Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Który rower lepszy?

IP: *.136.173. / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:41
    Planuję na wiosnę kupić rower. Mam na oku kilka modeli różnych firm: Giant
    Campus, Merida Kalahari 510 albo 500 sx oraz... no właśnie, naszego polskiego
    Arkusa CLASSIC M MTB STEF (arkus.com.pl/pl/9/9/art671.html). Jak
    myślicie, który byłby najlepszy? Jak widać, zależy mi na jak najtańszym modelu
    z aluminiową ramką, a na całym tym sprzęcie nie bardzo się znam. Będę
    wdzięczna za rady :)
    Obserwuj wątek
      • lewocz Re: Który rower lepszy? 11.03.06, 17:30
        No i właśnie widać, że się nie znasz. Usłyszałaś coś o aluminiowych ramach i
        chcesz taką mieć. A dlaczego że tak spytam ? Bo ładnie wygląda ?
        Muszę jednak przyznać, że jako początkująca rowerzystak jesteś skazana
        rzeczywiscie na aluminium a to dlatego, że trudno kupić już rower na ramie
        stalowej.
        Wracają do tematu to wykazałaś się też z dobrej strony bo bardzo rzadko spotyka
        się kogoś kto chce kupić rower i pisze, że chce taką a taką ramę. Z reguły jest
        odwrotnie, " chcę rower z 21 przerzutkami, hamulcami tarczowymi, dwoma
        amortyzatorami i za niedużą kasę ...". No to ja piszę- takie rzeczy to tylko w
        Erze :))

Dobra - teraz do rzeczy. Nie wiem do czego ten rower jest Ci potrzebny. Do
        jazdy po parku, po leśnych traktach, moze asfaltowe wycieczki lub wielodniowe
        wyprawy z sakwami. A może chcesz się ścigać i śmigać na lokalnych zawodach lub
        maratonach MTB.
        Nie będę opisywał ty tych wszystkich rowerów bo takich poradników w necie jest
        od groma, a pewnie niebawe i w prasie się pokażą.
        Powiem tylko tyle, jeśli zdecydujesz się na konkretny typ roweru to idź do
        SKLEPU ROWEROWE, a nie marketu i tam pogadaj ze spzredawcą. Jeśli kupisz
        formowy rower to jakiejkolwiek on jest firmy powinien spełnić Twoje oczekiwanie.
        Dla jasności powiem, że jaki by on nie był to trzeba przygotować ponad 1000
        zeta, a najlepij jeszcze więcej...
        Arkusa sobie daruj, to już bardziej Krossa polecam. A komkretnie coś takiego

www.rowerowanie.pl/news.php?readmore=24
        Znaczy się to jest link do mojej stronki, tam jest mały komentarz, którego nie
        chce mi się drugi raz pisać.
        Na dole jest link strony z promocją roweru Kross

Jeśli nie znasz się na mrakach rowerów to podpowiem te najbardziej popularne w
        polsce.
        Author,Giant,Merida,Kelly;s,Scott,Wheeler,Kona,Fuji,Orbea,Cannondele,Trek,Specia
        lized,Olpran
        • Gość: AgataZ Re: Który rower lepszy? IP: *.136.173. / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:43
          Dzięki za odpowiedź ;)
          Nie chcę aluminiowej ramy dlatego że jest ładna (nie zauważyłam, żeby wyglądem
          się różniła od stalowej). Po prostu jest lekka, a to dla mnie ważne (chyba mam
          "uraz psychiczny" po tym, jak kupiłam sobie rower w... hipermarkecie - ciężkie
          to, tandetne i ogólnie do niczego :] ). Zależy mi na rowerze prostym, dobrej
          jakości i bez żadnych dodatków. Dlatego mam prośbę do kogoś, kto ma jakieś
          pojęcie o osprzęcie rowerowym: który rower jest lepszy: merida kalahari 510 czy
          giant campus?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka