Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MASA Legionowo.

19.04.07, 10:35
    Zapraszam na kolejną masę w Legionowie. Zaczynamy się powoli rozkręcać po
    zimię. Gdyby męczyły Cie tłumy w Warszawie to zapraszam do naszej skromnej
    kilkudziesięcioosobowej "maseczki" Szczegułów nie zdradzam. Przyjedziesz
    zobaczysz;o).
    Przedostani Piątek Miesiąca 19:00 Rynek Miejski
    forum.legionowo.org velogustlikWYTNIJTO@gmail.com
    Obserwuj wątek
      • michrosss Re: MASA Legionowo. 19.04.07, 15:35
        no własnie sie zastanawiam czy tam wogóle ktos jeszcze jeździ na ta mase ?
        • gromanik Re: MASA Legionowo. 20.04.07, 00:22
          michrosss napisał:

> no własnie sie zastanawiam czy tam wogóle ktos jeszcze jeździ na ta mase ?

JA
          • gromanik Re: MASA Legionowo. 21.04.07, 11:09
            Serdecznie chciałem podziękować Policji i Straży Miejskiej, za to, że ich nie
            było :)
            Wreszcie dzięki temu była jakaś sensowna trasa, m. in. Warszawska i Zegrzyńska

To też byla masa dla kontrapasa w ulicy długiej z Jablonny do Legionowa, co jest
            alternatywą dla poruszania się drogą krajowa nr 61 i skrotem do Jablonny oraz
            Warszawy

Pytanie do Pimpfa: Czy około 19:10 jechałeś na swojej pomarańczy koło obi w
            Jabłonnie w stronę Warszawy?

I jeszcze jedno pytanie, jakie zrosdziło się na LMK: Czy da się zrobić ostre
            koło w wersji poziomej? :D
            • velogustlik Re: MASA Legionowo. Projekty ścieżek. 22.04.07, 13:31
              Tak, rzeczywiście ta masa była udana. Przyjechało raptem 13 osób. Myślę, że tak mało dlatego, że pół godziny przed masą przeszła burza gradowa. Czy to jest jakaś tradycja;o)

gromanik napisał:

> Serdecznie chciałem podziękować Policji i Straży Miejskiej, za to, że ich nie
              > było :)
              > Wreszcie dzięki temu była jakaś sensowna trasa, m. in. Warszawska i Zegrzyńska

Ja też dziękuję. Nie było ich dlatego, że dopiero w poniedziałek komuś w starostwie przypomniało się, że złożyłem wniosek. Jakby nie patrzeć to za mało czasu.;o)).

>To też byla masa dla kontrapasa w ulicy długiej z Jablonny do Legionowa, co >jest alternatywą dla poruszania się drogą krajowa nr 61 i skrotem do Jablonny >oraz Warszawy

Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności o tej samej porze ja i Gromanik pomyśleliśmy o tym samym. Jest taka całkiem miła uliczka Królewska:

Napisałem już do starosty w sprawie wytyczenia tam kontrapasa.

> I jeszcze jedno pytanie, jakie zrosdziło się na LMK: Czy da się zrobić ostre
              > koło w wersji poziomej? :D

Ostatnie masy w Legionowie nie służą Ci. Na poprzedniej gdy ktoś z chodnika zapytał co to za wyścig. GRomanik odpowiedział, że to Otwocka Masa Krytyczna;o)). Przedwczoraj chciał nam wmówić, ze Pimpf jeździ poziomką z ostrym kołem.

Większość osób była z nowego Legionowsko-Serockiego Teamu Rowerowego, dlatego tempo było jak na masy zawrotne. Nawet musiałem zostawić przyczepkę po drodzę, bo za nimi nie nadążałem. Po prezejechaniu około kilometra i kilku czerwonytch świateł (nic nie jechało, a jak jechało to chamowało;o))okazało się, ze zgubiliśmy naszego dziadka. Całkiem sympatyczny facet około 60, który namawiał nas na poprzedniej masie, żebyśmy jechali chodnikiem;o)))

Trochę nabroilismy. Udało się nam wrócić cało do domów. Pan w ciężarówce na Zegrzyńskiej, chyba nigdzie się nie śpieszył, bo nie za bardzo chciało się mu nas wyprzedzać. Spokojnie przejechał za nami przez całe miasto. W ogule te masy w Legionowie to jest sielanka. Nikt nigdy na nikogo mięsiem nie rzucił o jajkach i innych przedmiotach nie wspominając.

Podziele się radosną nowiną. Trochę to będzie jeszcze trwało, trochę się naczekaliśmy, ale będą nowe ścieżki w Legiowie:

www.zm.org.pl/tmp/legionowo2/_______________________________________
              VeloGustlik Legionowska Masa Krytyczna
              Przedostani Piątek Miesiąca 19:00 Rynek Miejski
              forum.legionowo.org velogustlikWYTNIJTO@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka