Gość: dziubek IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.07.05, 19:31 Zamierzam w najblizszym czasie zakupic nowy rower.Prosze o porady jakiej firmy sa najlepsze itd. z gory dziekuje Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gosc Re: najlepsi producenci rowerow???? IP: *.crowley.pl 06.07.05, 09:38 Mistrzostwo olimpijskie w Atenach zawodniczka z Norwegii zdobyła na meridzie. To dobra marka. Jednak chyba najbardziej kultowe to cannondale i colnago. Link Zgłoś
uruk-hai Re: najlepsi producenci rowerow???? 06.07.05, 09:52 Colnago jak najbardziej uwielbiam te rowery! - i na pewno bym zagłosował na tą firmę - ale Colnago to mistrz szosy a ja ostatnio (te nasze .... drogi !!!) skręciłem w lasy , więc "góral" w tych okolicznościach jest akuratny a Scott samaczny - poza tym każdy swoje chwali :)) Link Zgłoś
Gość: gosc Re: najlepsi producenci rowerow???? IP: *.crowley.pl 06.07.05, 09:54 każdy swoje chwali. Niekoniecznie, tamte marki leżą raczej w strefie marzeń Link Zgłoś
uruk-hai Re: najlepsi producenci rowerow???? 06.07.05, 10:33 ja marzyłem parę lat o Scott-cie i się śliniłem na takie widoki - no i proszę jak to mówią: ziściło się :)) Link Zgłoś
ponponka1 KONA!!! 06.07.05, 21:32 Sprawdzona w gorach i na warszawskich kraweznikach :) Juz 6 sezon i jak na razie dwa razy wymienilam lancuch i gumki przy hamulcach (mam wymienne BBB). Opony, kierownica, rama to wyrob KONY - nadal w stanie idealnym. Jedyny mankament to produkt Shimano - manetki LX nie dzialaja w tewmperaturze ponizej +7 :( Droga - ale patrzac na przejechane bezawaryjnie sezony i ok 35-30 tys. km to sie oplaca. Mialam przed nia SCOTTA (tez swietna marka i super "damska" rama). Znawcy z forum Warszawa-rowery odradzaja GIANT - jesli duzo jezdzisz i po wertepach masz niemal jak w banku pekniecie ramy. Tak bylo jeszcze dwa lata temu....moze poprawili jakosc.... Ponponka i iKONkA Link Zgłoś
Gość: gosforth Trudno o 'the best' IP: 217.116.101.* 06.07.05, 21:56 ...bo najlepszych nie ma. Ale wiem jedno; nie kuplilbym Giant'a. Sa ja kiepskie landrynki w pozlacanych papierkach. Kupuje Cube! Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Trudno o 'the best' IP: *.warynski.net / *.warynski.net 07.07.05, 01:58 A ja mam gianta kupiony jakies 6 lat za okolo 1200 zł temu i się 3m bardzo dobrze nic nie bylo wymieniane do tej pory oprócz oponki i śmiga o wiele lepiej sie sprawuje niż author kupiony 1100 zł który jest mlodszy bo ma 3 lata biegi psują się może dlatego że to te najtańsze teraz myśle o meridzie :) Link Zgłoś
ponponka1 Re: Trudno o 'the best' 07.07.05, 07:19 A co maja biegi do marki roweru? ;-P Ponponka i iKONkA Link Zgłoś
Gość: jp[di Re: Trudno o 'the best' IP: *.aster.pl 07.07.05, 20:43 Hej! Nie wiem czemu sie tak Giantów czepiacie. Ja mam Gianta i przjechane na nim ok 2 tys km,a mam go od tego sezonu, więc mało nie jeżdźę i na wetepy również często wjeżdzam i jak na razie rower jest super. Nic sie w nim złego nie dzieje, nawet przerzutek regulować nie muszę bo chodzą jak w zegarku. Serwis jest super, jak w wyniku wypadku( wjazd w betonową donice na kwiaty) rozlegulowały mi sie hamulce i takie tam to poszłam sie pożalić i wszystko od ręki za darmo mi naprawili. P.S. No i śliczny też jest :)) Link Zgłoś
uruk-hai Re: KONA!!! 07.07.05, 08:37 trochę OT: moje manetki LX nieruchmieją w temp. -5 kresek :), stare poczciwe STX-RC nie miały z tym żadnych problemów .... Link Zgłoś
Gość: piwko Re: najlepsi producenci rowerow???? IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 07.07.05, 08:25 witam ja mam już od jakiegoś czasu cannondala (jak ktoś na wcześniej napisał markę kultową) złego słowa nie mogę powiedzieć, ma on jednak jedną wadę - jest drogi (nawet nie wiem czy wart swej ceny - mimo iż nie sprawia najmniejszych problemów a rama jest niesamowita). Dużo dobrego jednak słyszałem o meridzie i authorze, które są relatywnie tanie w stosunku do rowerów zza oceanu takich jak właśnie cannondale, trek czy scott pozdrawiam Link Zgłoś
el_gato_con_botas Re: najlepsi producenci rowerow???? 08.07.05, 09:52 a o jakiej polce cenowej mowimy? kazdy litespeed bedzie lepszy od dowolnego authora, ale to zupelnie inny poziom cenowe... rzecz jasna dochodzi jeszcze pytanie o styl jazdy, bo co innego pinarello, co innego yeti; mozna tez zapytac o material, bo przy stopach metalowych lepiej patrzec kto naprawde za rame odpowiada (i tutaj caady od dale'a sie prezentuja bardzo dobrze, choc moim zdaniem sa raczej dla ludzi do 80 kg, uwazam je za nieco zbyt 'miekkie' dla ciezszych), przy kompozytach odpowiada juz na ogol producent calego roweru - scott na tym tle wypada bardzo korzystnie w 'osiagalnej' polce cenowej; jak napisalem - kwestia definicji oczekiwanego materialu, stylu jazdy i mozliwosci finansowych: mnie na yeti chwilowo nie stac, a ramy robia swietne :-) pzdr Link Zgłoś
Gość: Slav4 Re: najlepsi producenci rowerow???? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.07.05, 10:48 "Dużo dobrego jednak słyszałem o meridzie i authorze, które są relatywnie tanie w stosunku do rowerów zza oceanu takich jak właśnie cannondale, trek czy scott pozdrawiam" He he - każda pliszka swój ogonek chwali.... Też się pochwalę :o) Ja mam "Maryśkę" i uważam że stosunek jakość/cena tu wypada najkorzystniej. Drobne "źiółte rąćki" bardzo fajnie poskładały to do kupy. Smaruję napęd i jeżdżę. Przez dwa lata tylko jedna drobna regulacja "psiedniej tajwańśkiej psieziutki" na przeglądzie zerowym + okresowe wymiany klocków. Sąsiadka ma Kellysa Salamander na Deore. Po pół roku wszystko w nim dzwoni oprócz -he he - dzwonka :oPPP Pzdr/Slav Link Zgłoś
uruk-hai Re: najlepsi producenci rowerow???? 09.07.05, 00:57 a już zaczynałem zawieszać na Salamandrze oko, a tu proszę conajmniej 3-4 conajmniej niepochlebna opinia .... Link Zgłoś
mobile5 Re: najlepsi producenci rowerow???? 09.07.05, 01:20 W tym Kellysie dzwoni rama, czy to Deore, bo wisi na Kellysie? Link Zgłoś
Gość: gosforth mam w koncu nowy rowerek IP: 62.29.248.* 08.07.05, 18:21 Cube Reaction. Wspanialy to malo powiedziane :-) Link Zgłoś
Gość: Mitnick Re: najlepsi producenci rowerow???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:48 Najlepsze rowery to KONA (jeśli chodzi o wyczynówki), SCOTTY są beznadziejne!!! Link Zgłoś
Gość: maverick8 GIANT BOULDER SE (EDYCJA 2006) IP: 212.182.94.* 10.07.05, 21:12 ŚWIETNY ROWER, CHOĆ ACERE ZAMIERZAM WYMIENIĆ NA DEORE, ALBO ALIVIO - NIC POZA ;- ) Link Zgłoś