Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

problem z przerzutkami

IP: *.teldom.pl 08.09.06, 16:18
    pozdr

mam problem z przerzutkami i liczę że ktos mi tu pomoże, bo mnie juz szlag trafia...

przrzutki to jakies nonamy(przednia 3 tarcze, tylnia 6) a problem znimi to taki, że zarówno w tylniej jak i przedniej, niechca sie przerzucac biegi. np, w przedniej jak wrzuce 2'ke lub 3'ke to niemogę potem zredukować na 1'kę

W tylniej przerzutce wskakuja tylko pierwsze 3 a wyzsze juz nie wskakuja mimo, ze na mnetce przerzuciłem, co wiecej przutka mi wtedy strzela "strzela".

Obserwuj wątek
      • user0001 Re: problem z przerzutkami 08.09.06, 17:03
        www.google.pl/search?q=przerzutka+regulacja+zbooy
        A jeżeli to nie pomoże, to podjedź do sklepu w który kupiłeś rower. Wprawiony
        mechanik wyreguluje w kilka minut. Jeśli sklep ma podejście do klienta, to może
        nawet naprawić to gratis (czyt. było to wliczone w cenę roweru).
      • Gość: Cobra Re: problem z przerzutkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 17:23
        Jeśli nie pomoże regulacja w serwisie (choć możesz ja sam poczynić poprzez
        odpowiednie ustawienie dwóch śrubek na tylnej i na przedniej przerzutce) to
        radzę wymienić przerzutki na coś w miare firmowego. Niestety ale zupełnie tani
        sprzęt ma to do siebie, że szybko szwankuje i nie współpracuje z prowadzącym.
        Sądząc po opisie - problemy z przezucaniem w kilku pozycjach, to problem
        niestety bedzie tkwil w samej konstrukcji a raczej użytych elementach do jej
        budowy, np. mogły się już łożyska, kółka lub sprężyna wyrobić i wtedy właśnie
        będą takie objway.
      • lewocz Re: problem z przerzutkami 11.09.06, 21:32
        Zacznij od wymiany pancerzy bo to w nich moze tkwić problem. Jesli zabierzesz
        się do regulacji to pamietaj, że przerzutki nie reguluje się śrubami. Śruby
        służą tylko do usatwienia pozycji skrajnych, natomiast samą regulację
        przeprowadza się śrubami baryłkowymi przy przerzutce oraz manetce.
        No i niestety jeśli to jakiś makrokesz to możliwe że nie da się tego
        wyregulować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka