cudnemeble 04.01.12, 11:43 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trynus Re: Kilka pytań 06.01.12, 04:41 Hej, Obawiam sie, ze nie masz tylu wejsc, ile sadzisz. 1000 wejsc dziennie to cholernie duzo, zwlaszcza dla sklepu. Licznik na stronie pokazuje zapewne kazde oswiezenie strony, a to mocno oszukuje faktyczne liczby. Zainstaluj statystyki Google Analytics - sa rzetelne. Obstawiam, ze wyniki beda duzo slabsze (moze z 50 wejsc dziennie?). Na to tez wskazuje wskazany przez Ciebie brak sprzedazy. Nie lam sie jednak :) Wg mnie do zmiany jest odstraszajaca szata graficzna. Poczytaj moj artykul o o prowadzeniu sklepu internetowego :) Odpowiedz Link
bloodybilly Re: Kilka pytań 07.11.12, 15:56 Przede wszstkim zainwestuj w pozycjonowanie swojej strony w necie, tak zeby Twój sklep pojawiał się jak najwyzej w wyszukiwarce. Poza tym chyba nie ma reguły. Może wejść dziennie 5 osob i każda kupi, a może wejść 200 i nie kupi żadna.. Odpowiedz Link
fvfvfv Re: Kilka pytań 20.11.12, 12:25 Sklep internetowy to ciężka sprawa teraz jest bardzo silna konkurencja. Na pewno nie możesz oszczędzać na reklamie bo to jest podstawa, zacznij od ulotek, oklejenia auta no i pozycjonowanie, np. zajlądnij tutaj: www.devmark.pl/ , portale społecznościowe, itp. Odpowiedz Link
tako3 Re: Kilka pytań 04.01.13, 14:01 Niewątpliwie trzeba popracować nad grafiką, która nie zachęca do pozostania na stronie. Kwestia następna to reklama, a więc kampanie Adwords i pozycjonowanie. Bez tego niestety nie napędzisz ruchu do sklepu. Co do sprzedaży to o ile dobrze pamiętam współczynnik konwersji w e-commerce waha się pomiędzy 0-2% co oznacza, że na 100 odwiedzających twój sklep, kupujących będzie max dwie osoby. Odpowiedz Link
atenap76 Re: Kilka pytań 10.01.13, 10:38 Patrząc na twój sklep faktycznie poprę wcześniejsze wpisy, gdyż nad grafiką i przede wszystkimi kolorystyką czcionek musisz popracować. Co do odwiedzin i sprzedaży to padło tu kilka propozycji i z każdej możesz wyciągnąć pozytywne wnioski dla siebie, ale musisz pamiętać o jednym, że to ile klientów kupi u ciebie towar to zależy od tego ilu trafi do ciebie zainteresowanych twoim asortymentem. Trafienie w grupę docelową jest najważniejsze, wtedy konwersja jest najkorzystniejsza. Odpowiedz Link
cudnemeble Re: Kilka pytań 27.04.13, 21:57 Wzięłam do siebie Wasze rady odnośnie grafiki, za rady dziękuję bardzo. Proszę oceńcie teraz grafikę:cudnemeble.pl/ czy jest lepiej. Za wiele nie mogę w niej zmienić, bo oprogramowanie sklepu należy do tych tańszych i nie mam za dużego wyboru oraz pola manewru. Na indywidualną grafikę jeszcze mnie nie stać:) Odpowiedz Link