Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    19.03.04, 10:37
    Przy cmentarzu ścieżka rowerowa jest systematycznie zastawiana przez
    straganiarzy, na zwróconą uwagę reagują agresywnie, może by im tak zrobić w
    niedziele małą MASE i zbarykadować rowerami dojście do straganów. Czekam na
    pomysły
    KA
    Obserwuj wątek
      • olecky Re: Bródno 19.03.04, 12:00
        to sie raczej pod "patrol" kwalifikuje. Ale prawdopodobnie moglbym sie stawic,
        gdybys cos takiego organizowal.

moze zabarykadowac - ale wezwac straz miejska, a do czasu jak przyjedzie,
        jezdzic po sciezce w te i z powrotem.
        • olecky Re: Bródno 19.03.04, 12:01
          mialo byc "moze nie zabarykadowac"
          • czajnik74 Re: Bródno 19.03.04, 14:00
            jestem za, w niedzielę jedziemy koło 13 w teren z ekipą, możemy sie tam
            styknąć - jak termin pasuje i jest dobry. ślij meila do oleckiego to on mi
            przekaże.
            pozdro
            • kfadam Re: Bródno 19.03.04, 14:56
              czajnik74 napisał:

> jestem za, w niedzielę jedziemy koło 13 w teren z ekipą, możemy sie tam
              > styknąć - jak termin pasuje i jest dobry. ślij meila do oleckiego to on mi
              > przekaże.
              > pozdro

Dzięki za gotowosc, musimy jednak przełozyć akcje na następną niedziele. Odezwę
              się odpowiednio wcześniej i jakoś sie umówimy.
              Pozdrawiam KA
      • pimpf101 Re: Bródno 22.03.04, 21:50
        1. Wtm wszystkich
        2. Ta sprawa mnie też "boli" ale to samo dzieje się na ściężce przy kościele
        (Kondratowicza)
        • kfadam Re: Bródno 23.03.04, 11:50
          To co się ostatnio dzieje na ścieżkach to jakaś kompletna paranoja. Jeżdziłem
          całą zimę i tylu pieszych nie łaziło po ścieżkach co teraz, wczoraj wracając z
          pracy co chwila musiałem dzwonkiem torować sobie drogę, a mimo to wpadłem na
          panienkę bo mimo że odtrzegłem ją że jadę tio wlazła mi prosto pod koła,
          okazało się że słuchała muzyki, a że nic się jej nie stało powędrowała ścieżką
          dalej, po chwili dwie babcie z maluchem w wózku, na sugestie że na chodniku
          bedzie bezpieczniej obrzuciły mnie mięchem (i co?? babci w mordę dać??)Unikam
          agresji ale chyba wkońcu komuś przyp... RATUNKU dziczeje!!!!
          KA
        • roweroraffi Re: Bródno 25.03.04, 12:03
          pimpf101 napisał:

> 1. Wtm wszystkich
          > 2. Ta sprawa mnie też "boli" ale to samo dzieje się na ściężce przy kościele
          > (Kondratowicza)

A może próbowaliście pomeczyć Straż Miejską tym problemem? Wyglada to tak...
          dzwonicie do nich i zgłaszacie problem będąc na miejscu gdzie stoją
          straganiarze. Jak nie przyjadą po 10 minutach dzwonicie znowu i pytacie co się
          dzieje, że nie przyjeżdżają. Jak przyjadą to aparat fotograficzny w rękę i
          prosicie o łądne usmiechy by miec dowód na udana akcję i jednoczesnie narzedzie
          przeciwko straży jakby chcieli się uchylać od wykonywania własnej roboty.

A co do akcji odstraszania klientów to moznaby rzeczywiście pojechac tam
          większą ekipą i otoczyc stragany nie dając możliwości dojścia do straganów, ale
          najpierw ja bym spróbował metod konwencjonalnych czyli Straży. Zwłaszcza, że
          lepszy jest nacisk ciągły (raz w tygodniu wezwac straż miejską) niż jedna
          kontorwersyjna akcja o której wszyscy za tydzień zapomną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka