Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Giant - pytanie

22.08.04, 13:39
    mam rower giant - piękny , lekki i w ogóle...ale mój brat zrobił z
    nim....sama nie wiem co...ile może kosztować taka ogólna konserwacja takiego
    roweru?
    Obserwuj wątek
      • Gość: maradona Re: Giant - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 08:47
        nie od dzis wiadomo, ze wszystkie informacje na ten temat uzyskasz w sklepie z rzodkiewka, kretynko.
        • xeniii Re: Giant - pytanie 26.08.04, 11:31
          tylko niekretynko - prostaku
          • Gość: maradona Re: Giant - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:52
            wracaj do garow ciociu, rower zostaw bratu, jak widac wie co z nim robic, a to, ze zdjal z niego dzwonek i blotniki jeszcze nie swiadczy o rodzinnej tragedii :-)

smieszna pupa jestes.
      • el_gato_con_botas Re: Giant - pytanie 26.08.04, 12:11
        zalezy od roweru i od tego 'co' z nim zrobil;
        jesli kwestia tylko w regulacji i czyszczeniu, to okolice 100 pln, przynajmniej
        w dobrym warsztacie w wawie, jesli wymiana linek, pancerzy lub czegos wiecej -
        nie ma gornej granicy...
        pzdr
        ps. ok - gorna granica jest wartosc nowego roweru ;-)
        • primee Re: Giant - pytanie 27.08.04, 19:16
          też mam gianta i za regulacje, konserwacje itp. zapłaciłam ok. 30 zł. niezłe
          macie ceny w tej wawie :)
          • xeniii Re: Giant - pytanie 27.08.04, 22:47
            tylko ze tu w gre wchodzi wymiana opon, naprawa hamulcow ,wymiana siodelka itd
            ja mam namysli taka powazna konserwacje by chodzil tak jak nowy - bo to juz moj
            drugi giant ( pierwszy rozwalil tez)
            • Gość: maradona Re: Giant - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:07
              ogolna konserwacja to nie jest wymiana opon, siodelka i hamulcow ignorantko.

jak widac to co pisalem wczesniej to racja w 100procentach.
              • xeniii Re: Giant - pytanie 30.08.04, 11:48
                Gość portalu: maradona napisał(a):

> ogolna konserwacja to nie jest wymiana opon, siodelka i hamulcow ignorantko.
                >
                > jak widac to co pisalem wczesniej to racja w 100procentach.

Logika się kłania, budowa logiczna zdania, znaczenie spójników itd
                polecam "logika praktyczna" Ziębińskiego :)))))))
            • el_gato_con_botas Re: Giant - pytanie 30.08.04, 09:13
              tutaj kwestia jest juz otwarta, bo nie wiem jaki efekt chcesz uzyskac;
              opony - od nastu zlotych, do okolic 200 (ale pewnie ust odpadaja);
              siodelko - od dwudziestukilku, raczej nie w sklepie rowerowym, do kilkuset, albo
              i dobrze ponad tysiaca, jak chce sie miec cos wyjatkowego (czytaj: szpan)
              hamulce - wymiana klockow i regulacja to moze byc kilka zlotych, jesli hamulce
              sa rozwalone dokumentnie to koszt nowych znowu nie ma raczej gornej granicy
              (powyzej paru tysiecy przestaje sprawdzac ceny)
              najlepiej pojsc z nim do serwisu, tak bratem jak i rowerem, dac do obejrzenie,
              wycenienia i posluchania bratu;
              nie wiem jaki wiek reprezentuje soba brat, ale jakis dochod moze i ma - od pracy
              po kieszonkowe...moze w ciagu 5 lat zwroci koszt szkod poczynionych przez siebie...
              pzdr
              • xeniii Re: Giant - pytanie 30.08.04, 11:45
                byk trochę z niego :))) lat 18...okazało się że skakał na torze z górkami i nie
                tylko !!!! ale dzięki za wyczerpującą odp , wynika z tego że jest duża
                rozbierzność cenowa ale można chyba coś w z tym zrobić za normalną kasę bo
                obawiałam się ze będą to bardzo wysokie kwoty
                podrawiam
                • el_gato_con_botas Re: Giant - pytanie 30.08.04, 11:56
                  rozpietosc cen jest bardzo duza, a najpierw i tak musisz wiedziec co jest do
                  wymiany - moze wystarczyc sama regulacja, to zdecydowanie tansza opcja...
                  a co do brata - powinien poniesc koszty naprawy, skoro zrobil to kolejny raz,
                  widac nie nauczyl sie niczego po tamtej lekcji...
                  a hopy na hardtailu moga nadwyrezyc piasty, warto pozerkac i na kola...
                  pzdr
          • el_gato_con_botas Re: Giant - pytanie 30.08.04, 09:08
            pytanie tylko jakie linki Ci zalozono, jaki olej wlano do amortyzatora i jakie
            klocki zalozono na hamulce...
            ja nie twierdze, ze za 100 zalatwi sie linki gore i klocki avida, ale bardzo
            przyzwoicie rower sie 'podleczy';
            w wawie tez mozna zrobic sobie pelen przeglad i regulacje za mniejsze pieniadze,
            ja po prostu mam zaufanie do jednego-dwoch miejsc i z nich korzystam - jak przy
            wiekszej predkosci przy zjezdzie okazuje sie, ze klocki hamulcowe sa tak denne,
            ze sie zaczyanja topic przy hamowaniu, to potem sie bierze juz raczej markowe ;-)
            pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka