Gość: Marcin IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 21:22 Według mnie najlepszm sposobem jazdy po mieście (szczególnie w czasie szczytu) jest jazda na rowerze.Najszybszy środek transportu w szczycie.Co rower to rower :-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: arepo Re: Rower w mieście. IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 14:03 Zdecydowanie najszybszy. Tylko co robić jak rzuca żabami? LUDZIE PO CO WAM AUTO? ŻEBY DOJECHAĆ DO PRACY Z CENTRUM K-C NA DRUGI KONIEC CENTRUM? Użyjcie raczej mózgu i rowera. arepo@wp.pl Link Zgłoś
Gość: marcin h Re: Rower w mieście. IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 14:20 Gość portalu: arepo napisał(a): > Zdecydowanie najszybszy. Tylko co robić jak rzuca żabami? Chodzi ci o deszcz? Pelerynka, najlepiej taka, której niestety w żadnym sklepie w PL nie uswiadczysz, bo taki paskudnie niedorozwinięty mamy rynek - zobacz rowery.org.pl porady->deszcz pozdrower, Link Zgłoś
piio Re: Rower w mieście. 03.10.02, 19:35 najszybszy, pod warunkiem ze olewasz WSZYSTKIE przepisy, narazajac tym samym innych na niebezpieczenstwo, na straty, na nerwy itp skad u was, chopcy-rowerowcy tyle nienawisci do aut - sami jestescie cholernie niebezpiecznymi uczestnikami ruchu - kto daje wam prawo do stawiania sie ponad prawem? kto z kolei daje wam prawo do decydowania o czyims zyciu - o jego wlasnych wyborach itd? mam nadzieje, ze dzis wracajac do domu spotkam niewielu z was - ze zaden becwal nie urwie mi lusterka albo nie przejedzie po nogach, jak juz bede szedl do do mu z parkingu i ze w ciagu dnia zaden debil nie wjechal rowerem na chodniku w moje dziecko pozdrawiam, zyczac zlej pogody, wtedy pekacie jak sliwki Link Zgłoś
stefan4 Re: Rower w mie-Bście. 04.10.02, 10:42 piio: > skad u was, chopcy-rowerowcy tyle nienawisci do aut - sami jestescie cholernie > niebezpiecznymi uczestnikami ruchu Po co odkopales przebrzmialy watek z przed roku? Ale skoro juz odkopales, to probowalem potwierdzic Twoje stwierdzenie statystykami policyjnymi. O tym niebezpieczenstwie rowerow. Niestety pod www.kgp.gov.pl/statys/wypadki.htm nie ma ani slowa o rowerach. Natomiast jest napisane: ,,Większość wypadków spowodowali kierujący pojazdami. W 2001 roku byli oni sprawcami 42.860 wypadków (co daje 79,7% ogółu) ...'' Pozostali sprawcy to piesi (17.7% wypadkow) oraz pasazerowie (zaniedbywalna ilosc). ,,... w wyniku tych zdarzeń śmierć poniosły 4.262 osoby, a 57.799 zostało rannych. Głównymi przyczynami wypadków było: niedostosowanie prędkości do warunków ruchu (12.117 wypadków), nieprzestrzeganie pierwszeństwa przejazdu (9.915 wypadków), nieprawidłowe przejeżdżanie przejść dla pieszych (4.014 wypadków).''. Nie jest tam niestety napisane o jakich pojazdach mowa. Jednak z kontekstu nie wynika, zeby to byly rowery. Na rowerze trudno jest przekroczyc ograniczenie predkosci a, jak widzisz, to jest glowna przyczyna smierci na drogach. Zajmujesz sie katarem a olewasz raka. - Stefan Link Zgłoś