Gość: biker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:23 Za każdym razem jak gdzies dalej jade do mnie boli kregoslup. mam 180cm rame 19,5. czy to jest wina ze mam za mala rame czy tez zaduza?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
yb Re: Boli kręgosłup 24.06.05, 21:37 Jaką pozycję zajmujesz na rowerze? Wyprostowaną czy bardziej leżącą? Po dłuższej jeździe (sprawa indywidualna) może boleć odcinek lędźwiowy, ale to raczej mięśnie w tej okolicy. Jeśli jesteś "dopasowany" do roweru to w trakcie jazdy ruszaj się (jazda na stojąco, zmiana ustawienia dłoni na kierownicy i rogach). Link Zgłoś
Gość: biker Re: Boli kręgosłup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:54 Naogol jezdze troche zgarbiony bo mam dosyc wysoko siodelko a kierownica nisko. Link Zgłoś
stefan4 Re: Boli kręgosłup 25.06.05, 13:14 biker: > Naogol jezdze troche zgarbiony bo mam dosyc wysoko siodelko a kierownica nisko. To nie jest powód, żeby się garbić. Możesz mieć pupę wyżej od głowy a kręgosłup i tak wygięty albo w górę albo w dół. Poeksperymentuj z zadarciem dzioba siodełka Link Zgłoś
Gość: xf Re: Boli kręgosłup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:59 no to sam postawiłeś sobie diagnozę. tak nie można jeździć. A gdzie boli? Pewnie w okolicy łopatek. trzeba coś z pozycją zrobić Link Zgłoś
spector1 Re: Boli kręgosłup 26.06.05, 14:19 Gość portalu: biker napisał(a): > Za każdym razem jak gdzies dalej jade do mnie boli kregoslup. mam 180cm rame > 19,5. czy to jest wina ze mam za mala rame czy tez zaduza?? Po ilu godzinach zaczyna bolec cie kregoslup? Czy boli ledzwiowa czesc kregoslupa? Czy pedalujesz twardo z kadencja ponizej 85 obr/min? Czy zdjecie rtg nie wykazalo zmian zwyrodnieniowych kregoslupa? Czy stojac, majac wyprostowane kolana,dostaniesz bez trudnosci dlonmi do podlogi.? Spector Link Zgłoś