19.08.06, 10:57
czesc. Mam na imie Beata. Jestem mama 7 letniej córki. Chcialabym zeby ktos
pomógl mi, albo odpowiedzial na moje pytanie, moze przeczyta je jakis lekarz,
albo ktos kto orientuje sie w tym. Od lat poszukuje specjalisty który powie mi
czy da sie cos zrobic u dziecka z oczami z toxoplazmoza wrodzona oczna(ta
lekka postac). Dziecko jest zdrowe umyslowo, rozwija sie prawidlowo, w tej
chwili bardzo dobrze sie uczy. Wystepuje u niej tylko bardzo powazna wada
wzroku. Uszkodzony nerw wzrokowy, siatkówka i inne dosc powazne. na jedno oko
widzi 15 %, na drugie 75%. ma równiez maloocze jednego oka, ale niezbyt duze.
mam srodki finansowe jak mysle czesciowe na to, ale jak na razie otrzymuje
tylko nadzieje ze moze cos w przyszlosci. Kazdy z lekarzy odpowiada NIE.
Obserwuj wątek
    • tolka11 Re: nowa 19.08.06, 18:11
      A u kogo leczysz córkę, albo kto[jaki ośrodek] udziela ci porad?
    • tabaluga0 Re: nowa 19.08.06, 21:06
      Lezalam kiedys w szpitalu z babka ktorej corka tez wlasnie miala toxo i
      uszkodzone jedna oczko, mowila mi ze chodzila do tylu lekarzy i robili jakies
      naswietlania, ale mało pomoglo, bo choroba zostala pozno wykryta ale moze u was
      to by sie sprawdzilo.
    • beta301 Re: nowa 22.08.06, 16:27
      Obecnie moja mama pilnuje czy choroba nie postepuje w oczach w lublinie na
      Chmielnej. Bylam prywatnie u ordynatora tej kliniki, dziecko mialo robione usg
      oka w klinice, badanie komputerowe i cos tam jeszcze. To jest stresujace dla
      dziecka wiec cale wyniki byly juz pózniej pokazywane lekarzom, odbyla sie
      równiez rozmowa z jakas pania doktor z centrum zdrowia dziecka, ale powiedziala
      zeby te pieniadze przeznaczyc dla dziecka i nie wydawac ich bo to nie ma sensu w
      tej chwili. Ja obecnie przebywam w londynie ale tutaj jest ciezko z ulicy dostac
      sie do dobrego specjalisty, a dziecko zeby mialo opieke tutaj musiala by byc
      tutaj i chodzic do szkoly, ale ja nie mam zamiaru tutaj zyc. Moze ktos z was zna
      jakiegos lekarz który wypowiedzialby sie na ten temat, po przeslaniu histori
      choroby. Nie chce by moje dziecko ogladal kazdy lekarz bo traktuja oni to jako
      przypadek i potrafia tylko sobie ogladac i tyle.
      • tolka11 Re: nowa 22.08.06, 19:26
        Moze spróbuj przesłać badania do prof. Marka Prosta do Warszawy. Większość
        dzieci z tego forum [bardzo trudne, czasem wręcz beznadziejne przypadki] jest
        pod jego opieką. namiary znajdziesz zarówno gdzieś tu na forum jak i w
        wyszukiwarce. jesli jakieś wyniki masz w j. angielskim to nie szkodzi. Dla
        niego to żaden problem. Ja przeszłam przez wiele klinik i tylko prof. dał
        szansę mojemu młodemu.
        • beta301 Re: nowa 25.08.06, 17:07
          dzieki za rade. poszukam i spróbuje.
          • beta301 Re: nowa 26.09.06, 16:47
            Nie wiem czy jeszcze ktos to przeczyta bo dawno nic tutaj nie napisalam, ale nie
            mialam czasu po prostu. Chcialabym sie dowiedziec jak jest z okularami dla
            dzieci naszych slabowidzacych, czy ktos do tego doplaca czy odlicza sie to od
            podatku, ja nie mam pojecia, pierwszy raz w mojej rodzinie córka bedzie nosila
            okulary. Jakie sa dobre oprawki, metalowe, plastikowe dla dziecka. Jesli ktos
            zechcialby mi udzielic takich prostych porad bylabym wdzieczna, dziekuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka