lukaszuzialko 06.03.11, 20:42 Waham się czy kupić Kross Hexagon V2 2010. Jestem z Legnicy i chce kupić rower siedziałem parę godzin przed komputerem i zna lazłem go w przystępnej cenie 689zł.Czy warto go kupić jak nie to jaki warto. Link Zgłoś Obserwuj wątek
niestety.tokontojestjuzzajete Re: jak kupić krosa 06.03.11, 23:50 To jedynie moje zdanie, bazujące na własnych preferencjach, więc nie musi być dla Ciebie wiążące. W tej cenie nie kupowałbym żadnego nowego roweru górskiego. Nic dobrego za tyle się nie dostanie. Raczej szukałbym używanego roweru. I to miejsko-trekkingowego. I tak pewnie będziesz jeździł po mieście, jezdniach, parkach, bocznych bądź polnych drogach. Bo w góry na Hexagonie nie ma się co pchać. Chwilę popatrzyłem na Allegro i wpadły mi w oko takie wynalazki: allegro.pl/panther-orion-nexus-8-roz-56cm-22cali-i1487425971.html allegro.pl/meski-trekking-hercules-nexus-7-22-5cale-i1480816662.html allegro.pl/2010r-damka-retro-diamant-20-5cali-nexus7-i1480449647.html allegro.pl/hartje-nexus-8-roz-56cm-22cali-i1487422488.html Połączenie takich cech jak: - nieprzebijalne i z niskimi oporami toczenia opony Schwalbe Marathon Plus - dynamo w piaście + oświetlenie - prawie bezobsługowa i szybko, precyzyjnie zmieniająca przełożenia piasta wielobiegowa zamiast przerzutek - pełne błotniki - duże koła - jakiś amortyzator z przodu i amortyzowana sztyca z tyłu (ten ostatni musiałby w to zostać doposażony, nie wyjdzie wiecej jak 200 zł) dają podczas normalnej eksploatacji miejsko-wycieczkowej tak ogromne zalety w postaci prawie bezobsługowości roweru, jego komfortu i szybkości, że nie ma co szukać "górskiej" alternatywy. Naturalnie te ogłoszenia są z daleka, ale dziś to przecież nie problem. Mam tylko nadzieję, że każdy z tych rowerów pochodzi z legalnego źródła. Link Zgłoś
sesse11 Re: jak kupić krosa 07.03.11, 22:49 Zależy ile chcesz wydać. Zawsze możesz kupić wyższy model z tej serii. Polecam sklep www.t-bike.pl/ bo sama tam kupiłam rower Link Zgłoś
adresnieprawidlowy Re: jak kupić krosa 10.03.11, 10:35 No właśnie zależy do czego potrzebujesz roweru hexagon 2 to mtb czyli chcesz sobie trochę poszaleć? Jeśli rzeczywiście chcesz mtb i masz tylko tyle kasy do wydania, to bierz hexagona. Jak możesz wydać do 1000 to możesz się rozejrzeć jeszcze za hexagonem v4 i v6 - możesz wejść sobie na mudserwis.com tam jest spory wybór. Link Zgłoś