xeniii 22.08.04, 13:39 mam rower giant - piękny , lekki i w ogóle...ale mój brat zrobił z nim....sama nie wiem co...ile może kosztować taka ogólna konserwacja takiego roweru? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: maradona Re: Giant - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 08:47 nie od dzis wiadomo, ze wszystkie informacje na ten temat uzyskasz w sklepie z rzodkiewka, kretynko. Link Zgłoś
Gość: maradona Re: Giant - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:52 wracaj do garow ciociu, rower zostaw bratu, jak widac wie co z nim robic, a to, ze zdjal z niego dzwonek i blotniki jeszcze nie swiadczy o rodzinnej tragedii :-) smieszna pupa jestes. Link Zgłoś
el_gato_con_botas Re: Giant - pytanie 26.08.04, 12:11 zalezy od roweru i od tego 'co' z nim zrobil; jesli kwestia tylko w regulacji i czyszczeniu, to okolice 100 pln, przynajmniej w dobrym warsztacie w wawie, jesli wymiana linek, pancerzy lub czegos wiecej - nie ma gornej granicy... pzdr ps. ok - gorna granica jest wartosc nowego roweru ;-) Link Zgłoś
primee Re: Giant - pytanie 27.08.04, 19:16 też mam gianta i za regulacje, konserwacje itp. zapłaciłam ok. 30 zł. niezłe macie ceny w tej wawie :) Link Zgłoś
xeniii Re: Giant - pytanie 27.08.04, 22:47 tylko ze tu w gre wchodzi wymiana opon, naprawa hamulcow ,wymiana siodelka itd ja mam namysli taka powazna konserwacje by chodzil tak jak nowy - bo to juz moj drugi giant ( pierwszy rozwalil tez) Link Zgłoś
Gość: maradona Re: Giant - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:07 ogolna konserwacja to nie jest wymiana opon, siodelka i hamulcow ignorantko. jak widac to co pisalem wczesniej to racja w 100procentach. Link Zgłoś
xeniii Re: Giant - pytanie 30.08.04, 11:48 Gość portalu: maradona napisał(a): > ogolna konserwacja to nie jest wymiana opon, siodelka i hamulcow ignorantko. > > jak widac to co pisalem wczesniej to racja w 100procentach. Logika się kłania, budowa logiczna zdania, znaczenie spójników itd polecam "logika praktyczna" Ziębińskiego :))))))) Link Zgłoś
el_gato_con_botas Re: Giant - pytanie 30.08.04, 09:13 tutaj kwestia jest juz otwarta, bo nie wiem jaki efekt chcesz uzyskac; opony - od nastu zlotych, do okolic 200 (ale pewnie ust odpadaja); siodelko - od dwudziestukilku, raczej nie w sklepie rowerowym, do kilkuset, albo i dobrze ponad tysiaca, jak chce sie miec cos wyjatkowego (czytaj: szpan) hamulce - wymiana klockow i regulacja to moze byc kilka zlotych, jesli hamulce sa rozwalone dokumentnie to koszt nowych znowu nie ma raczej gornej granicy (powyzej paru tysiecy przestaje sprawdzac ceny) najlepiej pojsc z nim do serwisu, tak bratem jak i rowerem, dac do obejrzenie, wycenienia i posluchania bratu; nie wiem jaki wiek reprezentuje soba brat, ale jakis dochod moze i ma - od pracy po kieszonkowe...moze w ciagu 5 lat zwroci koszt szkod poczynionych przez siebie... pzdr Link Zgłoś
xeniii Re: Giant - pytanie 30.08.04, 11:45 byk trochę z niego :))) lat 18...okazało się że skakał na torze z górkami i nie tylko !!!! ale dzięki za wyczerpującą odp , wynika z tego że jest duża rozbierzność cenowa ale można chyba coś w z tym zrobić za normalną kasę bo obawiałam się ze będą to bardzo wysokie kwoty podrawiam Link Zgłoś
el_gato_con_botas Re: Giant - pytanie 30.08.04, 11:56 rozpietosc cen jest bardzo duza, a najpierw i tak musisz wiedziec co jest do wymiany - moze wystarczyc sama regulacja, to zdecydowanie tansza opcja... a co do brata - powinien poniesc koszty naprawy, skoro zrobil to kolejny raz, widac nie nauczyl sie niczego po tamtej lekcji... a hopy na hardtailu moga nadwyrezyc piasty, warto pozerkac i na kola... pzdr Link Zgłoś
el_gato_con_botas Re: Giant - pytanie 30.08.04, 09:08 pytanie tylko jakie linki Ci zalozono, jaki olej wlano do amortyzatora i jakie klocki zalozono na hamulce... ja nie twierdze, ze za 100 zalatwi sie linki gore i klocki avida, ale bardzo przyzwoicie rower sie 'podleczy'; w wawie tez mozna zrobic sobie pelen przeglad i regulacje za mniejsze pieniadze, ja po prostu mam zaufanie do jednego-dwoch miejsc i z nich korzystam - jak przy wiekszej predkosci przy zjezdzie okazuje sie, ze klocki hamulcowe sa tak denne, ze sie zaczyanja topic przy hamowaniu, to potem sie bierze juz raczej markowe ;-) pzdr Link Zgłoś