Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

fotelik dla 5-latki

18.07.03, 16:06
    witam

moja corka jeszcze nie chce jezdzic na swoim rowerze dalej niz 5 km w jedna
    strone;) czy mozecie polecic jakis fotelik lub cos podobnego dla panny 5-
    letniej i dosc wyrosnietej?
    w sklepach sa ograniczenia do 20kg:(

pozdr
    Obserwuj wątek
      • melinek Re: fotelik dla 5-latki 20.07.03, 20:30
        Jesli coreczka przekroczyla zalecana norme 20kg,
        to niestety taki fotelik dla niej sie nie nadaje.
        Ponoc sa foteliki dopuszczajace pasazera majacego
        25kg.

Jest jeszcze jedno rozwiazanie. Zamiast fotelika
        mozna nabyc przyczepke z brezentu na dwoch kolach
        doczepiana do roweru. Kosztuja ponad 1000zl. Sa
        sprowadzane z Niemiec.
        Podaje namary na salon rowerowy, ktory nimi handluje
        sklep-serwis w Warszawie, ul. Slowackiego 21/23,
        tel. 8328232 lub -33
        www.przygoda-klub.com.pl
      • robertrobert1 Re: fotelik dla 5-latki 21.07.03, 08:17
        Ja mam podobny problem. Moj syn ledwo sie miesci do fotelika a na czterokołowcu
        nie przejezdza wiecej niz 10 km. Opcja przyczepki nie wchodzi w rachube (pomimo
        jej posiadania). Jest to trudny wiek. Jedynym rozwiazaniem jest przeczekanie do
        momentu az zacznie samodzielnie jezdzic na 2 kolkach. Wowczas bedzie mozna
        robic z nim wycieczki po kilkanascie kilometrow i to w roznym terenie bo jak na
        razie na czterokolowcu mozne jezdzic tylko po rowniusienkich chodnikach.

PS> Przypomniałem sobie, ze w sklepach sa takie wynalazki jak rower-naczepa.
        Jest to rower na kolach 24" a dokladniej na jednym, tylnym kole. Przod jest
        pozbawiony kola a za to jest przymocowany ruchomo do bagaznika np. rodzica.
        Sadze, ze jest to najlepsze rozwiazane. Na takim wynalazku mozna juz z
        dzieckiem pokonywac duze odleglosci, dziecko uczy sie zachowywac rownowage,
        moze samodzielnie pedałowac. Jedyna przeszkoda jest cena bo wynosi okolo 700
        PLN.
        • martismartis fotelik dla 5-latki - jak najbardziej - do 45 kg 06.08.03, 15:54
          Niemiecka firma Kettler produkuje koteliki do 45 kg. Podobno b.dobre. Sklep
          firmowy jest podobno we Wrocławiu, ale nie znam niestety ani adresu, ani
          telefonu. A przy okazji sam szukam fotelika do 22 kg używanego w dobrym stanie
          mocowanego do ramy roweru. Będę wdzięczny za pomoc, może jakieś kontakty do
          komisów. Szczególnie interesuje mnie poznań.
          pzdrw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka