11.02.07, 23:11
Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Obserwuj wątek
    • w0men Re: Firmy serwerowe z oprogramowaniem sklepu 13.02.07, 17:16
      Witam. A ja mam domenę na home.pl i właśnie przymierzam się
      do zrobienia sklepu. Teraz to się muszę zastanowić...
      Może napiszesz więcej co Ci się nie podoba na home.pl i daj proszę
      link do sklepu.
      Dzieki z góry i pozdrawiam.

M.
      • andy29 Re: Firmy serwerowe z oprogramowaniem sklepu 15.02.07, 20:13
        No cóż. Sklep internetowy w home.pl jest stworzony tak na odczepnego. Jest , bo
        wypada żeby był. W zasadzie to jeden szablon wyglądu bez możliwości wprowadzania
        zmian poza szablonem.Projektowanie sklepu odbywa się na poziomie instrukcji PHP
        bez możliwości podglądu podczas wprowadzania instrukcji.Coś jakby tworzyć strony
        www w HTML-u bez żadnego edytora tylko w pliku tekstowym .Oczywiście istnieje
        możliwość importu baz danych z innych plików i sklep funkcjonuje w realu
        poprawnie , ale nie jest to to , co może powalić na kolana. Wiadomo , jak się
        chce , to można coś nawet z takiego szablonu zrobić dużym nakładem czasu , a
        przy okazji nauczyć się wielu rzeczy ( programowanie w PHP ) mało przydatnych w
        życiu codziennym , tylko pytanie po co ? - jeśli można coś zrobić szybciej i
        przyjemniej.Oczywiście z darmowego szablonu nie ma się za dużo czego spodziewać
        , ale jeśli się chce ze sklepu żyć , to lepiej skorzystac z czegoś innego.
    • ballanga Re: Firmy serwerowe z oprogramowaniem sklepu 14.02.07, 10:38
      Tak, jest taka firma. www.ogicom.pl/kreacja.htm
      Ich sklepy wyglądają sensowanie, ale to bardziej "wypasione" oprogramowanie ma swoją cenę.
      Muszę powiedzieć, iż bardzo szybko i sprawnie odpowiadają na zapytania klienta.
      Ja nie skorzystałam, ale moze ty będziesz zainteresowany? Pozdrawiam
      • krysiulka Ogicom - ostrożnie z nimi 14.02.07, 15:28
        Ogicom jest bardzo drogą firmą, owszem, szybko kontaktują się z klientem i
        przez telefon mówią, że "u nich wszystko już za 999 zł". Jak przychodzi do
        weryfikacji, co to znaczy to "wszystko", to nagle kalkulacja projektu sięga np.
        5000-6000 zł. Bardzo mnie to zniechęciło.Sklepy stawiają na oprogramowaniu sote.
        Myślę, że lepiej pójść z problemem do nieduże web-owej firmy o fajnym
        portfolio, zrobią z pewnością dużo taniej i lepiej, niż Ogicom. Bo projekt
        witryny zrobią naprawdę pod konkretnego klienta, a nie tylko wybierając w bazie
        template'ów, które mają i tylko lekko modyfikując, żeby się nazywało, że
        jest "oryginalne".
        To mniej więcej taka różnica, jak między Tesco, a osiedlowym sklepikiem.
    • kasiabus e-sklep wliczony w cenę hostingu 14.02.07, 17:07
      Ogicom oferuje oprogramowanie sklepu, ale trzeba je kupić OSOBNO.
      A - o ile dobrze zrozumiałam - wątek dotyczy sklepów wchodzących w skład
      pakietu hostingowego.

Oprócz oferty home.pl znalazłam kilka innych (sklep w cenie lub z niewielką
      dopłatą):
      www.amm.net.pl
      www.triger.com.pl
      www.itl.pl
      www.webas.pl
      Nie znam bliżej żadnego z nich.

Poszperam jeszcze.
      Pozdrawiam
      Kasia
    • joa8 Re: Firmy serwerowe z oprogramowaniem sklepu 17.02.07, 21:49
      ja mam księgarnię zbudowaną i hostowaną w firmie www.kompan.pl
      całkowicie autorski projekt, żadnych szablonów ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka