irsila 03.03.26, 11:35 Sporo tego mam, nie sposób wyliczać... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irsila Re: Elektrośmieci 03.03.26, 11:45 Ankietę jakąś muszę wypełnić, by tych starych, sprzętów, elektroniczcznych się pozbyć. Odpowiedz Link
irsila Re: Elektrośmieci 03.03.26, 11:53 Dwa linki sobie wyguglałam: www.elektrosmieciarka.pl/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Elektro%C5%9Bmieci%20Skawina&utm_id=20231225412&gad_source=1&gad_campaignid=20231225412&gclid=Cj0KCQiA5I_NBhDVARIsAOrqIsZ-oG8nqj4l6WaR4MdCDo7gjBjrJkb2ru-PjF2GejVotE6jUKMvOZ4aAqrwEALw_wcB mpo.krakow.pl/elektroodpady/ Odpowiedz Link
irsila Re: Elektrośmieci 03.03.26, 11:58 O jakąś doradę bym prosiła, gdyż,sporo tych odbiorników tv mam, w tym ze 3 radia i innych elektronicznych, śmieci. Odpowiedz Link
irsila Re: Elektrośmieci 03.03.26, 12:44 Do tego , sporo samsungów, tv, ciężkich z tym monitorem wypiętym, tak dupcia po prostu, tyłu telewizora... Ostatnio, tego philipsa miałam, kineskop mu zalałam, paprotki, podlewając, aż wreszcie , kineskop, mu siadł.. Odpowiedz Link
irsila Re: Elektrośmieci 03.03.26, 17:10 Przed chwilą, jakąś ankietę wypełniłam i wysłałam do tych elektroniczych śmieci. Odpowiedz Link
irsila Re: Elektrośmieci 03.03.26, 17:45 Odnośnie elektronicznych śmieci, choć ankietę wypełniłam, łącznie z adresem. Jutro do nich zadzwonię i osobiście sie umówię co do odbioru tych telewizorów i innych, elektronicznych, śmieci. Odpowiedz Link
irsila Re: Elektrośmieci 03.03.26, 18:19 Odnośnie elektronicznych śmieci, choć ankietę wypełniłam, łącznie z adresem, to jednak dzedu, nie otrzymałam. Jutro do nich zadzwonię i osobiście się umówię co do odbioru tych telewizorów i innych, elektronicznych, śmieci. Odpowiedz Link
irsila Re: Elektrośmieci 03.03.26, 18:38 W niedziele ostatnio, najmłodszy syn mnie odwiedził i do tych śmieci, dawna drukarkę dołączył, bym dodała i cały worek śmieci, kabli jakichś i jostiki zapomniane... i oczywiście dawny monitor i resztki po dawnym komputerze... i jeszcze jakieś resztki po domofonie i nie wierzę, że aż tyle do usunięcia mam! Kiedyś, jakieś antyki były, meble przez wieki, ludziom służyły, a teraz, to tylko śmieci są! O mores i tempores! Odpowiedz Link
krakkrakusek1au Re: Elektrośmieci 03.03.26, 18:27 irsila napisała: > Na razie, mieszkanie i piwnice mam zagraconą Jak dobrze pamiętam to w Polsce w latach 1978-1980, w Krakowie wywożenie śmieci nie szło najlepiej. Pamiętam kubły przepełnione. Czasami śmieciarzom trzeba było dać "dobrze w łapę" aby opróżnili czasami cuchnáce pomieszczenie na kubły na śmieci. Obecnie w dzielnicy Sydney tak to mamy zorganizowane: Jako biedny emeryt za wywózkę śmieci nie płacę nic. Mam 3 kubły. Jeden na ogólne odpady zabierajá co tydzień. Drugi na odpady "recyklingowe" odbierajá co drugi tydzień. Trzeci na trawę i odpady organiczne co drugi (inny) tydzień. Odpady elektryczne/elektroniczne zabierajá dwa razy do roku po umówieni się z urzędem miasta. Wszystkie telewizory itd muszá mieć kable poobcinane. Lodówki drzwi odkręcone, inaczej nie zabiorá.Odpady chemiczne (np puszki z farbá) trzeba samemu wywieźć we wskazane miejsce albo w uzasadnionych przypadkach sami przyjadá aby to zabrać. Oczywiście w przypadku niesprawności inne obowiazki (jak np demontowanie drzwi lodówki) mogá być pominięte (wtedy przyjdá do domu). Odpowiedz Link
xstefciax Re: Elektrośmieci 03.03.26, 19:39 My zbieramy w szkole a firma daje nam za to jakies profity na cele szkoły. Strażacy tez czasem zbierają lub ksiądz w szczytnych celach. Mąż strażakom wywiózł całe auto- sprawny telewizor, monitor, drukarkę, sprzęt AGD, telefony, kable. Ciągle w domu coś się znajdzie, teraz też mam jakieś rzeczy do oddania- czajniki, telefony, ekspresy, miksery itp. Odpowiedz Link
boggi_dan Re: Elektrośmieci 06.03.26, 08:12 irsila napisała: > Ankietę jakąś muszę wypełnić, > by tych starych, sprzętów, elektroniczcznych się pozbyć. To Ci zajmuje 5 minut ta ankieta Odpowiedz Link
irsila Re: Elektrośmieci 06.03.26, 08:58 Nawet mniej niż 5 minut, ale co z tego, kiedy odmowę dostajesz. Czy stąd: www.elektrosmieciarka.pl/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Elektro%C5%9Bmieci%20Skawina&utm_id=20231225412&gad_source=1&gad_campaignid=20231225412&gclid=Cj0KCQiA5I_NBhDVARIsAOrqIsZ-oG8nqj4l6WaR4MdCDo7gjBjrJkb2ru-PjF2GejVotE6jUKMvOZ4aAqrwEALw_wcB czy stamtąd: mpo.krakow.pl/elektroodpady/ Jednym gabaryty nie pasuja, innym ulica, z ktorej nie mogę wybrać Do synów napisałam, niech się tym zajmą... Oni w gierki sa obyci i w internet... Odpowiedz Link
irsila Re: Elektrośmieci 06.03.26, 09:30 Jakaś firma porządkowa mi się ogłasza. Nie wiem co zrobię. Kiedyś z takiej oferty domoniosłej skorzystałam i za regulacje okna, 150 zł zapłaciłam w sumie tyle, co chiński odkurzacz. Odpowiedz Link
donvito52 Re: Elektrośmieci 08.03.26, 22:06 Wystawiłem gabaryty i elektrośmieci dzień wcześniej. Jeszcze wieczorem stało coś tam pojedynczego, a jak śmieciarze przyjechali to leżała tylko jedna opona. Tej nie zabrali, leżała z tydzień czasu aż się wkurzyłem i występek popełniłem. Wyniosłem na przystanek Zaraz, na drugi czy trzeci dzień po tym występku, jeździł samochód i opony zabierał. Okazało się, że trzeba było być cierpliwym. Odpowiedz Link
boggi_dan Re: Elektrośmieci 10.03.26, 08:54 donvito52 napisał: > Wystawiłem gabaryty i elektrośmieci dzień wcześniej. > Jeszcze wieczorem stało coś tam pojedynczego, a jak śmieciarze przyjechali to l > eżała tylko jedna opona. > Tej nie zabrali, leżała z tydzień czasu aż się wkurzyłem i występek popełniłem. > Wyniosłem na przystanek > Zaraz, na drugi czy trzeci dzień po tym występku, jeździł samochód i opony zabi > erał. > Okazało się, że trzeba było być cierpliwym. > Kto opony wyrzuca do gabarytów. Pod zakład wulkanizacyjny zawieźć. U mnie leżą w śmietniku i nikt nie zabiera. Już dwa komplety. A zaraz się zacznie wymiana na wiosnę. Nie można złapać durnia. Odpowiedz Link
irsila Re: Elektrośmieci 10.03.26, 09:32 donvito52 napisał: > Wystawiłem gabaryty i elektrośmieci dzień wcześniej. > Jeszcze wieczorem stało coś tam pojedynczego, a jak śmieciarze przyjechali to l > eżała tylko jedna opona. > Tej nie zabrali, leżała z tydzień czasu aż się wkurzyłem i występek popełniłem. > Wyniosłem na przystanek > Zaraz, na drugi czy trzeci dzień po tym występku, jeździł samochód i opony zabi > erał. > Okazało się, że trzeba było być cierpliwym. > To nie jest właściwe zachowanie, ale godne potępienia. Wysoka karę można zapłacić. Odpowiedz Link
boggi_dan Re: Elektrośmieci 06.03.26, 08:11 U mnie dzwonisz lub wypełniasz i przyjeżdżają po nie lub osobiście odwozisz niedaleko na Ogrodową. Odpowiedz Link