Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    IP: 217.153.131.* 07.08.05, 10:58
    Co sadzicie o rowerach-skladakach? Powaznie zastanawiam sie nad zakupem
    takowego, bo mam malo miejsca i w samochodzie, i w domu. Czy mozecie polecic
    jakis model? Czy te rowery sprawdzaja sie w praktyce? Ile kosztuja?
    Obserwuj wątek
      • zbyszko Re: Skladaki 08.08.05, 00:41
        składaki sa ok , miało sie kiedyś flaminga :) ..z ty ze nadawal sie jedynie na
        osiedlowe alejki

gdzie chcesz jezdzic tym skladakiem ? jak po mleko do sklepu to ok.... ale
        normalny rower tez sie składa -jak sie odkreci przednie koło ..ewentalnie
        siodełko i pedały to musi wejsc :) ..mozna tez kupic tani bagaznik -ja bym
        rozwazył jednak jakis rower do jezdzenia

Gość portalu: kalafior napisał(a):

> Co sadzicie o rowerach-skladakach? Powaznie zastanawiam sie nad zakupem
        > takowego, bo mam malo miejsca i w samochodzie, i w domu. Czy mozecie polecic
        > jakis model? Czy te rowery sprawdzaja sie w praktyce? Ile kosztuja?
        • zbyszko Re: Skladaki 08.08.05, 00:43
          no a w domu mozna np powiesic na scianie :) serio
          • Gość: Kalafior Re: Skladaki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.05, 10:04
            Chce jezdzic po ullicach i po lesie. Nowoczesne skladaki maja te przewage, ze
            ich transormacja trwa jakies 30 sekund i nie sa do niej potrzebne zadne
            narzedzia... Podobno sa skladane rowery gorskie?
            • Gość: zbyszko Re: Skladaki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 16:18
              przeciez, przy normalnym rowerze tez nie potrzeba narzedzi zeby odkrecić koło
              ...zalezy ile kilosów tym lasem -bo jak na jakies rybki to chyba starczy -ale sa
              miejsca przez które nie da rady (stroma góra, piach) , wszystko wlasnie zalezy
              od twoich preferencji odnosnie stylu jezdzenia (ja np nie rozumiem jak mozna
              jezdzic na szosówce -de gustibus non disputandum est) , natomiast kwestie tego
              jak spakowac i gdzie trzymac uznalbym za drugorzędne ..natomiast czas składania
              to w ogóle nie wiem jakie ma znaczenie ..bo jak zarobisz te 2 minuty na
              składaniu to i tak stracisz 2 godziny na jezdzeniu ..to moje zdanie -fajnie
              gdyby wiecej osob cos napisalo ....poza tym jak opadnie cie mania rowerowa to i
              tak bedziesz musiał się przesiąść na normalny rower

ps: zresztą na skladaku tez mozna ewolucje wyczyniac (vide wojcziech pokora w
              'poszukiwanym , poszukiwana')
      • Gość: Ala2 Re: Skladaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 11:58
        ja mam składaka i nie jeżdżę nim po osiedlowych alejkach i do sklepu tylko
        WSZĘDZIE!!! Trochę więcej wiadomości Zbyszko nt. składaków a potem wypowiadaj się.
        Polecam taki jak ja mam Dahona Speed P8, na stronie www.dahon.pl
        PS. jeżdże od prawie 3 mies. na nim, jest suprer, leciutki, i średnio dziennie
        ok. 50 km.
        • Gość: zbyszko Re: Skladaki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 16:02
          ty ala, nie bądz taka agresywna z tymi swoimi 'wiadomosciami' , ja swoim
          flamingiem tez wszedzie jezdzilem a nawet dalej ..nie zamienił bym go na to coś
          o czym mowisz ..niestety zostawiłem z 15 lat temu przy jednej z przeprowadzek
          ..ponadto był pomalowany na niebiesko w zólta panterke ..jesli ktos nim jezdzi
          to pozdrawiam :)
          • Gość: Ala2 Re: Skladaki IP: *.chello.pl 08.08.05, 22:23
            pewnie że nie zmienisz, pewnie jesteś fanem rowerów z marketu
            • zbyszko Re: 08.08.05, 23:35
              chyba jednak przerzuce sie na składaki sprowadzane z marsa, ..oczywiscie pierwej
              uzbieram odpowiednią kosmiczną kwotę
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka