Dodaj do ulubionych

Tańszy wtorek z haczykami

12.05.10, 21:50
Czy wszędzie muszą być jakieś haczyki,naciaganie itp? Wszystko sie robi aby
sprzedać towar.Ale po co oszukiwać i tak często oszukanych przez zycie emerytów?
wyborcza.biz/biznes/1,100896,7868255,We_wtorki_emeryci_kupuja_taniej_w_Carrefour__Ale_sa.html
Obserwuj wątek
    • dede43 Re: Tańszy wtorek z haczykami 13.05.10, 07:16
      Carrefour to mój osiedlowy sklep. Mieszkam prawie naprzeciw i wszystkie zakupy
      robię właśnie tam. A że zakupy robię 2-3x w tygodniu na ten wtorek emerycki
      "załapuje się" od dawna. Piątek na tej samej zasadzie jest dla wszystkich, nie
      tylko dla emerytów. Warunek - zapłata musi być kartą kredytową Carrefour-Lucas.
      Tylko tym środkiem płatniczym. Żadna gotówka nie jest premiowana bonem.
      Oczywiście nie przesadzam, nie naciągam kwoty zakupów do 50 czy 100 zł, jeśli
      nie mam takiej potrzeby - kupuje wyłącznie to co mam spisane na kartce, bo znam
      pokusy dużego sklepu. Ale bonów na prezenty np na dzień dziecka mam już
      uzbierane co nieco. Wydam je za kilka dni, są jak znalazł w odpowiednich chwilach.
      Jednak specjalnie po bony to na drugi koniec miasta bym nie jeździła.
      • pragata Re: Tańszy wtorek z haczykami 13.05.10, 11:11
        ...emeryci są jak dzieci, im starsi tym mniej liczą co się opłaca,
        a tym częściej chcą wierzyć,że to jest dla nich dobre.Na tym właśnie
        zarabia Carreffur i inne markety.Na tym zarabiają banki.Taki mamy
        czas,tego uczą na Marketingu i zarządzaniu- jak zarobić więcej(czytaj
        oszukać)klienta...
        • dede43 Re: Tańszy wtorek z haczykami 13.05.10, 18:11
          Ja uważam, że umiem liczyć. Kupuje w Carrefourze, bo mam najbliżej. Płace kartą
          - bo zawsze płace kartą - rzadko gotówką. Moja karta Carrefour Lucas to zwykła
          VISA kredytowa i płacę nią zawsze za zakupy jedzeniowe, nawet te kupowane
          czasem w innych sklepach. W moim prywatnym nazewnictwie ona się zwie po prosty
          "życie". I raz na m-c spłacam ją przelewem. Oczywiście na koncie na koniec m-ca
          mam zawsze pieniądze na jej spłatę (no może czasem brak mi ze 20 zł jak
          zaszalałam), choć spłacam ją dopiero gdy już nadchodzi nowa emerytura.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka