27.01.12, 12:35
zgodnie z prośba super otwieram . a teraz piratujcie.big_grin
Obserwuj wątek
    • goscgosc Re: ACTA 27.01.12, 12:57
      sagittarius954 napisał:

> zgodnie z prośba super otwieram . a teraz piratujcie.big_grin
      Ponoć linków nie będzie można wklejać
      ślizgiem
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3004871,1,0,4010,poslizg.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3004869,1,0,4010.html
      • sagittarius954 Re: ACTA 27.01.12, 13:03
        www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,11042256,_To_jest_najbardziej_autentyczny_ruch_obywatelski.html
        ja bym poszedł dalej , dla mnie prawo własności nie jest żadna świętościa , ale przeczytajcie ja dzisiaj rano wysłuchałem i mam swoje oprzemyslenia na ten temat.
        • super.222 Re: ACTA - łzy wzruszenia ... 27.01.12, 14:14
          ... superka poczuła pod powieką.
          Goscgosc nie wie, że ja "tego niebieskiego"
          nie otwieram - pierwszy raz na forum (pięknie witam big_grin),
          to mu wybaczam.
          Ty Sagittariusie rostomiły wiesz jak to u mnie z linkami.
          No to w jakim celu usiłujesz zbyć moją prośbę o wątek,
          takim prozaicznym linkiem, w którym nie wiadomo kto
          i o czym mówi... aaaa?
          Własnymi słowami, po przemyśleniach Twoich głębokich, rady
          od Ciebie oczekuję (z akcentem na Ciebie).
          • sagittarius954 Re: ACTA - łzy wzruszenia ... 27.01.12, 16:14
            Nie no rad to ja nie daję , tego oczekiwać ode mnie nie możesz big_grin ale za miłe słowa dziekuję big_grin
          • sagittarius954 Re: ACTA - łzy wzruszenia ... 27.01.12, 16:16
            Acha gdybys otworzyła tem mój link to dalej byś zobaczyła 37 minut dyskusji która sobie możesz odtworzyć tylko trzeba kliknąc w audio takią szarą aplikacje z napisem tok fm .smile
            • super.222 Re: ACTA - łzy wzruszenia ... 27.01.12, 16:31
              sagittarius954 napisał:

> Acha gdybys otworzyła tem mój link to dalej byś zobaczyła 37 minut dyskusji któ
              > ra sobie możesz odtworzyć tylko trzeba kliknąc w audio takią szarą aplikacje z
              > napisem tok fm .smile
              ----
              big_grin big_grin big_grin big_grin - kurcze - myślisz, że ja - superka zresztą - nie potrafię czytać
              i wyszukiwać interesujących mnie publikacji ??? cry

I widzisz dzisiejszy dzień przyniósł ochłodzenie atmosfery.
              Premier mówi, że każdą kropkę (!) i przecinek rozważą, przeanalizują,
              a nawet dowiedziałam się przy okazji, że ktoś bardzo ważny na Zachodzie
              zrezygnował z prowadzenia dalszych prac nad umową i przygotowań
              do ratyfikacji . Pan Boni też chciał (spryciarz) ale premier się nie zgodził.
              W tej sytuacji może nadal będę wklejała linki z obrazkami i muzyką.

Jak się uspokoi, to pierwsza piosenka dla Ciebie.
              • iryska2604 Re: ACTA - łzy wzruszenia ... 27.01.12, 17:07
                sagittarius954 27.01.12, 13:03 Odpowiedz
                www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,11042256,_To_jest_najbardziej_autentyczny_ruch_obywatelski.html
                ja bym poszedł dalej , dla mnie prawo własności nie jest żadna świętościa , ale przeczytajcie ja dzisiaj rano wysłuchałem i mam swoje oprzemyslenia na ten temat.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                To moze podziel sie z nami tymi przemysleniami ? Moim zdaniem prawo własnosci to bardzo wazna sprawa i powinniśmy to szanowac ale prawo i przepisy powinni stanowić ludzie znajacy sie na tym i kompetentni. Kto zapoznał sie z treścią dokumentu (ACTA) ma prawo obawiac sie ze własnie zostanie naruszone nasze prawo do wolnosci słowa.
                Orwell sie kłania...
                • sagittarius954 Re: ACTA - łzy wzruszenia ... 27.01.12, 20:48
                  To ruszajmy z moimi przemysleniami . wydaje mi sie ,że artystą twórcą jest się w jakimś przedziale wieku . Jednych dosięga to w okresie młodości innych w śrdkowym przedziale życia innych jeszcze pod koniec życia . A i tez nie każdemu udaje się osiągnąć szczyty popularności i co za tym idzie zdobycie odpowiedniego zasobu gotówki mogącego zaspokoić dążenia twórcy do samorealizacji albo błyszczenia na salonach . Nie mozna przecież powielać ubrań , zachowania , to wszystko kosztuje . ale czy wobec tego, taki twórca może za ten fragment swego zycia żądac od społeczeństwa , bo to ono kupuje jego prace, odpowiedniej gloryfikacji powodującej zaspokojenie go na bardzo długi okres . Te zaś prace jego zwykle wykupowane sa przez pośrednika , który płaci mu odpowiedni procent od sprzedanych sztuk jego mysli . Tenże pośrednik wie doskonale ,że sztuka na jaką zdobył się twórca , jest ulotna . To co fascynowało ludzi 30 lat przed tem dzis juz może tak bardzo n ie zagrzewac do zobaczenia i usłyszenia . Więc jak zarobić . Sposobów jest wiele a internet spowodował ,że ci własnie pośrednicy zobaczyli wielka nieustająca żyłę złota . Bo kto nie kopiuje linków np z youtube i przenosi je na forum . Gdybys drogi internauto przeniósł go do swego kompa a ten zabez[ieczył przed ściągnięciem tego linku przez rzesze zgłodniałych piratów ,ale ty chcesz pochwalić się że lubisz dana muzykę , ten film , czy urywek ksiązki . I dzięki tym pośrednikom ktorzy krążą ze swymi programami wyłapującymi szkodników złodziei . a tak sam nadziałem sie na takie stwierdzenie kiedy skopiowałem jakiś obrazek i poniosłem go na forum . Zamiast tego rysunku ukazała sie informacja że rysunek został ukradziony . Wręcz nie powiedziano że jestem złodziejem , ale czy nim nie byłem ?Ja uważam że nie , ponieważ właściciel strony powinien zabezpieczyć ja przed kopiowaniem , tyle i aż tyle , a nieżerowac na mozliwości łatwego zarobku . Niektózy ludzie sa jak sroki , zobaczy błyskotke i się nie oprze , skopiuje. Można odpowiednio właściwym napisem zawiadomić, że właścicielo nie życzy sobie . Twierdzę, że jeśli ktoś tego nie robi, nie rości sobie żadnych pretensji do kpiowania powielania z jego strony wszystkich zapisanych i pokazanych informacji nie tylko na swój uzytek dokonanych przez kopiujacego ale też do momentu kiedy ich nie użytkuje w celu zarobkowym . Czyli uzywa ich aby zarobić na nich . Stąd z wielkim zdziwieniem dochodziły mnie wieści z usa o sprawach karnoskarbowych wobec tych którzy kopiowali linki z pewnych stron i wklejali je na fora . a zapewne po wprowadzeniu Acta i u nas do tego dojdzie . Acta to nie tylko muzyka film czy ksiązka , to muzea , wystawy zdjęcia budynków charakterystycznych dla danego kraju i misata , to także myśl twórcza w zakresie technologii . Programy internetowe i nie tylko , architektoniczne , no całe nasze życie oparte jest na mysli twórczej . A jesli zostało ono wymyslone nie unas to kto ma zapłacic za jej uzytkowanie w danym kraju ?I czy mozliwośc uzyskiania będzie taka sama dla każdego kraju ? Cdn.
                  • iryska2604 Re: ACTA - łzy wzruszenia ... 27.01.12, 22:03
                    No i bardzo madrze myslisz i dlatego uwazam ze taki dokument jest mocnym przegięciem.Szanuję prawo własnosci -ale nie mozna np. artystów i "artystów" pakowac do jednego wora i internautów równiez .Często gdyby nie internet to dany artysta nie zaistniałby wcale. A poza tym chyba głównie chodzi o wytwórnie płytowe ( w przypadku muzyki) bo wykonawcy i tak dostaja ułamek zysku. Różnicę widzę również wtedy gdy ktos ściąga utwory, filmy czy ksiazki, następnie kopiuje je i rozprowadza a tym kto posłucha np. utworu na you tube czy wklei link na forum.W końcu płacę abonament. To radia tez mam nie słuchać? Czy w mysl tego dokumentu ma powstac policja internetowa i bedziemy wszyscy sledzeni i rozliczani z tego co robimy w necie? A taki artysta moze sobie zastrzec ze nie zyczy sobie by sciagano jego utwory.Na koniec wkleję to co internauci myslą o niektórych,trzeba sie odstresowac
                    deser.pl/deser/51,111858,11030746.html?i=4
    • keciu1 Re: ACTA 30.01.12, 19:13
      USA nie będzie ratyfikować ACTA. Tusk strzelił sobie w stopę: To już jest pewne, to o czym wszyscy mówili od dawna. Stany Zjednoczone Ameryki nie maja zamiaru ratyfikować ACTA i nie będą zmieniali swojego prawa. Czy zatem rząd Donalda Tuska strzelił sam sobie w stopę? To już jest pewne, to o czym wszyscy mówili od dawna. Stany Zjednoczone Ameryki nie maja zamiaru ratyfikować ACTA i nie będą zmieniali swojego prawa. Takie działanie ze strony USA jest tym, o czym mówiło się już od dawna. ACTA ma chronić tylko interesy firm z USA. Prawdopodobnie jako sygnatariusze będą mieli prawo dostępu do danych nie tylko obywateli Polski, ale również innych krajów, które podpisały ta umowę.Informacja została podana na tronie FFII: (press.ffii.org/Press releases/Poland is not lost – could challenge ACTA at the ECJ). „The United States already announced they would not ratify it and their legislature would not be bound by it. According to the FFII signing is only the very start of the actual debate in Europe.” Stany Zjednoczone już zapowiedziały, że nie będą ratyfikowały (red. ACTA), a ich prawodawstwo nie będzie związane ACTA. Według FFII podpisanie (red. ACTA) jest tylko początkiem rzeczywistej debaty w Europie. Czy zatem rząd Donalda Tuska strzelił sam sobie w stopę? To już raczej pewne, faktem natomiast jest to o czym mówił Bogdan Zdrojewski – „wstydem będzie nie podpisanie”, i faktycznie wstydem byłoby nie dać się oszukać wielkim amerykańskim koncernom. USA zainteresowane głosowaniem nad ACTA w Polsce:
      • super.222 Re: ACTA 03.02.12, 15:16
        Przed chwilą ....
        premier Donald Tusk ogłosił, że umowa ACTA nie będzie ratyfikowana.
        To drugi temat na dzień dzisiejszy, a może pierwszy .... ale miły big_grin
        • iryska2604 Re: ACTA 03.02.12, 15:22
          No i bardzo dobrze!
          • super.222 Re: ACTA 03.02.12, 15:27

A tutaj mamy czarne na białym ... ekranie big_grin

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11084929,Tusk__Zawieszamy_ratyfikacje_ACTA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka