mackofff 18.08.05, 21:29 W tym poście będą znajdowały się terminy plakatowań dla kazdej dzielnicy w której działają Koordynatorzy Lokalni. Zapraszamy na akcje plakatowe !!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
mackofff Re: [KL] ZAPRASZAMY NA AKCJE PLAKATOWE !!! 18.08.05, 21:32 To ja zacznę. JUTRO (tj.) 19 SIERPNIA 2005. SPOTYKAMY SIĘ NA GWIAŹDZISTYM O 11:00 !!! JAK KTOŚ NIEPEŁNOSPRYTNY TO JEST NAPISANE POD:" Link Zgłoś
lakiana Re: [KL] ZAPRASZAMY NA AKCJE PLAKATOWE !!! 18.08.05, 23:28 Ej, a miało być o dwudziestej! Nie mogę przyjść, o 11.30 mam rozmowę o pracę. Może przybędę później... Link Zgłoś
bunia_477 [KL] Praga Północ – Zapraszam na Akcje Plakatową 18.08.05, 22:30 Witam Zapraszam wszystkich chętnych na Akcje Plakatową na terenie dzielnicy Pragi Północ w sobotę (20.08.2005). Spotykamy się na punkcie Zjazdu Gwiaździstego: Rondo Starzyńskiego - pod rozdzielnią energetyczną z napisem 'LEGIA' o godzinie 12:00. Bardzo proszę wziąć ze sobą sakwy lub plecak (potrzebne będą na plakaty), taśmę klejącą, dobry humor :). Termin akcji: 20.08.2005 (sobota) Miejsce akcji: Rondo Starzyńskiego - pod rozdzielnią energetyczną z napisem 'LEGIA' Godzina spotkania: 12:00 Po więcej informacji proszę zgłosić się do mnie na e-mail: bunia_477@o2.pl Serdecznie pozdrawiam Bunia Link Zgłoś
xun_vixx Re: [KL] Ożarów Mazowiecki. 19.08.05, 22:20 Witam Zapraszam wszystkich chętnych na Akcje Plakatową na terenie Ożarowa Mazowieckiego w niedzielę (21.08.2005). Spotykamy się w punkcie Zjazdu Gwiaździstego: postój taxi przy stacji pkp o godzinie 12:00. Bardzo proszę wziąć ze sobą sakwy lub plecak (potrzebne będą na plakaty), taśmę klejącą, dobry humor :). Serdecznie pozdrawiam Link Zgłoś
xun_vixx Re: [KL] Ożarów Mazowiecki. RAPORT 21.08.05, 13:55 Wlasnie skonczylem plakatowanie na dzis dzien. Skonczyly mi sie plakaty, ktore mialem przy sobie, a jeszcze pare miejsc do zaczepienia plakatu jest. Na te chwile wisi w miescie 36 plakatow mniejszych a jutro jeszcze dojdzie z 10 kolejnych (w tym duze). Dziekuje za przybycie grupie lokalnej w liczbie 2 osob (Yogi, Jesiotr). Link Zgłoś
lakiana KL] Śródmieście 20.08.05, 03:47 15.00, 20.08 w punkcie zjazdu Gwiaździstego zbiórka. Weźcie taśmę klejącą i plecaki, żeby mi pomóc z wożeniem plakatów. Link Zgłoś
lakiana Re: KL] Śródmieście 20.08.05, 03:51 lakiana napisała: > 15.00, 20.08 w punkcie zjazdu Gwiaździstego zbiórka. Weźcie taśmę klejącą i plecaki, żeby mi pomóc z wożeniem plakatów. wiecie, gdzie, prawda? Zapomniałam dodać podpisu :P _____________________________________ Lakiana - KL Śródmieście na spółkę ze Szczurem gg 6646838, tlen: lakiana Zapraszam na punkt Zjazdu Gwiaździstego przed Masą - Pl. Na Rozdrożu po stronie parku Ujazdowskiego godz. 17.30 Link Zgłoś
lakiana WRZEŚNIOWE PLAKATOWANIE - Śródmieście 26.09.05, 08:15 odbędzie się jutro (wtorek) popołudniem (17-23? się zobaczy). Zainteresowanych proszę o wysyłanie maili do mnie (lakiana@o2.pl), w celu ustalenia dokładniejszego terminu i punktu startowego. Muszę to niestety przeprowadzić w ten sposób, gdyż na mojej ostatniej akcji pojawiły się osoby nieodpowiednie :( _____________ Lakiana, rowerzystka zainteresowana Śródmieściem :P Zapraszam na punkt Zjazdu Gwiaździstego przed Masą - Agricola na górze, 17.30 Link Zgłoś
