Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Alleycat z czerwonej okazji

19.10.05, 11:11
    www.alleycat.za.pl/
    Alleycat z czerwonej okazji
    Sobota, 22.10.2005, godz. 17.30;
    Powiśle, przy pomniku Chwała Saperom, Warszawa;
    Zaprasza Grubens, Kuba i Strzała.
    Obserwuj wątek
      • light_trance Re: Alleycat z czerwonej okazji 19.10.05, 16:44
        Grubens mi przyczepił kartkę z tymi informacjami do roweru, jak go zostawiłem
        przy ulicy przypiętego :]
        Tak więc będę.
        Pozdrawiam.
        • roweroraffi Re: Alleycat z czerwonej okazji 19.10.05, 16:48
          light_trance napisał:

> Grubens mi przyczepił kartkę z tymi informacjami do roweru, jak go zostawiłem
          > przy ulicy przypiętego :]

W weekend jak nie wyjadę na Suwalszczyznę i będę miał humor na takie zasuwanie
          (ostatnio nie mam), to też może się pojawię ;-)
          • mirxx Re: Alleycat z czerwonej okazji 19.10.05, 19:46
            hi hi, jak tak się można zapowiedzieć nieśmiało, to zawitam chętnie, bo będe w
            okolicy W-wy w najbliższy weekend.
            fajne jest takie expressssssowe (bo w dobrym tempie) poznawanie miasta....:)
            do zobaczenia!
            • roweroraffi Re: Alleycat z czerwonej okazji 19.10.05, 22:26
              mirxx napisał:

> hi hi, jak tak się można zapowiedzieć nieśmiało, to zawitam chętnie, bo będe w
              > okolicy W-wy w najbliższy weekend.
              > fajne jest takie expressssssowe (bo w dobrym tempie) poznawanie miasta....:)

Ja jednak radzę nie podziwiać zabytków i nie czytać przwodników przy tych
              prędkościach. I bez tego uczestnictwo może źle się kończyć, za co oczywiście
              pretensję można mieć potem tylko do siebie i warto mieć to na uwadze zanim się
              wystartuje.
              • light_trance Re: Alleycat z czerwonej okazji 20.10.05, 14:59
                roweroraffi napisał:

> Ja jednak radzę nie podziwiać zabytków i nie czytać przwodników przy tych
                > prędkościach. I bez tego uczestnictwo może źle się kończyć, za co oczywiście
                > pretensję można mieć potem tylko do siebie i warto mieć to na uwadze zanim się
                > wystartuje.

To to nie jest zalegalizowane? :P
                Nie obstawia nas policja? :P
                • roweroraffi Re: Alleycat z czerwonej okazji 21.10.05, 00:04
                  light_trance napisał:

> To to nie jest zalegalizowane? :P
                  > Nie obstawia nas policja? :P

Możesz się upewnić zatrzymując się przy dowolnym patrolu i pytając czy aby
                  napewno ;-)
                  • light_trance Re: Alleycat z czerwonej okazji 21.10.05, 00:31
                    roweroraffi napisał:

> Możesz się upewnić zatrzymując się przy dowolnym patrolu i pytając czy aby
                    > napewno ;-)

Tak właśnie zrobię ;]
                    • mirxx Alley z czerwonej okazji- POZDROWIENIA&DZIĘXY 23.10.05, 00:34
                      no to udział zakończony w dzisiejszym (wczorajszym) alley'u:)
                      tym razem poznawałem obiekty i miejsca związane z poprzednim, skorym do
                      rewolucyjnych wspomnień, ustrojem....
                      coć niecoś zapamiętałem z tej przyjemnej przejażdżki, a resztę z przewodnika
                      (dzięki za rady w poprzednich textach:) doczytałem już po powrocie do bazy
                      noclegowej.
                      tempo było porządne, więc wesoło przebierając nóżkami napędzałem moją dwukołową
                      maszynkę do sprawnego po ulicach pomykania.

wielkie dzięxy dla organizatorów, a szczególne pozdrowienia dla wszystkich moich
                      Rewolucyjnych Towarzyszy:) (o ile dobrze pamiętam: "Pixi"- niech będzie
                      specjalnie pozdrowiony!)

do zobaczenia przy następnej okazji (bardzo będę się starał być za tydzień).
                      ------------------
                      • light_trance Re: Alley z czerwonej okazji 23.10.05, 02:29
                        A ja pozdrawiam ludzi, których tam znam i grupę, z którą jechałem :)
                        • kriss67 Re: Alley z czerwonej okazji 23.10.05, 07:17
                          Hejka Light-Trance:)
                          Szkoda, że sie nie poznalismy. Ja koło "sapera"
                          na ławeczce z Bunią i z kumplem Zbigiem siedziałem. Alley super!!!!!, co tu
                          duzo pisać. Dojechałem w sumie w końcówce, ale to przez własne gapiostwo.
                          Zaliczyłem na początku "kostke z cukrem, Dom Partii, Pekin, MAUZOLEUM Armii
                          Czerwonej i zadowolony lece do Muzeum Niepodległości, a tam "kierunek Berlin".
                          Kurde, koło tego sklepu jechałem wczesniej do Mauzoleum. I tak rower w tył i
                          znowu na plac Zbawiciela.
                          Może na nastepnym Alleyu lepiej mi pójdzie.
                          Pozdrowienia dla Buni:) I oczywiście dla Zbyszka vel Zbiga, za wspólną jazdę.
                          Dzieki dla Gruchota, za to że oddał mi mój sprzęt "anty-przebiciowy", który w
                          ferworze zostawiłem na trasie na jezdni.
                          Do zobaczenia na nastepnym Alleyu:)
                          Pozdrawiam
                          Krzysztof
                          • light_trance Re: Alley z czerwonej okazji 23.10.05, 11:38
                            Nic straconego, będzie jeszcze wiele okazji ku poznaniu się.
                            A ja z kolei nie wiedziałem nawet, że bunia tam była... :P
                            PS. Też byłem niestety w końcówce, choć przed wami...
                            • kriss67 Re: Alley z czerwonej okazji 23.10.05, 14:58
                              Hejka:) A wiesz może, gdzie są oficjalne wyniki i jakieś foty ewentualnie?
                              Pozdrawiam
                              Krzysztof
                              • light_trance Re: Alley z czerwonej okazji 23.10.05, 23:39
                                Niestety jeszcze nie wiem, ale zaglądaj na alleycatwawa.friko.pl/ .
                                • robotobibok1 Re: Alley z czerwonej okazji 24.10.05, 12:50
                                  light_trance napisał:

> Niestety jeszcze nie wiem, ale zaglądaj na alleycatwawa.friko.pl/ .
                                  light_trance napisał:

Wyniki:
                                  alleycat.za.pl/opis/waw_azo.html
                                  Foty Rafała W:
                                  qpcio.ath.cx/rower/wycieczki/2005.10.22-alley/
                                  Dzieki dla Krissa67 za klej i łaty, a to było 400m po starcie:-)

Kuba Gruchota

gruchot(at)o2 pl
                                  gorock.stalowka.net
                                  • mirxx Re: Alley z czerwonej okazji 24.10.05, 14:23
                                    bardzo się raduje moja rowerowym łańcuchem opleciona duscha na myśl o
                                    możliwości startu w kolejnym alley'u..... tylko zdradźcie proszę trochę teorii
                                    tej imprezy, np:
                                    - jak nalicza się punkty (czy minuty), z których powstaje późniejsza
                                    klasyfikacja?
                                    - skąd wiadomo ile doliczyć kary za pominięcie punktu na mieście?

pewnie to jakiś łatwy system, ale niech tam, niech wyjdę na prostaczka:)

----------------
                                    • roweroraffi Re: Alley z czerwonej okazji 24.10.05, 23:08
                                      mirxx napisał:

> - jak nalicza się punkty (czy minuty), z których powstaje późniejsza
                                      > klasyfikacja?

Czas liczy się od startu do momentu aż zameldujesz się na mecie... po prostu tak
                                      jakbyś stoper włączył na starcie i wyłączał na mecie... tylko stoper jest jeden
                                      dla wszystkich :-)

> - skąd wiadomo ile doliczyć kary za pominięcie punktu na mieście?

Proste. Na punkcie albo dostajesz coś do ręki, albo dostajesz podpis/pieczątkę,
                                      albo masz zdobyć jakąś informację (np spisać odjazd jakiegoś autobusu z
                                      przystanku). Brak tego=niezaliczony punkt=kara. Możesz więc być fizycznie na
                                      punkcie na którym dają np kartkę, ale jak ją zgubisz, to punkt masz
                                      niezaliczony. Tak samo jak nie zbierzesz podpisu, albo nie zapiszesz informacji,
                                      którą masz zdobyć w danym miejscu.
                                      A ile się dolicza kary to zależy od organizatora. Generalnie zasada jest taka,
                                      że dolicza się taką ilość minut karnych, by się nie opłacało czasowo nie
                                      odwiedzać punktów... np jak punkt wymaga łącznie 5 min na dojazd i powrót z
                                      Niego, to dolicza się 10 minut.
                                      • mirxx Re: Alley z czerwonej okazji 25.10.05, 09:14
                                        dzięki za podstawowe (i chyba wszystkie niezbędne) informacje.
                                        na "czerwonej okazji" omsknął mi się point i już teraz wiem jakiej skali
                                        konsekwencje za to grożą.
                                        pozdrowienia i do zobaczenia w sob:)

(jeszcze lepiej, bo już w pt będę na Masie. kilka osób od nas jest
                                        zainteresowane, więc zjawimy się jako delegacja:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka