Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

który rower

07.03.05, 15:36
    Cześć wszystkim. Chodzę ostatnio po sklepach i zaczynam już mieć mętlik w głowie. Chciałbym kupić dobrego górala za nie więcej niż 2000zł. Zastanawiam się pomiędzy Authorem Opusem a Kellys Salamander. Czy ktoś może mi pomóc, powiedzieć coś o tych rowerkach? Jak się jeździ, jakie są trwałe, etc. Może polecicie mi jeszcze coś innego, wartego uwagi. Z góry wielkie dzięki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ania Re: który rower IP: 193.59.95.* 17.03.05, 13:43
        Ja miałam kiedys Authora i nie byłam zadowolona; był jakis taki mułowaty. W
        ogóle słyszałam niezbyt pochlebne opinie o czeskich rowerach.
        Kupiłam niedawno GT Avalanche i jeździ się naprawdę super.
        Podaję link do dystrybutora tych rowerów- ceny są niższe niż w sklepach.
        www.summit.pl/gt.html
        Pozdrawiam.
        • lewocz Re: który rower 17.03.05, 22:06
          Co do czeskich rowerów to myślę, że tysiące zadowolonych użytkowników Authorów
          i Kelly'sów najlepiej świadczy o jakości tychże.
          Mój stary Kinetic służy mi już 7 lat, a dostał nieźle w tyłeczek. Zaliczył i
          ciężkie górskie trasy i z sakiewkami zawitał do Rumunii i jeszcze sie rwie co
          by gdzieś dalej pojechać.
          A ubiegłoroczny Kelly's Magnus przecwałował całe Gorce,Beskid
          Sądecki,Niski,zaliczył trzy maratony ( Kielce,Kryspinów, Kraków) i na razie
          odpukać nie staje dęba i nie zrzuca mnie z siodełka.
          Póki ci ja jako uzytkownik "czeskich Rowerów" jestem zadowolony i piszę ten
          teks tylko po to aby kolega miał przeglad opinii. Jesli koleżanka słyszała złe
          opinie to ja przytaczam coś z drugiej strony medalu
        • Gość: wagant Re: który rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 18:41
          "author" to tylko nalepka na ramie podobnie "kellys", może to nie rower był
          mułowaty ? :)
          • Gość: Ania Re: który rower IP: 193.59.95.* 23.03.05, 13:35
            To niby taki dowcip, tak? Żałosne...
      • Gość: Michu ;) Re: który rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:15
        Zalezy jak jezdzisz to przede wszystkim Opus ma lepszy osprzet (czyt naped) i
        ma 27 biegow a Salamander ma lepszy amor. 100mm a 76 jest roznica zobaczysz w
        terenie kiedy przez to ze zle pracuje amor zdretwieja ci dlonie. Polecalbym
        Salamandra z tych 2. Przemysl sprawe bo warto. Osobiscie polecalbym doskladac
        jakies 200, 400 zl i kupic np KTM Ultra Fun to sa mega mocne rowery (ta firma
        robi motory krossowe) jest to rower na prawde na poziome
        swietny osprzet amor niczego sobie ale przede wszystkim osprzet deore i ritcheya
        to niesamowity power !!! Gwarantuje ze jak go kupisz zniesie wiele. 400 zl
        wiecej to niewiele za taki komfort naprawde
        przemysl
        i powodzenia;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka