Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Modlińska/Płochocińska

04.11.04, 12:50
    Ponoć na tym skrzyżowaniu postawiono w końcu słupki uniemożliwiające omijanie
    korka ścieżką rowerową. Ma ktoś jakieś bliższe info na ten temat? Był tam
    ktoś i widział jak to wygląda (czy jest w skrajni itp)? Niby blisko mnie, ale
    nie wiem zbyt wiele poza tym, że to jeden z wielu postulatów Braci Rowerowej
    na forum ZDM ;-)
    Obserwuj wątek
      • roberttak Re: Modlińska/Płochocińska 04.11.04, 20:06
        dzis rano nic nie widzialem, ale jutro sie przyjze
        ps i tak maja objazd po terenie by wbic sie na sciezke
        • roweroraffi Re: Modlińska/Płochocińska 05.11.04, 00:55
          Ponoć to jest przy zjeździe ze ścieżki zaraz za stacją gazu jak się jedzie od
          Ekspresowej i na trawniku też są... może jutro tam podjadę i sam zerknę jak
          będę Czajnika eskortował do serwisu ;-)
          • xc_rider Re: Modlińska/Płochocińska 05.11.04, 15:47
            hm. czasem bywam w tych okolicach, ale nie zwróciłem uwagi na jakieś nowości... nawiasem mówiąc jeżeli już temat jest w tych okolicach to zauważyłem jakiś (nie za długi) czas temu porozstawiane kubły na piach w liczbie 5 (wielkości jak czerwone przy przystankach) na hiperszerokiej ścieżce na Grocie (w obie strony). teraz to dopiero jest tam autostrada :)))
            • roweroraffi Re: Modlińska/Płochocińska 05.11.04, 16:54
              xc_rider napisał:

> hm. czasem bywam w tych okolicach, ale nie zwróciłem uwagi na jakieś
              nowości...
              > nawiasem mówiąc jeżeli już temat jest w tych okolicach to zauważyłem jakiś (ni
              > e za długi) czas temu porozstawiane kubły na piach w liczbie 5 (wielkości jak
              c
              > zerwone przy przystankach) na hiperszerokiej ścieżce na Grocie (w obie
              strony).
              > teraz to dopiero jest tam autostrada :)))

Na szczęście z tego co widzę co roku to te kubły tak szybko się pojawiają jak i
              znikają potem w nurcie Wisły, więc przejazd jest jakiś zachowany ;-) Z resztą
              ja to podziwiam Twardzieli co mają czas i chęć nosić tam rower po schodach i
              cisnąć się między latarniami... dla mnie jakoś wyjściem oczywistym tam byłą
              zawsze ulica :-)
              • roberttak Re: Modlińska/Płochocińska 05.11.04, 19:50
                przyjrzalem sie slupkom, sa tak jak pisal rafii od razu za ta stacja gazowa
                zeby samochody nie skracaly sobie sciezka do plochocinskiej, sa ustawione tak
                ze samochod nie ma szans wjechac nawet trawnikiem, ale juz widzialem rano
                spryciarzy co wjezdzali na droge, omijali slupki i znow skakali na sciezke :-
                / , no ale jest lepiej niz bylo, co prawda sprawdze jeszcze jak sie miedzy nimi
                jezdzi bo jak na razie widzialem ja z busa
                ps przez most wale przez schody i latarnie - wole sie pomeczyc niz zginac pod
                kolami wariata, a wjazdow w tylek jest tam bardzo duzo
                • roweroraffi Re: Modlińska/Płochocińska 05.11.04, 22:03
                  roberttak napisał:

> przyjrzalem sie slupkom, sa tak jak pisal rafii od razu za ta stacja gazowa
                  > zeby samochody nie skracaly sobie sciezka do plochocinskiej, sa ustawione tak
                  > ze samochod nie ma szans wjechac nawet trawnikiem, ale juz widzialem rano
                  > spryciarzy co wjezdzali na droge, omijali slupki i znow skakali na sciezke :-
                  > / , no ale jest lepiej niz bylo, co prawda sprawdze jeszcze jak sie miedzy
                  nimi
                  >
                  > jezdzi bo jak na razie widzialem ja z busa

K...wa na chamó to chyba nie ma sposobu innego niż dć w papę za taki numer :-(
                  Ale dobrze, że choć nie mają za łatwo... może części z nich nie będzie się
                  chciało kręcić by oszczędzić te kilkadziesiąt metrów, a druga część straci
                  przynajmniej kilka minut, bo cwaniaków za chętnie tam nie wpuszczają.

> ps przez most wale przez schody i latarnie - wole sie pomeczyc niz zginac pod
                  > kolami wariata, a wjazdow w tylek jest tam bardzo duzo

2 lata jeździłem po przynajmniej 2x dziennie i żyję i nawet nikt we mnie nie
                  wdzwonił się... choć zgodzę się, że inne mosty są bezpieczniejsze :-)
                  • roberttak Re: Modlińska/Płochocińska 25.11.04, 19:34
                    dwa slupki juz zgiete, chyba przez jakis samochod, jeden polozyl sie na
                    sciezce, zobaczymy kiedy naprawia
      • roberttak Re: Modlińska/Płochocińska 30.11.04, 18:16
        cała ta ulica moze byc wrzucona do tych minusowych "udogodnien"
        :D
      • roberttak Re: Modlińska/Płochocińska 08.12.04, 20:54
        dzis zauwazylem ze po slupkach nie pozostalo ani sladu !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka