Dodaj do ulubionych

Badanie u dr Prosta

30.11.10, 15:05
Witam
Jestem nową osoba na forum, ktora potrzebuje pomocy od mam bardziej doświadczonych.
Mam córeczke 6 lat, u której w lipcy wykryto wade wzroku +8 OP i OL. Leczymy sie u dr Hautza. W listopadzie na kolejnej wizycie Doktor stwierdził, iz wada wzroku jest najprawdopodobniej jeszcze większa i zalecił kolejne badanie po atropinie 4.01.2011 r.
Po ostatniej wizycie spanikowałam i chciałabym skonsultowac sie jeszcze z dr Prostem. Wizytę mamy umówioną na 22.02. Dziewczyny bardzo prosze o radę - czy wykonywac jeszcze badanie u dr Hautza, czy tez poczekac i skonsultować się z dr Prostem? Czy dr Prost zleca podawanie atropiny przez 5 dni i dopiero wtedy będzie mógł zbadać wzrok Natalce?(na kolejna wizytę też będę długo czekała). Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • synus1980 Re: Badanie u dr Prosta 06.02.11, 11:09
      Witaj
      My leczy się od samego początku u dr Prost. Jestem z niego bardzo zadowolona, uratował naszej córce wzrok - retinopatia wcześniacza. Teraz mała nosi okularki, ma astygmatyzm - 1,5 OP i -5 OL i zez. Myślę, że powinnaś pojechać do niego, on jest naprawdę dobrym specjalistą i ma warunki do przeprowadzania wszelkich badań. Także polecam serdecznie.
      • synus1980 Re: Badanie u dr Prosta 06.02.11, 11:10
        Aha, co do atropiny, przed badaniem córka miała ją podawaną przez trzy dni i nic się złego nie działo. to tyle
        • patrycj.a.1234 Re: Badanie u dr Prosta 06.02.11, 12:22
          My byliśmy z naszą Natalką zarówno u dr Hautza jak i prof. Prosta. Pierwszy kontakt z Hautzem mieliśmy w CZD gdzie całkowicie zbagatelizował wadę naszej córeczki (PHPV). Potem byliśmy u niego jeszcze raz prywatnie bo akurat prof. Prost był na urlopie a malutkiej pękło naczynko w oczku więc nie mieliśmy wyjścia. Na wizycie nic kontkrenego nie powiedział zaświecił tylko w oczko i przepisał kropelki. U profesora zaś wizyta to bardzo, bardzo dokładne badanie oczek. W tej chwili jesteśmy już tydzień po operacji oczka i nie wyobrażam sobie że moglibyśmy chodzić do innego lekarza. Naprawdę bardzo polecam.
          • izi66 Re: Badanie u dr Prosta 06.02.11, 13:15
            Patrycja napisz coś więcej o tej klinice w której operuje prof. Prost, jakie warunki, czy faktycznie jak operacje odbywają się w soboty to w niedzielę się wychodzi?
            • onunka Re: Badanie u dr Prosta 06.02.11, 13:40
              Pytanie nie do mnie ale podejżewam ze wiele sie nie zmieniło od operacji Kamila.
              Operacja była w enelmedzie w Warszawie,najpierw przyjęcie,oczywiscie opłata,warto jeżeli dojezdzacie zarezerwować sobie pokój wczesniej-chodzi o spanie,warunki ok,mały pokoik,2 łóżka,łazienka.Kuchnia wspólna-można korzystać.Operacja była w 8.09.2007 ok 13(miała być o 9,nie pamiętam jaki to był dzień tyg. ale faktycznie na drugi dzień nas wypisali bo to tylko zabieg,po samym zabiegu zaglądała do nas pielęgniarka,kolejnego dnia mieliśmy wizyte kontrolną u prof na Hertza-sam nam kazal na nią przyjechać i oczywiście zapłacic za wizyte(zdaje sie ze 50 zł mniej-bo to była przecież "tylko"kontrola).Zajżał w oczka i do domu:/
    • aneta1980-2 Re: Badanie u dr Prosta 16.02.11, 09:30
      Witam
      Udało mi się dostać na wizytę do dr Prosta trochę wcześniej :) Profesor potwierdził u Natalki wadę wzroku. Ogólnie mogę powiedzieć tylko tyle – SUPER LEKARZ – cierpliwy, dokładnie wyjaśnił na czym polega wada Natalki i jeszcze jedno - zalecił soczewki kontaktowe….. Na wizytę w sprawie soczewek jestem umówiona do Pani Prost na 23.02.2011r. – Dziewczyny jeśli możecie to napiszcie czy macie jakieś doświadczenia z soczewkami u dzieci. Osobiście trochę się obawiam, czy Natalka da je sobie założyć. Z góry dziękuje za okazane zainteresowanie.

Pozdrawiam
      Aneta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka