Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Masa 24 czerwca - Praga

19.06.05, 11:12
    Wybieram się z Wami na Masę 24 czerwca! :-)
    Pytanie: Czy uważacie, że możemy bez strachu przejechać po mrocznych uliczkach
    Pragi (Wileńska, Konopacka, Strzelecka, Środkowa, 11 Listopada...) w drodze na
    Tarchomin?
    Czy przewidywane są jakieś zabezpieczenia?
    Obserwuj wątek
      • boruta_wwa Re: Masa 24 czerwca - Praga 19.06.05, 11:19
        helikoptery i czołgi chyba wystarczą :)))
        • el_condorpasa Re: Masa 24 czerwca - Praga 19.06.05, 12:03
          Po co od razu helikoptery i czołgi? Wystarczy ŁÓDZKIE POGOTOWIE :)
        • rano1 Re: Masa 24 czerwca - Praga 24.06.05, 16:10
          ...no i łódź podwodna na Wiśle :-)
      • madame_parapet Re: Masa 24 czerwca - Praga 19.06.05, 13:20
        Pytałam się poważnie - dla mnie te rejony to jakiś inny świat, inni ludzie, po
        których niczego dobrego nie można się spodziewać.
        • xun_vixx Re: Masa 24 czerwca - Praga 19.06.05, 13:37
          Masa jako taka jedzie z pl. zamkowego, Start o 18 godzinie. Bedzie jeszcze wdno
          i spokojnie po pradze mozna jezdzic nawet samemu by dotrzec na miejsce zbiorki.
          Wieczorem PO masie z kolei tez nie bedzie problemu jesli bedziecie jechac grupa.
          Sama masa jest zabezpieczona przez policje a z wczesniejszych przejazdow wynika,
          ze na pradze wcale nie jest tak niebezpiecznie jak sie mowi...
          Troche sam po pradze po 20 jezdzilem juz i nie widze wiekszych problemow poza
          scigaczami na grochowskiej czy radzyminskiej... Dlugie, rowne, proste ulice...
          Wieczorem puste lub prawie puste...

Po Masie od 22 w kinie muranow do rana bedzie pokaz filmow masowych, wiec nie
          wiem czy w ogole sie oplaca wracac kolo 21, czy nie warto za 12pln zostac w
          kinie do switu...? :)
        • czajnik74 Re: Masa 24 czerwca - SPOKOJNIE 19.06.05, 13:43
          Droga Madame,
          Najpięniejsza dotychczas masa krytyczna w zeszłym roku była na Bródnie gdzie
          wspólnie wytyczliśmy ze Świstakiem piekną trase wśrod największych blokowisk i
          gdzie zostaliśmy najmilej przywitani: OKLASKAMI i RADOSNYMI BALKONAMI z
          miejscowymi. Masa jest legalnym przejazdem zgłoszonym do Inzyniera Ruchu oraz
          odbywa się w asyście Policji i Straży Miejskiej od lipca 2003 roku!
          Bądź więc spokojna - wybieramy zawsze takie miejsca na mojej ukochanej Pradze -
          czyli np. różne zakamarki by pokazać że w jedności siła. Zresztą jak sądzisz -
          czy 3 000 rowerzystów zaatakują dresy czy inne połgłówki jakich wszędzie pełno?

pozdr

czajnik
          • czajnik74 Re: Masa 24 czerwca - SPOKOJNIE 19.06.05, 13:45
            Dodam tylko że jak mi Pimf wspominał - przez 2 tygodnie się o masie mówiło, po...
            Czy może być coś piękniejszego?

pozdr

czajnik
          • olecky Re: Masa 24 czerwca - SPOKOJNIE 19.06.05, 13:52
            czajnik74 napisał:

> Zresztą jak sądzisz -
            > czy 3 000 rowerzystów zaatakują dresy czy inne połgłówki
            > jakich wszędzie pełno?

jesli idioci z przodu beda wyrywac tak jak ostatnio - to owszem, sadze ze
            istnieje takie ryzyko, masa moze sie nawet zwyczajnie pogubic, bo jest sporo
            zakretow.

ale jesli rowerzysci sie beda trzymac zwarta grupa, to nie bedzie zadnego
            problemu.

Masa jezdzila juz wczesniej np. ul. Zabkowska (rowniez bez obstawy policji), a
            jedna z pierwszych nocnych mas zaliczyla m.in. legendarna Brzeska i Stalowa, bez
            strat w ludziach ;-) Zreszta Brzeska ja dosc regularnie wracam z dworca
            Wschodniego w godzinach wieczornych.

