.08, 23:06
            Cara bierzemy od początku do końca ale my stare ludzie (znaczy mąż wąż i ja, a
            jak acek to nie wiemsmile i tak byśmy lubili wysiąść z samolotu i za 25 minut
            hajłejem być na miejscu. Starość lubi wygody nieprawdaż? No i ostatni dzień też
            bez pośpiechu na oglądaniu jeżowców i strzykw spędzimy. No ale nic nie jest
            przesądzone jeszcze- jak Her spadnie do 600 to wtedy chyba się złamiemy bo
            różnica pokryje samochód.
            • acek2004 Re: Acki i Gacki:-) ale czemu czekać? Czy nie bie 18.03.08, 09:50
              wiesz jacku smile to nutka hazardu hehe, juz chyba nie bede czekal zbyt dlugo, bo
              probuje jeszcze ze znajomymi sie zgrac co do terminow smile
              generalnie cena optymistyczna wyszla bo prawie dokaldnie 2 000 PLN za cala nasza
              czworke (2+2).

tak z waszego doswiadczenia ? czy na krecie mozna kupic cos co sie u nas nazywa
              artykuly ekologiczne ? moja coreczka ma alergie i bardzo ograniczone menu moze
              jesc min.: (jablka (ale nie pryskane) jegniecine,wieprozwine,ryz,brokuly,
              kalafiory).

pozdr
              acek
              • grecja-ellada Re: Acki i Gacki:-) ale czemu czekać? Czy nie bie 18.03.08, 14:17
                Bardzo zaniepokoił mnie artykuł w gazecie o Centralwings
                gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33205,5032724.html
                mam nadzieję, że okaże się iż to nie prawda tylko ploty (panika).
                • jacek1f a mnie uspokoił:-) Przeciez kasuja linie codzinne, 18.03.08, 15:01
                  a nie czartery - do ktorych zawsze nalezy Kreta i wyspy, i na
                  sezonowych czarterach zarabiaj anajwiecej kasy zawsze, bo samoloty
                  tylko na tych kierunkach sa wypelnione.
                  Więc dobrzesmile
                • eridan Re: Acki i Gacki:-) ale czemu czekać? Czy nie bie 18.03.08, 22:48
                  Centralwings to jednak nie jest klasyczna tania linia. Jest ona
                  skażona pokrewieństwem w linii prostej z państwowym molochem, który
                  znany jest od dawna z mało elastycznej polityki rynkowej.
                  Centralwings mając potężny parasol zachowuje się tak, jakby to tata
                  mial zapłacić rachunki. Weszli ostro w czartery, bo to są
                  zapewnione pieniążki w sezonie przede wszystkim od biur podrózy.
                  Prawdziwe tanie linie na trasie kreteńskiej jeszcze nie weszły do
                  Polski, bo jest to rynek zbyt słaby aby utrzymywać przy życiu
                  połączenia całoroczne. Niemcy i Brytyjczycy mogą sobie na to
                  pozwolić, bo na Wyspie jest ich sporo i mają dużo pieniędy, by
                  jeździć tam cały rok (bogaci emeryci). Polacy pragnący jeździć na
                  Kretę indywidualnie muszą się trochę nakombinować a znalezienie
                  niskiej ceny jest znacznie trudniejsze. Warto zawsze pomyśleć o
                  alternatywnych połączeniach przez Ateny i promikiem. Taniej choć
                  dłużej.
                  • acek2004 Re: Acki i Gacki:-) ale czemu czekać? Czy nie bie 19.03.08, 09:51
                    eridan, no niestety ABSOLUTNIE nie jest to taniej, najtanszy bilet klasy DECK an
                    trasie Pireus - CHania na przyklad kosztuje 39 EURO w jedna strone jak dodac do
                    tego koszty przeloty Warszawa - Ateny i transferu do Pireusu to nie fajnie
                    wychodzi..

pozdr
                    acek
                    • neronka Re: Acki i Gacki:-) ale czemu czekać? Czy nie bie 19.03.08, 10:13
                      Prom Pireus Heraklion - 24 euro za osobę w 1 stronę.
                    • eridan Re: Acki i Gacki:-) ale czemu czekać? Czy nie bie 19.03.08, 11:01
                      Po co KRZYCZEĆ? Nic mi nie musisz udowadniać. Te sprawy znam nie z
                      doniesień prasowych lecz własnych doświadczeń. Jak przyjdzie termin
                      i zostaną już tylko czartery za 1200 zł w obie strony, wtedy
                      wszyscy zatęsknią za moją opcją.
                      Pzdr, Jacek
                      • acek2004 Re: Acki i Gacki:-) ale czemu czekać? Czy nie bie 19.03.08, 11:14
                        nie krzycze smile

jako posiadacz dwojki malych dzieci niestety nie zatesknie wink, ale jak bylismy we dwoje to promem podrozowalismy, i uwazam ze to fascynujaca sprawa..

pozdr
                        j.acek
                    • ewamalgorzata Re: Acki i Gacki:-) ale czemu czekać? Czy nie bie 19.03.08, 11:21

> eridan, no niestety ABSOLUTNIE nie jest to taniej,
                      Widzisz, z tanim podróżowaniem to jest tak, że po pierwsze: trzeba
                      poświęcić trochę czasu na gapienie się w internet, po drugie:
                      najczęściej dość szybko podejmować decyzje. Ale zapewniam cię, że da
                      się w odpowiednim czasie (dawało się...) dotrzeć i wrócić na Kretę
                      za mniej niż 500 zł/osoba. Wyglądało to tak: Norwegian, bilety
                      Wawaw - Ateny - Wawa - 250 zł/ osoba, z Aten Aegean miewał - nie
                      wiem, czy nadal miewa - bilety do Chanii po 35 E w jedną stronę.
                      Opcja dość szybka, dość wygodna - samolot NO laduje w atenach jakoś
                      koło 2 w nocy, tanie bilety na loty do Chanii byly na lot o szóstej
                      rano.
                      • jacek1f ale nie rozumiem, o czym mowa - jak CW jest tani t 19.03.08, 11:57
                        Norwegian
                        lot 1056
                        prom 336
                        razem 1392
                        cały dzień podróży

Cental
                        lot 1396
                        3 godziny

Jak ktos lubi z bagazami podrozowac osobiscie na prom itp i z
                        lotniska do portu, to nie widze przeszkod, ale ja wole te 3
                        godziny,a roznica w cenie to 4 (cztery) złote smile))
                        • jacek1f aha, to razem ceny za 2 osoby w tym samym terminie 19.03.08, 11:58

• eridan Tak bardziej ogólnie ale wciąż na temat 19.03.08, 22:03
                            Cała ta dyskusja nie ma większego sensu, jeśli ktoś kupuje bilet na
                            kilka miesięcy naprzód. Bo bilety dość tanie wciąż są i można sobie
                            pokombinować z opcjami. Nie będzie ich dopiero w sezonie ale to
                            chyba dość oczywiste. Naród lubi Grecję a Kretę szczególnie,
                            zarobki podobno są coraz wyższe więc niełatwo będzie wówczas o
                            miejsce na pokładzie. Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka