wlodekbar 07.10.07, 23:41 Szósty nerw czaszkowy jest pochodną od szóstego przykazania. – zauważył lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pam75 Re: "od przykazania" czy "przykazania"?:): 08.10.07, 00:11 Lekarz starał się być dowcipny, ale "do" użył niepotrzebnie. "Pochodną" również. Może jest freudysta? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: "od przykazania" czy "przykazania"?:): 08.10.07, 02:07 NIe, psychiatrą;). Ale pochodna może być. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar A tak przy okazji... 08.10.07, 02:29 ... to ta cała psychoanaliza... Echhh... Ja wiem, że w tej naszej cywilizacji jest potrzebna, choć Jan Szczepański słusznie odnosi się do niej w sumie sceptycznie... Ale moja jedna koleżanka, co jest psycholożką-terapeutką, gdy poczęstowałem ją w upał pomidorem, tak oto zareagowała, z wdziękiem zresztą kobiecym, obracając go powoli w ręku i zastanawiając się nad tym czy go zjeść, czy nie: "No, pomidor... Cóż... Sprawa dość skomplikowana... Bo z jednej strony to on smaczny, i zdrowy, i dużo płynów, a płyn na upał dobry... A z drugiej strony, jak bym go ugryzła, to by sok mógł mi spodnie ubrudzić... A nawet niewykluczone, że pomidor prysnąłby sokiem na dywan... Ale ma witaminę C i potas, więc chyba go zjem... I jeszcze dość długo dywagowała, w końcu odłożyła tego małego pomidorka na stół i poprosiła o kawę. Ponieważ jednak kawa wybija magnez, poczęstowałem ją Magnezinem, tabletka 500 mg. I znów: Po co mi magnez, skoro kawa i tak magnez wybija z organizmu... No, tak, ale skoro kawa ten magnez wybija, to trzeba więcej go spożywać.. No, tak.. Czyli uzasadnione jest wypicie kawy i połknięcie tej tabletki... Ale to tak na oboczu, bo to inne forum;). :) Odpowiedz Link Zgłoś
pam75 Re: A tak przy okazji... 08.10.07, 10:23 Widać,że masz dużo czasu, a grafomania wciąga. Znam to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: A tak przy okazji... 08.10.07, 14:19 Właśnie że mam mało czasu, a to nie grafomania, a ot takie sobie zwierzenie:). Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Chyba {wołodię} ozłocę! It's alive! 14.10.07, 00:11 Brawo: miano "psycholożka" nie umarło?!! No nareszcie ktoś obcina te męskie końcówki... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: Chyba {wołodię} ozłocę! It's alive! 16.10.07, 23:42 Nie umarło póki my żyjemy:D. Ale tu na Forum był, zdaje się, kiedyś wątek o tym, nie mam czasu teraz szperać, bo tak wpadłem na chwilę:). Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet O! A {Wołodia } stąd wychodził ostatnio? Nie... 18.10.07, 23:16 ...spał tu? . Daj Pameli odpocząć z tymi pytaniami. Taż Ona za byle twym problemem z "który" + przecinek się...nie rozpięciorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: O! A {Wołodia } stąd wychodził ostatnio? Nie. 19.10.07, 01:45 Spał tu czy nie spał? That is a question:). Pamela: no dobrze, ale Ona to robi dobrowolnie:). Odpowiedz Link Zgłoś