15.10.11, 12:41
"Oburzeni " protestują w wielu krajach, młodzi nie chcą wegetować i patrzeć jak ich kraje 'nierządem stoją'.
Czy młodzi Polacy na pewno nie powinni?
A nowa fala emigracji, to mały powód?
Miło, że drążą dalej niż postulaty Palikota.
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Protesty 15.10.11, 15:01
      Wydaje mi się że może spowodowałoby to jakąs reakcję,choć ja wiem...Zaraz ze strony rządzących i tak będą głosy że kryzys,że trzeba poczekac itd,itp.
      • waga_1949 Re: Protesty 15.10.11, 19:37
        Że o młodych rządzący nie myślą, to fakt. Może coś drgnie w obecnej kadencji? Nie głosowałam na PO, ale mam nadzieję,że zrozumieją to,że w młodych jest nadzieja.
    • baska123 Re: Protesty 15.10.11, 20:00
      Czy nam to niezbędnie potrzebne?
      Mam wątpliwości.
      O nas - starszych też kolejne Rządy nie pamiętają.(Głosowałam na PO)
      wiadomosci.wp.pl/?ticaid=1d34b
      Gwałtowne starcia z policją na manifestacji "oburzonych" w Rzymie; są ranni....
      • dominika.24 Re: Protesty 15.10.11, 20:26
        Basia nie przesadzaj,PO o nas pamięta.Co do meritum, to dokładnie nie wiem o co chodzi , w Polsce chyba to jest namiastka co jest w Europie.A apro[pos dlaczego młodzi nie głosowali na młodych czyli Aniołków Jarosława??
        • baska123 Re: Protesty 15.10.11, 22:03
          Dominika, nie wiesz o co biega, pytasz dlaczego, ale wiesz, że ja przesadzam.
          Jesień jest porą porządkowania i przesadzania również.
          Pozdrawiam
          • dominika.24 Re: Protesty 15.10.11, 22:26
            To fakt tak na prawdę to nie wiem o co biega ale myślę,żeby jutro bylo bez obaw lub Polacy zasługuja na jeszcze więcej,częściowo utożsamiam sie z nimi ale Basiu ja zdecydowanie przesadzam najwięcej wiosną.
        • chris.w2 Re: Protesty 16.10.11, 17:26
          dominika.24 napisała:
          > (...) Co do meritum, to dokładnie nie wiem o co
          > chodzi , w Polsce chyba to jest namiastka co jest w Europie. (...)

Ponizej, o to chodzo protestujacym Amerykanom (bo tam to sie zaczelo):

wyborcza.pl/1,75477,10474049,Rewolucja_na_Manhattanie.html
          • baska123 Re: Protesty 16.10.11, 18:15
            chris.w2 super link.
            W mojej ocenie "naszej rzeczywistości" poniższy cytat dowodzi,
            że stoję po złej stronie historii, niestety. Nie identyfikuję się z tymi buntownikami.
            Ten krótki tekst jest dobrym punktem zaczepnym do dyskusji.
            "The Occupied Wall Street Journal": Albo dołączysz do rewolucji, która dzieje się na Wall Street, albo stoisz po złej stronie historii. Albo jesteś buntownikiem, albo niewolnikiem. Wybieraj. Ale wybieraj szybko. Siły państwa i korporacji są zdeterminowane, by nas zgnieść

Więcej... wyborcza.pl/1,75477,10474049,Rewolucja_na_Manhattanie.html#ixzz1axfBj85T
            • aga-kosa Re: Protesty 18.10.11, 19:23
              Ja się zastanawiam. Co w historii to w odległej historii; kolejne powstania przez młodych gniewnych ( styczniowe, listopadowe itp) ale w 1068 to komu się nie podobało, kogo wyzywano od hołoty - to już pamiętamy ze swojej młodości.
              Kto w latach osiemdziesiątych oburzył się p-ko władzy? też młodzi. Mój ojciec najpierw mówił, że za mleko g....arze matce nie podziękowali a potem się do ich postulatów na tyle przekonał, że przez pewien okres ruch wspierał.
              (Inna sprawa kiedy w 2001 zapytałam czy o to walczył odpowiadał,że mu wstyd.
              Kiedy patrzę na ludzi przy władzy zastanawiam się kto z nich wie co to jest uczciwa solidna praca i co to jest szacunek dla drugiego człowieka.
              Młodzi gniewni z przed kilku dni to tacy sami za kilka lat jak nasi dzisiejsi " notable" - niewiele z siebie dali, niewiele potrafią, nie posiadają programu co i jak chcieli by zrobić - ale im się"należy" .
              Bezstresowe wychowanie? aga
              • ba-7 Re: Protesty 20.10.11, 19:54
                Niezadowoleni i pragnący zmian będą zawsze, oczywiście gniewni to zawsze głównie młodzi. Dzięki temu świat się zmienia, ale poza tym powtarzalnym procesem, my 'starzy' także powinniśmy protestować przeciwko manipulacjom finansistów i bankierów, których w dodatku wspierają rządy kosztem takich maluczkich jak my. Maleńki % bogaci się nieprzyzwoicie, a głodu i skrajnego ubóstwa przybywa, nie ma pieniędzy na nic co służy ogólnemu dobru.
                • dominika.24 Re: Protesty 20.10.11, 20:51
                  Aga ,myślę,że to jest inaczej jak piszesz i inaczej jak było z nami.Oni sie zintegrują,pokalkulują,przekalkulują i następnie napiszą program i ruszą.... .A to bez stresowe wychowanie to chyba mają dużo poniżej 20-tu lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka