shosanna.dreyfus
20.01.14, 09:05
Witam,
znalazłam to forum dziś w nocy, przepraszam więc, jeśli zapytam o coś, co było już wielokrotnie omawiane. Starałam się znaleźć potrzebne mi informacje, ale nadal mam mętlik w głowie.
Kilka dni temu okazało się, że moja córka ma zaćmę jednooczną. Do tej pory szukaliśmy wyjaśnienia, co takiego dzieje się, że mała gorzej się rozwija, neurolog podejrzewała problemy z mózgiem. W święta zrobiliśmy masę zdjęć, na których mała ma efekt czerwonych oczu tylko w jednym oku, podejrzewaliśmy więc siatkówczaka. Na szczęście to "tylko" zaćma.
Mała za kilka dni kończy 3 miesiące, według różnych źródeł jest już za późno, by całkowicie odzyskała wzrok - czy to prawda?
Zapisani jesteśmy do doktor Kanigowskiej, w planach była operacja w CZD, jednak na forum czytam o prof. Proście. Boję się, że prywatna operacja przerośnie nasze możliwości, ale jeśli ma dać małej większe szanse na widzenie, będę musiała ją rozważyć. Chciałabym jednak dowiedzieć się, jakie są wasze opinie o dr Kanigowskiej i CZD, czy bardzo odstają od tego, co oferuje profesor?
Malutka ma jednocześnie dziurę w sercu, boję się więc, że w razie problemów podczas operacji profesor nie umiałby jej pomóc.
Przepraszam, że piszę chaotycznie, jeszcze nie potrafię sama sobie tego wszystkiego poukładać.
Na razie wiemy tylko, że to zaćma, że czeka nas operacja, długa rehabilitacja, soczewki i ich wszczepienie za kilka lat. I właściwie tyle. Choć to głupie pytanie, powiedzcie, proszę, na co powinnam zwrócić uwagę, dokąd się zwrócić i ewentualnie, jakie możliwości wykorzystać, bo pomóc córce.
Z góry dziękuję.