pia.ed 29.09.06, 22:02 Albo dom zdrowotno wypoczynkowy? Szukam jakiegos miejsca na poludnie od Warszawy, z DOBRYM dojazdem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ira.mak Re: Znacie dobre sanatorium? 29.09.06, 23:00 Koniecznie na południe od W-wy?Siostra ostatnio była w Połczynie Zdroju i jest b.zadowolona.Ja byłam w Szczawnie -to już prawie góry,pięknie tam Odpowiedz Link
pia.ed Re: Znacie dobre sanatorium? 30.09.06, 21:24 www.sanatoria.com.pl/mapa.php Znalazlam cos takiego. Zainteresowalo mnie Busko Zdroj. Czy ktos tam byl? Bylam dwa razy w Ciechocinku, nie podobalo mi sie i nie planuje wiecej jechac w te okolice. Potrzeba mi troche krajobrazu wyzynnego i Busko chyba by mi pasowalo. Poza tym moze nareszcie bym mogla odwiedzic Krakow, do ktorego jest tylko 80 km. Odpowiedz Link
grenka1 Pia.edko 30.09.06, 21:59 Polecam Ci Polańczyk. Sanatorium położone w sercu Bieszcza nad Zalewem Solińskim. Widoki przepiękne szczególnie jesienią i wiosną. Podejrzewam, że z Warszawy jest bezpośredni pociąg lub autobus do Rzeszowa, a tam to już jeden krok. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Polanczyk 01.10.06, 01:49 Dziekuje, ale to za daleko ... Najpierw w jakis sposob postaram sie dowiedziec o dojazd do Buska Zdroju, tylko nie wiem jak to zrobic ... Odpowiedz Link
narewa Re: Znacie dobre sanatorium? 01.10.06, 10:24 przy wyjeździe do sanarorium ważne jest ,co chcesz kurować..W Busku lecza sprawy ruchowe,tzn.wszystko związane z układem kostnym..Tak samo,albo podobnie w Połczynie..Jest też doskonałe sanatorium w Inowrocławiu,niedaleko od Warszawy..Jest Wieniec Zdrój,maleńki kurorcik,ale sympatyczny..Najblizej Warszawy jest Konstancin,prawie przedmieście W-wy..Też dobre uzdrowisko.. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Znacie dobre sanatorium? 01.10.06, 11:13 Konstancin swietnie znalam, bo tam sie wychowalam, dokladnie Konstancin-Jeziorna. Nie bylam w tej miejscowosci od wielu lat, ale kiedys weszlam na internet i patrzylam na ceny. Wydaly mi sie niesamowite! Zreszta tam chyba nie ma sanatoriow tak jak w duzych miejscowosciach wypoczynkowych, tylko jakies szpitale uzdrowiskowe i kliniki rehabilitacyjne? A moze ja nie moge znalezc? Widzialam jakies SPA. Chce pojechac przede wszystkim na WYPOCZYNEK. A boli mnie wszystko, wiec jakies zabiegi zawsze dla mnie znajda ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: PKP PKS 01.10.06, 11:33 Na PKP nie maialam zadnych trafien. Natomiast na PKS znalazlam dwie mozliwosci bezposredniego dojazdu. Jedno z nich to 14 45 z Warszawy zach. Przyjad do Buska Zdroju 19 10. Ponad 4 godziny ... Odpowiedz Link
m.pw Re: Znacie dobre sanatorium? 04.11.06, 11:33 Pewnie juz musztarda po obiedzie i może pia.ed nie zajrzy, ale może się komus innemu sie pzryda. W Konstancinie jest świetny ośrodek rehabilitacyjny - CKiR. Naprawdę doskonali rehabilitanci i rózne machiny do ćwiczeń. Jest także basen, jakkuzzi, bicze szkockie, kriokomora - z tych dobrodziejstw mozna skorzystac prywatnie (dość drogo niestety, ale szybko - czeka sie miesiąc), ale też w ramach NFZ - na pobyt stacjonarny czeka się ok 14 miesięcy; a na "dochodzącego" (dobry dojazd) ok 7 miesięcy. NA Samą kriokomorę + ćwiczenia krócej. Każdego roku korzystam z dobrodziejstwa tego ośrodka i jestem pod wrażeniem - może źle powiedziałam - moje obolałe gnaty sa pod wrażeniem. Można sobie obejrzeć stronkę www.ckir.pl Odpowiedz Link
pia.ed dobre sanatorium ............... 04.11.06, 11:44 Nie wcale to nie jest "musztarda po obiedzie", bo jak dotad nic co by mnie usatysfakcjonowlo nie znalazlam. Z chcecia wejde na te stronke. Odpowiedz Link
52ania Re: dobre sanatorium ............... 04.11.06, 21:09 Ja jeździlam do Krynicy Górskiej, głównie na narty.Zatrzymywałam się w "Zgodzie".W cenie były 3 zabiegi.Wybierałam masaż, jonoforezę i inhalacje.Była też gimnastyka.Dostawalam karnet na wodę i wyjeżdżało się na jedną wycieczkę.Cena przystępna.Pokoje z telewizorem i łazienką.Powietrze czyste.Jest gdzie pochodzic i posiedziec.Uwielbialam usiąsc w pijalni i podziwiac góry.W tym roku jadę do sanatorium do Dusznik.Będzie to mój pierwszy raz z NFZ.Czekalam rok i w końcu się doczekałam.Do tej pory zabiegi traktowałam jako dodatek do nart, bo jeździłam prywatnie i to na 2 tygodnie.Teraz będę prawdziwą kur.acjuszką.Czy ktoś był w sanatorium w Dusznikach? Odpowiedz Link
52ania Re: dobre sanatorium ............... 07.11.06, 15:55 No i co, był ktoś w sanatorium w Dusznikach na ulicy Zielonej w J. Kazimierzu? Odpowiedz Link
narewa Re: dobre sanatorium ............... 07.11.06, 17:48 była moja kolezanka i wróciła zadowolona..poza tym w czasie sanatorium była na wycieczce w Wiedniu i chyba w Czechach.. Odpowiedz Link