andy29 11.02.07, 23:11 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w0men Re: Firmy serwerowe z oprogramowaniem sklepu 13.02.07, 17:16 Witam. A ja mam domenę na home.pl i właśnie przymierzam się do zrobienia sklepu. Teraz to się muszę zastanowić... Może napiszesz więcej co Ci się nie podoba na home.pl i daj proszę link do sklepu. Dzieki z góry i pozdrawiam. M. Odpowiedz Link
andy29 Re: Firmy serwerowe z oprogramowaniem sklepu 15.02.07, 20:13 No cóż. Sklep internetowy w home.pl jest stworzony tak na odczepnego. Jest , bo wypada żeby był. W zasadzie to jeden szablon wyglądu bez możliwości wprowadzania zmian poza szablonem.Projektowanie sklepu odbywa się na poziomie instrukcji PHP bez możliwości podglądu podczas wprowadzania instrukcji.Coś jakby tworzyć strony www w HTML-u bez żadnego edytora tylko w pliku tekstowym .Oczywiście istnieje możliwość importu baz danych z innych plików i sklep funkcjonuje w realu poprawnie , ale nie jest to to , co może powalić na kolana. Wiadomo , jak się chce , to można coś nawet z takiego szablonu zrobić dużym nakładem czasu , a przy okazji nauczyć się wielu rzeczy ( programowanie w PHP ) mało przydatnych w życiu codziennym , tylko pytanie po co ? - jeśli można coś zrobić szybciej i przyjemniej.Oczywiście z darmowego szablonu nie ma się za dużo czego spodziewać , ale jeśli się chce ze sklepu żyć , to lepiej skorzystac z czegoś innego. Odpowiedz Link
ballanga Re: Firmy serwerowe z oprogramowaniem sklepu 14.02.07, 10:38 Tak, jest taka firma. www.ogicom.pl/kreacja.htm Ich sklepy wyglądają sensowanie, ale to bardziej "wypasione" oprogramowanie ma swoją cenę. Muszę powiedzieć, iż bardzo szybko i sprawnie odpowiadają na zapytania klienta. Ja nie skorzystałam, ale moze ty będziesz zainteresowany? Pozdrawiam Odpowiedz Link
krysiulka Ogicom - ostrożnie z nimi 14.02.07, 15:28 Ogicom jest bardzo drogą firmą, owszem, szybko kontaktują się z klientem i przez telefon mówią, że "u nich wszystko już za 999 zł". Jak przychodzi do weryfikacji, co to znaczy to "wszystko", to nagle kalkulacja projektu sięga np. 5000-6000 zł. Bardzo mnie to zniechęciło.Sklepy stawiają na oprogramowaniu sote. Myślę, że lepiej pójść z problemem do nieduże web-owej firmy o fajnym portfolio, zrobią z pewnością dużo taniej i lepiej, niż Ogicom. Bo projekt witryny zrobią naprawdę pod konkretnego klienta, a nie tylko wybierając w bazie template'ów, które mają i tylko lekko modyfikując, żeby się nazywało, że jest "oryginalne". To mniej więcej taka różnica, jak między Tesco, a osiedlowym sklepikiem. Odpowiedz Link
kasiabus e-sklep wliczony w cenę hostingu 14.02.07, 17:07 Ogicom oferuje oprogramowanie sklepu, ale trzeba je kupić OSOBNO. A - o ile dobrze zrozumiałam - wątek dotyczy sklepów wchodzących w skład pakietu hostingowego. Oprócz oferty home.pl znalazłam kilka innych (sklep w cenie lub z niewielką dopłatą): www.amm.net.pl www.triger.com.pl www.itl.pl www.webas.pl Nie znam bliżej żadnego z nich. Poszperam jeszcze. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
joa8 Re: Firmy serwerowe z oprogramowaniem sklepu 17.02.07, 21:49 ja mam księgarnię zbudowaną i hostowaną w firmie www.kompan.pl całkowicie autorski projekt, żadnych szablonów ;-) Odpowiedz Link