roweroraffi Moja mała kontrola plakatowań ];-> 21.08.05, 23:49 Dziś było mi dane poszaleć nieco po ścieżkach w Wawie... przy okazji postanowiłem sprawdzić jak bardzo widać efekty działań poszczególnych KL. I tak (po kolei): -Białołęka-nic -Bielany-nic -Bemowo-nic -Praga Płn.-oklejona ładnie, nie byłem tylko na Wale,ale i tam pewnie tez oklejone. Starzyńskiego, Park Praski oklejony wzorowo. Jedynie plakatów na Gdańskim, które kiedyś ktoś wieszał już nie ma... może warto dokleić? -Targówek-wpadłem na Nihila i Bunię podczas plakatowania,efekty sprawdziłem wieczorem,choć bardzo, ale to bardzo wyrywkowo-tam, gdzie sprawdzałem jest dobrze. -Śródmieście-plakatów nie widziałem. Może za słabo szukałem,bo Marszałkowską robiłem ulicą, a na ścieżce przy Wiśle gnałem i też niezbyt się rozglądałem. Przyjżę się jutro na Marszałkowskiej i nad Wisłą też :-) -Mokotów-również nie widziałem plakatów,ale byłem tylko na Polach Mokotowskich (a tam ponoć czyszczą regularnie), trasie Siekierkowskiej oraz na ścieżce przy al. Niepodległości. Mam nadzieję, że reszta dzielnicy, a szczególnie Dolinka Służewiecka i trasa na Powsin są oklejone. Może sprawdze niedługo, bo chcialbym znalezc jakis plakat ;-) Link Zgłoś
xun_vixx Re: Moja mała kontrola plakatowań ];-> 22.08.05, 00:20 Eeeeee, czepiasz sie drobiazgow ;P Za to ja sie zdziwilem, ze mi zeszlo tyle plakatow w Ozarowie, spodziewalem sie ze zejdzie o polowe mniej... :D Link Zgłoś
roweroraffi Ciąg dalszy... Moja mała kontrola plakatowań ];-> 22.08.05, 18:12 roweroraffi napisał: > -Śródmieście-plakatów nie widziałem. Może za słabo szukałem,bo Marszałkowską > robiłem ulicą, a na ścieżce przy Wiśle gnałem i też niezbyt się rozglądałem. > Przyjżę się jutro na Marszałkowskiej i nad Wisłą też :-) No i dziś zwiedziłem Marszałkowską... plakaty albo już zerwano, albo jeszcze ich tam nie było ;-) Nad Wisłę dziś nie było mi po drodze a byłem jedynie w okolicach mostu Gdańskiego, gdzie na wjeździe ze Strony Śródmieścia (most jest granicą tej dzielnicy, niemniej też warto tam plakatować!) nie było nic. Link Zgłoś
stegnex Re: Ciąg dalszy... Moja mała kontrola plakatowań 22.08.05, 18:33 Witam... A ja plakaciki widziałem na ul.Sobieskiego - od ul.Chełmskiej do Powsina (na trasie ścieżki rowerowej szczególnie w barach rowerowych i przydrożnych skelpikach)!! Św. Bonifacego - od ul. Powsińskiej do Sikorskiego, na wewnątrz osiedli Stegny, Sadyba, Wilanów, Służewiec nad Dolinką). Dużo też jest w tym rejonie pozrywanych na latarniach!! (Szczególnie typ pt. "Okna, ul.Resorowa" daje się we znaki robiąc sobie z masówek podkładki na własną reklamę!!! Ale "przytnę" typa zajadłego i będzie miał "fajnie", a wiem, że buszuje w soboty wieczór!) W Powsinie też - na kawiarni (bo gdzie indziej tam nie można zapewne!) Po za tym, na Powsińskiej od Św. Bonifacego do McDonalda w Wilanowie. Na ul.Sikorskiego od ul.Idzikowskiego do Ursynowa - Końskiego Jaru (ścieżka Centrum Ursynów)! Na Ursynowie wiszą na każdym sklepie sklepie i serwisie rowerowym, oraz na osiedlu Jary (Pub, skepy, sportowy plac zabaw) natomiast brak na trasie ścieżki K.E.N. do Kabat (a istotna to ścieżka bo rowerków wiele), zapewne przez brak koorynatora na tym terenie (Urynowa)!! Po za tym, na terenie Mokotowa (Stegien, Sadyby, Służewca) są plakaciki na stacjach benzynowych przy pompkach ciśnieniowych do kół! Nad Wisłą też widziałem na przejeździe przy cyplu czerniakowskim!! Na trasie ogród czerniakowski do Agrykoli też widziałem! Ale fakt, Targówek, Bródno - rewelacja!!! Natomiast szkoda, bo brak jakiegokolwiek plakatu na trasie rowerowej nad Wisłą w stronę Łomianek a pole do popisu ogromne i możliwości wszelakie!!! Generalnie na Mokotowie, Ursynowie i Wilanowie, nie ma sklepu lub serwisu rowerowego bez reklamy dużej!!! Pozdro Link Zgłoś
xun_vixx Re: Ciąg dalszy... Moja mała kontrola plakatowań 22.08.05, 18:56 stegnex napisał: > osiedli Stegny, Sadyba, Wilanów, Służewiec nad Dolinką). Dużo też jest w tym > rejonie pozrywanych na latarniach!! (Szczególnie typ pt. "Okna, ul.Resorowa" > daje się we znaki robiąc sobie z masówek podkładki na własną reklamę!!! Wszedzie albo zrywaja nasze i w to miejsce przyczepiaja swoje okna pcv, albo na nasze przyczepiaja... Trza bedzie zrobic prostowanie okien, znaczy do firmy podejsc i zasygnalizowac konkretnie szefowi firmy, ze ktorys z ulotkarzy zakleja nasze plakaty... U mnie w ozarowie czesc plakatow poginela a czesc zostal zaklejona ulotkami... wyborczymi i reklamami kredytow... Link Zgłoś
roweroraffi Re: Ciąg dalszy... Moja mała kontrola plakatowań 22.08.05, 20:17 xun_vixx napisał: > Wszedzie albo zrywaja nasze i w to miejsce przyczepiaja swoje Dlatego najfajniej wieszać tam, gdzie nie zaklejają, czyli tam, gdzie już nie ma pięciu warstw innych plakatów pod spodem i obok. Wieszanie na słupach przy przejściach i na tych dużych słupach na plakaty niestety mija się z celem i niestety jest tylko zmarnowaniem plakatu. Trzeba szukać innych miejsc w zasięgu wzroku, a to bywa czasami niełatwe. Jednak nikt nie obiecywał, że to będzie łatwe, a osoby bywające wcześniej na dawnych plakatowaniach mają w tym sporo doświadczenia (takich osób w KL nie brakuje) i zawsze można swoją wiedzę poszerzyć :-) Link Zgłoś
stegnex Re: Ciąg dalszy... Moja mała kontrola plakatowań 22.08.05, 20:44 W sumie racja, może i warto szukać innych miejsc na plakaciki... Te najbardziej widoczne miejsca - owszem - są narażone na zaklejenie, ale co mam zrobić kiedy te miejsca bardzo mi się podobają bo przede wszystkim są właśnie widoczne i będąc nieco bardziej zajadły jak okniarze czy kredytowcy, codziennie sobie je objeżdżam i "odzyskuję", zrywając naklejone na szczęście na taśmę, inne "pierdoły". Zajmuje mi z rana, taki objazd dla "odzysku", około półtorej godzinki, ale jest to chyba łatwiejsze niż ponowne plakatowanie i żużycie deficytowych materiałów. Cóż, każdy ma swoje sposoby - a ilość uczestników na W.Masie.K. zweryfikuje skuteczność. Pozdrawiam Link Zgłoś
roweroraffi Ciąg dalszy ciągu dalszego kontroli... 23.08.05, 21:50 Dziś dane mi było poszaleć sporo po Ursusie z Olkiem, Matim, Świstakiem i Cosmitem... plakatów niewiele widać, ale zauważalne są i są w miejscach, gdzie ludzi nie brakuje... w kilku miejscach na słupach ogłoszeniowych (mam nadzieję, ze u Was wolniej to zaklejają), a w kilku gdzie indziej. Widać jednak, że plakatowania były, choć z Targówkiem czy Pragą porównać się jeszcze nie da :-P Link Zgłoś
overxc Re: Ciąg dalszy ciągu dalszego kontroli... 26.09.05, 14:58 No nie wiem... Ja plakaów sporo widziałem ;) ewentualnie jak pozaklejają to wyskoczę w tygodniu [np.w środę] i trochę poplakatuję... Póki co muszę zagadać z dyrą w moim eLO żeby rozwiesić ;) Link Zgłoś
light_trance Re: Ciąg dalszy ciągu dalszego kontroli... 27.09.05, 20:57 Widziałem dziś dwie osoby CHYBA plakatujące coś na pl. 3 krzyży, oczywiście na rowerach i wyglądało jakby coś ode mnei chcieli, ale się spieszyłem... Ktoś się przyzna?:P Link Zgłoś