basiak58 06.02.10, 11:58 Książka dla dzieci... Które z wydawnictw Waszym zdaniem najlepiej się nią zaopiekuje (i autorem też)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skajstop Re: Pytanie do fachowców 06.02.10, 13:28 Zależy, jaka to książka. Zależy, czy oczekujesz za nią pieniędzy. Zależy wreszcie, dla jakiego wieku... Na pewno w maleńkich wydawnictwach łatwiej poczuć się docenionym, ale wielkie wydawnictwa z kolei sprawią, iż książka będzie dostępna dla wielu czytelników. Prawdopodobnie nie ma dobrej odpowiedzi na twoje pytanie. Spróbuj wysłać do tych silnych i zobacz, jak Cię potraktują. Nie bój się, odwagi :) Odpowiedz Link
nomina Re: Pytanie do fachowców 06.02.10, 15:04 basiak58 napisała: > Książka dla dzieci... Które z wydawnictw Waszym zdaniem najlepiej > się nią zaopiekuje (i autorem też)? Hm... To Twój debiut? To wiesz... jakkolwiek książka może być świetna (nie znam jej), nie nastawiaj się na wachlarz ofert, z której wybierzesz tę najbardziej Ci odpowiadającą. Bardzo prawdopodobne, że na 20 wydawnictw odpowie Ci niecała połowa, osiem odrzuci tekst i będziesz miała wybór pomiędzy małym nieznanym a małym nieznanym :). Odpowiedz Link
basiak58 Re: Pytanie do fachowców 07.02.10, 15:22 Bardzo Wam dziękuję! To nie jest mój debiut i właśnie dlatego mam sporo wątpliwości. Myslałam o WAB i o "Znaku". Ksiązka jest dla dzieci w wieku 8-10 lat. Pewnie, ze ważna jest gaża, ale chyba zależy mi szczególnie na dobrych ilustracjach i niezłej promocji. Fajnie, ze nie przechodzicie obojetnie koło pytania. Odpowiedz Link