jaga_22 26.08.07, 09:06 Może by tak spróbować swojej możliwosci? a może trzeba kupić maszynkę do chleba. Czy próbowałyście kiedyś upiec chleb? domowe.forumer.pl/viewforum.php?f=32&sid=0292d7ff6c33cc5d6b2aceefe369cfba Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Domowy chlebek 26.08.07, 09:15 ja pieklam kiedys dla nas chleb/bulki/ teraz jakos checi mi odeszly,kupuje razowiec,czasami bulki i na przemian zajadam, do wyrabiania mam boscha maszyneryje,szybko i lekko wyrobi,wyrosnie i do foremek chlebowych wkladalam ukulane bocheneczki i samkowalo wybornie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Domowy chlebek 26.08.07, 09:40 W zeszlym roku kupilam maszyne do pieczenia chleba w Lidl. Zaluje ze kupilam ... Po upieczeniu chlebki sie rozlatuja kiedy wyciagam je z foremek, bo ten "wichajster" ktory wyrabia ciasto zapieka sie w chlebkach. Wyjecie go przed procesem pieczenia oznacza pilnowanie maszyny i brudzenie sie klejacym ciastem! Poza tym do tego typu pieczenia trzeba uzywac dziwne proporcje skladnikow, nie mam sily na przeliczanie ich! Uzywanie maszyny tylko do wyrabiania ciasta jest nieoplacalne bo wyrabia niewielka ilosc naraz. Odpowiedz Link
kendo Re: Domowy chlebek z maszyny 26.08.07, 09:51 nigdy nie planowalam tego zakupu,jakos nie mialam przekonania,kolezanka sobie chwalila,do czasu,jak cos sie w niej zepsulo i wywalila ja. oczywiscie wyrabianie chleba rekami,jest bardzo pracochlonne,ale w boschu zajmuje 6 min,wsypuje wszystko na raz,z 2 kg .maki mam piec chlebkow lub mase bulek. Odpowiedz Link