pozdrawiam, olek
            • czajnik74 Re: Masa 24 czerwca - SPOKOJNIE 19.06.05, 17:52
              > jesli idioci z przodu beda wyrywac tak jak ostatnio - to owszem, sadze ze
              > istnieje takie ryzyko, masa moze sie nawet zwyczajnie pogubic, bo jest sporo
              > zakretow.
              >
              jako że idiotów mamy wszędzie pod dostatkiem - na masie również, zachować należy
              zdrowy rozsądek, nie prowokować swoim zachowaniem. Patrol porządkowy Masy,
              Policja i Straż Miejska ma za zadanie tonować ich zapędy - skuteczności naszych
              ludzi jestem pewien na - 100 %. Jeśli służby mundurowe kolejny raz dadzą plamę -
              ja, skeler ani raffi nie dopowiada za ich skuteczność, niestety.
              Każdy, powtarzam każdy ma możliwość otrzymania ulotki z trasą masy przed
              wyjazdem, dodatkowo jest internet. Więcej nie możemy nic zrobić - jak sie ktos
              pogubi, niech nie zgubi po drodze głowy. A ryzyko jest zawsze - mam tego pełną
              świadomość. Dlatego bardzo dużo robimy w tej sprawie. Ale nie możemy dyrygowac
              ruchem jak drogówka.

pozdr

czajnik
          • pimpf101 Re: Masa 24 czerwca - SPOKOJNIE 20.06.05, 19:24
            czajnik74 napisał:

> Droga Madame,
            > Najpięniejsza dotychczas masa krytyczna w zeszłym roku była na Bródnie gdzie
            > wspólnie wytyczliśmy ze Świstakiem piekną trase wśrod największych blokowisk i
            > gdzie zostaliśmy najmilej przywitani: OKLASKAMI i RADOSNYMI BALKONAMI z
            > miejscowymi.

święte słowa - no nie spodziewałem się takiej reakcji po "moim" Bródnie ale to
            fakt
        • roweroraffi Re: Masa 24 czerwca - Praga 19.06.05, 19:06
          madame_parapet napisał:

> Pytałam się poważnie - dla mnie te rejony to jakiś inny świat, inni ludzie, po
          > których niczego dobrego nie można się spodziewać.

Pewnie dlatego, że tam nie bywałeś wieczorem. To dzielnica w zasadzie jak każda
          inna.
          • lukaszolszewski Re: Masa 24 czerwca - Praga 20.06.05, 11:23
            Z ust mi to wyjałeś. Poza tym mam swój rower od roku poprzedni też miałe około
            roku. Jeżeli jedziesz pewnie i nie oglądasz się nie dajesz wyczuć swojego
            strachu to nic Ci nikt nie zrobi. Wiesz oni się po prostu boją, że beda mieli
            komplikacje z osobami wysportowanymi.

Jak wydaje Ci się że nie jesteś odważny/na to udawaj, że jesteś nikt na dobrą
            sprawę nie zauważy różnicy.
        • iki416 Re: Masa 24 czerwca - Praga 19.06.05, 19:54
          jestem z pragi alę nie mam zamiaru atakować masy lecz ja wesprzeć swoim
          jednośladem.pozdrawiam wszystkich organizatorów.niech moc będzie z wami.
          • evvcik Re: Masa 24 czerwca - Praga 19.06.05, 22:43
            Ja tez Prazanka i nie widze problemu z przejazdem przez tą dzielnice :)
            Pozdrawiam i do zobaczenia na Masie :):):)

Evv
            • roberttak Re: Masa 24 czerwca - Praga 19.06.05, 23:25
              kiedy w koncu w ostatni piatek miesiaca warszawska masa przyjedzie do
              legionowa !!! ?? :]
              --
              JeżU
              www.masalegionowo.prv.pl
              • olecky Re: Masa 24 czerwca - Praga 19.06.05, 23:40
                roberttak napisał:

> kiedy w koncu w ostatni piatek miesiaca warszawska masa przyjedzie do
                > legionowa !!! ?? :]

może w sierpniu, na dożynki? rozumiem, że na granicy miejscowości przywitacie
                nas chlebem, solą i czymś do popicia ;-)

pozdrawiam, olek
              • cosmit Re: Masa 24 czerwca - Praga 21.06.05, 00:25
                Mam nadzieję, że niedługo.

Cosmit
                gg2923475

• kriss67 Re: Masa 24 czerwca - Praga 20.06.05, 09:53
          Cześc Madame-Parapet:)
          To juz nie jest ta niebezpieczna Praga co dawniej. Myslisz stereotypami. Spójrz
          na statystykę bezpieczeństwa - Praga lokuje sie górze tabeli. Osobiście jeżdze
          często po starej Pradze i nigdy nic mi się nie stało.
          Pozdrawiam
          Krzyszrof
          • arhe1 Re: Masa 24 czerwca - Praga 21.06.05, 23:15
            HA HA HA
            MADAME-PARAPET!!! CZY BYŁAŚ KIEDYŚ NA PRADZE? TO NAJPIĘKNIEJSZA, NAJSTARSZA I
            NAJORYGINALNIEJSZA CZĘŚĆ MIASTA :).
            I BEZPIECZNA, BO DRESY BOJĄ SIĘ TAM ZAPUSZCZAĆ :).
            • arhe1 Re: Masa 24 czerwca - Praga 21.06.05, 23:16
              OCZYWIŚCIE DRESY Z URSYNOWA.
              • light_trance Re: Masa 24 czerwca - Praga 22.06.05, 22:46
                Hahaha... Niezły topic...
                Właśnie sobie wróciłem na piechote z ursynowa na wiatraczną... Poza tym, że
                musiałem uważać na dresy i psychopatów to jest ok...
                A co do roweru... Ludzie! Porąbało was? Kto zaatakuje rowerzyste!? Ja wczoraj
                od 22 do 23:30 jeździłem po pradze rowerem, po tych ponoć najgorszych częściach
                i jedyne, gdzie dresy grasowały to chodnik.
                Nikt mnie nie ważył się zaatakować, mimo iż jeżdżę późno i w niebezpiecznych
                rejonach. Trzeba wyglądać na ZDETERMINOWANEGO i obojętnego. Tak jak ja. Jeżdżę
                w nocy, żeby pozbyć się nerwów (pewne osóbka mnie bardzo denerwuje). No i
                wkońcu... Ktoś widział dresa biegnącego 40km/h po ulicy!? No właśnie, więc
                milczeć i nie jechać 5km/h po chodniku obok dresów.
                • roweroraffi Re: Masa 24 czerwca - Praga 23.06.05, 10:00
                  light_trance napisał:

> Nikt mnie nie ważył się zaatakować, mimo iż jeżdżę późno i w niebezpiecznych
                  > rejonach.

Nie w niebezpiecznych rejonach tylko w rejonach UWAŻANYCH ZA NIEBEZPIECZNE :-P

> Jeżdżę
                  > w nocy, żeby pozbyć się nerwów (pewne osóbka mnie bardzo denerwuje).

Z Kobietami to już tak jest - przywykniesz albo zastrzelisz :-)

> No i
                  > wkońcu... Ktoś widział dresa biegnącego 40km/h po ulicy!? No właśnie, więc
                  > milczeć i nie jechać 5km/h po chodniku obok dresów.

Dokładnie :-)
                  • arhe1 Re: Masa 24 czerwca - Praga 23.06.05, 11:15
                    > > No i
                    > > wkońcu... Ktoś widział dresa biegnącego 40km/h po ulicy!? No właśnie, wię
                    > c
                    > > milczeć i nie jechać 5km/h po chodniku obok dresów.
                    >

zaraz zaraz ... to prędkość masy będzie wynosić 40 km/h .... ;).
      • michaues Re: Masa 24 czerwca - Praga 23.06.05, 12:37
        Mroczne? Acha, ty myślisz, że tam cały czas latarnie gazowe, kible na
        podwórkach, ścieki w rynsztokach i goście w kaszkietach z nożami w zębach? No
        masz rację, właśnie tak jest. Lepiej siedzieć w zamkniętym osiedlu na Kabatach.
        A na serio: polecam spacer po wymienionych przez ciebie ulicach. Zdziwisz się i
        zakochasz.

pzdr
        MS
        • metjusek Re: Masa 24 czerwca - MITY I LEGENDY 23.06.05, 17:43
          Z cyklu MITY i LEGENDY.

na pradze nie jest niebezpiecznie.

mieszkam na targowku od 15 lat i ani razu nie mialem przykrej sytuacji po tej
          stronie wisly.

zreszta mam wrazenie, ze nie bedziemy bali sie 10 dresow w bramie jadac w 3000
          grupie?

chryste!
          • killo Re: Masa 24 czerwca - MITY I LEGENDY 24.06.05, 15:56
            > Pytałam się poważnie - dla mnie te rejony to jakiś inny świat, inni ludzie, po
            > których niczego dobrego nie można się spodziewać.
            A byłeś kiedyś w Parku Skaryszewskim?!

Ludzie, opanujcie się!!! Ja rozumiem, że na Szmulkach o 23 jest niebezpiecznie,
            ale wy robicie z tej pragi jakiś raj dla złodziei, gdzie na każdym rogu biją i
            kradną rowery. Sam mieszkam na tarchominie i jeżdże dużo przez targówek -
            problemy są takie same jak w pozostałej części miasta - chamstwo kierowców,
            wymuszanie pierwszeństwa, itp. Jeżeli ktoś boi się poruszać nocą po Warszawie,
            to bezpieczny będzie właściwie tylko w metrze.

A przede wszystkim obawy, że "banda dresiarzy" zaatakuje zorganizowaną, co
            najmniej kikusetosobową grupę rowerszytów są po prostu śmieszne...
            • ornatek Re: Masa 24 czerwca - MITY I LEGENDY 25.06.05, 00:53
              > Ludzie, opanujcie się!!! Ja rozumiem, że na Szmulkach o 23 jest niebezpiecznie,
              > ale wy robicie z tej pragi jakiś raj dla złodziei, gdzie na każdym rogu biją i
              > kradną rowery

ee zdazylo mi sie raz wracac ze szmulek okolo 0:00 i nic ale to nic mi sie nie
              stalo... przechodzilem przez bramy itp.. fajna przygoda :)

a na pradze mieszkam od 15(mam 16 lat :P) lat i tez nic mi sie nie stalo.... (no
              ukradli mi raz rower ale mialem 10 lat wtedy :P )

wiec nie przesadzac!! jak wszyscy tak mowia o pradze, to juz nawet dziecko w
              wieku 10 lat mysli ze jest bogiem... bo mieszka na dzielnicy ktorej sie wszyscy
              boja... ehh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka