poison1 16.10.03, 14:10 Jak odmieniać ten obcojęzyczny skrót? Moim zdaniem powinno się pisać "w netcie". Ale może się mylę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacklosi Re: Net 16.10.03, 14:14 poison1 napisała: > Jak odmieniać ten obcojęzyczny skrót? Moim zdaniem powinno się pisać > "w netcie". Ale może się mylę? > Pozdrawiam Nie sądzę. Słowo net funkcjonuje dotychczas jako muśnięcie piłką siatki w siatkówce, tenisie itp. i źródłosłów jest ten sam. I nikomu nie przeszkadza, że mówimy o necie. Niech nie przeszkadza dalej. JK Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: Net 17.10.03, 09:12 Jeśli net to skrót od internet, to czy powinniśmy postawić kropkę przed net? Np. "znalazłem dziś w .necie". Proszę o opinie Jazzek Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_ Re: Net 17.10.03, 11:36 Kropka przed skrótem? Nie wydaje mi sie to dobrym pomysłem. Proponuję i-net. Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Net 17.10.03, 14:01 pisz: net-necie, netu itd. tak jak mejl-mejla, mejlem. i to nei sa skroty, ale normalne przystosowanie slow obych do jezyka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś