czajnik74 29.11.04, 15:53 czytać: www.koszulki.art.pl/index.php?l=92444463932355 a następnie iść po rozum do głowy - brać przykład z ziomali z mojej ziemi... ach wy głupi warszawiaki cały czas jeżdżą w tej stolicy... czajnik :( Link Zgłoś Obserwuj wątek
krzyk007 Re: Poznańska Masa Krytyczna rozbita w pył:) hura 29.11.04, 18:37 czajnik74 napisał: > czytać: > www.koszulki.art.pl/index.php?l=92444463932355 > a następnie iść po rozum do głowy - brać przykład z ziomali z mojej ziemi... > > ach wy głupi warszawiaki cały czas jeżdżą w tej stolicy... > > czajnik :( O co Ci chodzi koleżko? Cieszysz się, że ludzie w Poznaniu zostali tak brutalnie potraktowaniu przez Policję? Nie rozumiem ?! Pzdr #chris# Link Zgłoś
yuurei Re: Poznańska Masa Krytyczna rozbita w pył:) hura 29.11.04, 19:01 krzyk007 napisał: > O co Ci chodzi koleżko? Cieszysz się, że ludzie w Poznaniu zostali tak > brutalnie potraktowaniu przez Policję? Chyba nie zauważyłeś ironi ociekającej żalem po Masie w Poznaniu. Przypomniało mi się to co u nas było... ponad rok temu. Szkoda słów. Link Zgłoś
czajnik74 do chrisa 30.11.04, 11:33 krzyk007 napisał: >> O co Ci chodzi koleżko? o jajco!, Cieszysz się, że ludzie w Poznaniu zostali tak > brutalnie potraktowaniu przez Policję? tak skaczę z radości! > Nie rozumiem ?! to zapoznaj się z rubryką na stronie masy kontakty i zobacz czy mnie tam nie ma - a potem głupich pytań nie zadawaj - o ironio czy tylko same drechy zostały na tym świecie i aluzja z siostra ironią poszła sie utopić? czajnik Link Zgłoś
roberttak Re: do chrisa 30.11.04, 18:19 niekazdy musi zauwazyc ironie, moze to przez szok wywolany tym jak potraktowano w poznaniu rowerzystow, trzeba byc wyrozumialym Link Zgłoś
krzyk007 Re: do chrisa 30.11.04, 19:52 czajnik74 napisał: > krzyk007 napisał: > > >> O co Ci chodzi koleżko? > o jajco!, > Cieszysz się, że ludzie w Poznaniu zostali tak > > brutalnie potraktowaniu przez Policję? > tak skaczę z radości! > > Nie rozumiem ?! > to zapoznaj się z rubryką na stronie masy kontakty i zobacz czy mnie tam nie > ma - a potem głupich pytań nie zadawaj - o ironio czy tylko same drechy > zostały na tym świecie i aluzja z siostra ironią poszła sie utopić? > > czajnik Właśnie pokazałeś jaki poziom reprezentujesz! Nie mam obowiązku oglądać wszystkich stron w internecie dzięki, którym Twoja wysublimowana ironia pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Mój komentarz odnosił się do tego co napisałeś. Pisz z sensem i jasno wyrażaj swoje myśli, a unikniesz takich komentarzy (a jeśli masz z tym problemy to literatura fachowa jest w tym zakresie bogata - mogę coś polecić jeśli w szkole nie uważałeś). Wyzywania mnie od, jak to napisałeś "drecha", nie będę komentował, bo nie zamierzam zniżać się do Twojego poziomu. #chris# Link Zgłoś
freaky_mati Re: do chrisa 30.11.04, 22:13 Ludzie, naprawde nie macie sie o co klucic??? DO krzyk007: Chris, uspokoj sie i wyluzoj. Kazda Masa Krytyczna jest unikalna i jedyna w swoim rodzaju. Zaden zdrowy na umysle Masowicz niesmialby nabijac sie z takiej sytuacji bratniej Masy. A Czajnik raczej napewno. Szczerze mowiac jestem oburzony ta stytacja w Poznaniu i bardzo mnie ona zmartwila. DO czajnik74: Czajnik, nie wszyscy na tym forum musza znac Twoje dokladne info ze strony internetowej masy. Przyznam, ze nie dziwie sie reacji chrisa, bo jesli nie wiedzialbym co robisz na Warszawskiej Masy, to pewnie tez uznalbym, ze sie z Poznanskiej nabijasz. Wiec pisz troche bardziej czytelnie aby wszyscy wiedzieli, ze to sarkazm lub ironia. Pozdrawiam rowerowo Mati Link Zgłoś
krakers1 Re: do chrisa 01.12.04, 16:46 Proponuje wprowadzic staly szablon z jednego forum ktorego jestem uzytkownikiem: <ironia mode on> ... <ironia mode off> Tam to juz jest staly zwyczaj wprowadzony po paru takich sytuacjach. Nie mozna wszystkich mierzyc swoja miara. pozdr. Link Zgłoś
freaky_mati Re: do chrisa 01.12.04, 17:34 <powazny mode on> Mnie sie ten pomysl podoba... <powazny mode off> <ironia mode on> Moze wogole zaczniemy pisac jakims skryptem... <ironia mode off> </BODY></HTML> <END> return 0; }} Pozdrawiam rowerowo. ;) Link Zgłoś
czajnik74 Re: do chrisa 02.12.04, 10:59 > > Właśnie pokazałeś jaki poziom reprezentujesz! A co ty wiesz po jednym poście o moim poziomie - śpisz ze mną w łóżku czy dzielisz gospodarstwo domowe? Nie mam obowiązku oglądać > wszystkich stron w internecie dzięki, którym Twoja wysublimowana ironia > pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Jasne że nie masz obowiązku - ale `nieznajomość prawa nie tłumaczy z jej niewiedzy` - jak nie wiesz kto jestem to wystarczy czytać a jak się nie chce to potem nie pisz nie mam obowiązku - ja nie mam również obowiązku ci tego TŁUMACZYĆ! > Mój komentarz odnosił się do tego co napisałeś. Pisz z sensem i jasno wyrażaj > swoje myśli, a unikniesz takich komentarzy (a jeśli masz z tym problemy to > literatura fachowa jest w tym zakresie bogata - mogę coś polecić jeśli w szkole > > nie uważałeś). Wiesz docinki na poziomie przedszkola gdy nie chce ci się wiedzy na mój temat zasięgnąć świadczą że ty sam potrzebujesz fachowej lektury! Myślę że książka `Trudne dzieciństwo dzieci bez ironii` to twoja obowiązkowa lektura! > Wyzywania mnie od, jak to napisałeś "drecha", nie będę komentował, bo nie > zamierzam zniżać się do Twojego poziomu. Ani ja do twojego - a zdanie brzmi `o ironio czy tylko same drechy zostały na tym świecie i aluzja z siostra ironią poszła sie utopić?` nadal nie rozumiesz? piszę ty drechu? nie gościu. Jak nadal nie rozumiiesz ironii a nie wyzywania. To poniżej masz post Bena który wprost o tym pisze - a ty i tak tego nie zrozumiesz: Re: MASA KRYTYCZNA -akcja policji przeciw rowerzy Autor: beno1 Data: 01.12.2004 17:40 Następnym razem masowicze w P-niu powinni zrobić na początku masy hapening pt. kto jeszcze chce być spisany, pospieszcie się bo zaraz odjadą. A czy ja mogę jeszcze raz? Bo byłem spisany z dowodu. Mogę jeszcze z legitymacji? Mam ładniejsze zdjęcie. Ej, a możecie spisać moją dziewczynę, bo chciała być na masie, ale nie mogła, to dała mi swój dowód. itp... Ironią i absurdem w nich! Beno Powtarzam żałuję że ironia wraz z siostrą aluzją, babcią alegorią, kuzynem parafrazą odeszły w zapomnienie! To jest język polski w przeciwieństwie do tego co proponuje Krakers - nie wprowadzajcie elitarności przez `nowosłowa` siła tego forum jest włąsnie to że jest normalny nasz język a nie jakieś neologizmy! tylko wiedza boli, oj boli a już sięgnięcie po słownik wyrazów obcych czy języka polskiego to zadużó dla ciebie kolego? prawda? i tyle. szpuszczam kurtynę milczenia. czajnik Link Zgłoś
olecky Re: do chrisa 02.12.04, 11:37 sorry czajnik, ale troche zes sie zanadto spienil. Czesto piszesz tak, ze nawet osoby, ktore Cie znaja, nie moga zrozumiec o co chodzi. Zapominasz, ze w tekscie pisanym nie widac wyrazu twarzy, gestykulacji itp. Ja tam sobie wysoce cenie ironie, ale podejrzewam, ze ponad 90% nie skojarzylo o co chodzilo w Twoim pierwszym poscie. A nie po to sie pisze na forum publicznym, zeby zrozumialo 5 osob. I nie powoluj sie tu na jezyk polski, bo Ci zaraz znajde kilkanascie bledow ;-) reasumujac - mniej zaperzenia, wiecej starannosci jezykowej. Link Zgłoś
freaky_mati Re: do chrisa 02.12.04, 12:35 Ja tez cenie ironie i czesto jej uzywam. Jednak jesli pisze na forum gdzie zna mnie maly procent uzytkownikow a temat jest powazny to probuje unikac tekstow ktore moglyby zostac zle przez innych odebrane. Uwazam, ze w temacie o Poznanskiej Masie nie ma miejsca na ironie. Sa tematy gdzie mozna sie posmiac i powyglupiac, ale sa tez i takie gdzie trzeba zachowac powage. Czajnik, skomentuje jeden Twoj tekst. "Nieznajomosc prawa nie zwalnia z jego przestrzegania." To jest ogolna prawda. Te znadnie takze sugeruje, ze kazdy obywatel powinien znac prawo dla swojego wlasnego dobra. Nie widze jednak co chciales tym tekstem zdzialac. Jesli chciales tym powiedziec, ze kazdy masowicz powinien Ciebie znac, to jest to bardzo slaby argument. Jak zapewne sam wiesz, jedynie co dziesiaty masowicz odwiedza strone masy regularnie i moze widzial Twoje zdjecie. Nie kazdy masowicz gadal z Toba w czasie masy. Zaden masowicz nie ma takze obowiazku Ciebie poznac. Ja Cie Czajnik mialem przyjemnosc poznac i dlatego Twoj pierwszy post niezle mnie zdziwil. Dopiero jak pogadalem z jedna osoba to dowiedzialem sie, ze ten post to byla czysta ironia, a Ty tak naprawde jestes zazenowany ta sytuacja w Poznaniu. Pozdrawiam rowerowo! Link Zgłoś
czajnik74 Reminiscencje dla 2 panów 02.12.04, 15:54 ...a więc jako że się nie zaczyna zdania od `a więc` - oto co następuje. pochodzę z Leszna z poznańskiego z mojej ukochanej Wielkopolski. Wszystko co związane z tym regionem - jak praca organiczna(panowie Hipolit Cegielski oraz panowie Mielżyński, Marcinkowski i wielu innych) wprowadzało polskość i stawiało upodlonych chłopów na nogi z wiecznego wyzysku. to w końcu tu udanie przeprowadzono jedyne polskie powstanie! ogromną więc atencją pałam do tego wspaniałego grodu - Poznań. zawsze podkreślam wyjątkowe na tle polski zdolności organizacyjne wielkopolan i nie tylko. rozumiecie skąd ta ironia? w czerwcu 2003 byłem jednym z organizatorów i `prowodyrów` złapania i rozpędzenia blisko 1000 rowerzystów Masy Krytycznej na moście świętokrzyskim. wszystko zaczęło sie od nieformalnych rozmów z policją pod kolumną, potem gdy cały naród podjechał po ratusz by wręczyć petycję dla prezydenta udała się tam bezmyślnie prawie cała na 6 funkcyjnych osób 5 osobowa delegacja (m.in. skeler, dj, rafi) zosatwiając czajnika na froncie kierowania 1000 armią ludzi pod ratuszem. i co ? z niezłym skutkiem jak na 2 osoby(pomagał xawer) udało mi się okiełznać ten naród przez ok. 30 minut. potem się wszystko rozleciało - czytaj masa pojechała dalej bo na leszczy nie czekała z ratusza. tuż przed wjazdem na nieszczęsny most gdzie 400 policjantów nas zatrzymało - m.in. skeler nie wjeżdża na most, zostawiając na lodzie innych. gdzie był olo nie pamiętam - na moście cię niewidziałem - i co dalej? ano wiele nieletnich osób wpadło w panikę, inni tez zaczęli się mocno strachać...i we wszytkim tym uczestniczyłem, o siebie walczyłem, innych broniłem. dlatego mam prawo mieć ironię do spraw poznańskich - sam podobne emocje, stresy wielkie przechodziłem - bez niczyjej specjalnej pomocy. wszystko jest w starych postach z ówczesnej księgi gości gdsie dokumentnie zlano mi czajnik - mimo że nie sam byłe odpowiedzialny za to co się wtedy stało. i wyszedłem na prostą. jeszcze jakiś komentarz? mitologizacja poznania i `broń boże` nie ironizowania uważam za śmieszne - tylko tak można smiać smiać się z głupoty i indolencji osób władnych w poznaniu. masa krytyczna to nie jest - polska, patriotyzm - wyluzuj kolego. pary spod pokrywki nie wypuszczę bo mi szkoda. jeśli mnie nie znacie to dodam nigdy nie stawiam siebie na pierwszym planie - potwierdzić to może wiele, wiele osób. a by się jeszcze wyluzowac zapraszam na rowerek i po prostu kręćmy... pozdrawiam adwersarzy czajnik Link Zgłoś
czajnik74 Reminiscencje 02.12.04, 15:21 olecky napisał: > sorry czajnik, ale troche zes sie zanadto spienil. naprawdę? czajnik się może zagotować co najwyżej i ma do tego prawo. Czesto piszesz tak, ze nawe > t > osoby, ktore Cie znaja, nie moga zrozumiec o co chodzi. uuu to boleję nad tym. Zapominasz, ze w > tekscie pisanym nie widac wyrazu twarzy, gestykulacji itp. Nie zapominam - to jest video forum, Ja tam sobie wysoce > cenie ironie, ale podejrzewam, ze ponad 90% nie skojarzylo o co chodzilo w Twoi > m > pierwszym poscie. A nie po to sie pisze na forum publicznym, zeby zrozumialo 5 > osob. I nie powoluj sie tu na jezyk polski, bo Ci zaraz znajde kilkanascie > bledow ;-) dawaj przywal ! ukaż prawdę! na to czekamy, > reasumujac - mniej zaperzenia, wiecej starannosci jezykowej. zawsze i wszędzie - mniej... > pzdr czajnik Link Zgłoś
krzyk007 Re: do chrisa 02.12.04, 14:19 > jak nie wiesz kto jestem to wystarczy czytać a jak się nie chce to > potem nie pisz nie mam obowiązku - ja nie mam również obowiązku ci tego > TŁUMACZYĆ! > No to mi załatwiłeś niezłego ROTFla ;-) Rozumiem, że każdy rowerzysta w Warszawie (a może w Polsce, a co sobie żałować) powinien znać jego Ekscelencję Czajnika ?! Nie wiem co palisz, ale rzuć to, bo Ci szkodzi. Niezły okaz megalomana reprezentujesz. Pzdr #chris# PS. Wypuść trochę pary spod pokrywki, bo przy takim ciśnieniu zawał masz murowany ;-) Link Zgłoś
freaky_mati Re: do chrisa 02.12.04, 15:15 Chris, widze, ze sam madrzejszy nie jestes. Dajcie sobie juz spokoj z tym tematem. Czajnik zle napisal, Ty zle skumales, podyskutowaliscie sobie, a teraz ma byc spokoj! Jesli chlopcy macie za duzo energii, to proponuje przejechac sie rowerem po miescie... Pozdrawiam rowerowo. Link Zgłoś
krzyk007 Re: do chrisa 02.12.04, 15:21 > Jesli chlopcy macie za duzo energii, to proponuje przejechac sie rowerem po > miescie... > No problemos, codziennie do i z pracy jeżdżę. Faktycznie można się odstresować, szczególnie jak jadę szybciej od samochodów stojących w korku ;-) Pzdr #chris# Link Zgłoś
roweroraffi Re: do chrisa 02.12.04, 16:04 I tym pozytywnym akcentem proponuję zakończyć temat i jutro cieszyć się znowu, gdy miniemy Czajnika jadącego na Kellys'ie, gdy będziemy wyprzedzać auta w korku ;-)))) Link Zgłoś
madrider1 Re: Poznańska Masa Krytyczna rozbita w pył:) hura 04.12.04, 17:23 Szkoda że taki wątek został zdominowany przez przepychanki słowne... Nic to. O naszej miłościwie panującej na ulicach Policji (może nadal milicji?) można mieć różne zdanie. Nie mam osobiście zbyt pochlebnego...Co nie zmienia faktu, że warszawska Policja spisuje się całkiem dobrze na Masach. Jestem bardzo ciekawy co spowodowało tą łapankę w Poznaniu. Przyczyny jednak tej łapanki jakie by nie były nie usprawiedliwiają opisanego traktowania rowerzystów. Przykre delikatnie mówiąc. Link Zgłoś