gazela755 14.06.08, 00:44 -No i teraz wszystko jasne,dlaczego Kasia Cerekwicka wybiegla zaskoczona po odbior nagrody i nawet zapytala "za co ta nagroda"? muzyka.interia.pl/pop/news/skandal-w-opolu,1128369,50 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oponentka Re: Skandal w Opolu 14.06.08, 07:31 Gdy na scenie pojawił się jakiś stwór powalany gliną, czy czymś takim, nie wytrzymałam i poszłam spać. Dlatego jestem wypoczęta i przy porannej kawie przeczytałam doniesienia z Opola (nie Wasze). <Piątek, trzynastego okazał się pechowy> powiedziała dyrektorka TVP Halina Przebinda. A ja mówiłam wcoraj na tym forum, że nie zrywam kartki z kalendarza i zawsze mam 12 zamiast 13. Kasia Cerekwicka zostanie uhonorowana recitalem w telewizji !!! Rany !!! To, żeby wystąpić w TVP, musi być uhonorowaniem ? Było jak zawsze - pompatycznie, oklaski, gwizdy - publiczność wspaniała ... tak się mówi, żeby rozgrzać. Odpowiedz Link
zajbel Re: Skandal w Opolu 14.06.08, 08:04 Pechowy? Żeby własną głupotę i nieudolność zganiać na pecha? Tak robią nieudacznicy. Pech to zupełnie co innego, to zdarzenie niezależne od osoby której dotyczy. I nie wiem czy werdykt nie był napisany wcześniej. Odpowiedz Link
oponentka Re: Skandal w Opolu 14.06.08, 12:23 Ten skandal zatacza coraz szersze kręgi. Jeden z dzienników podał, że prowadzący wczorajszy koncert, dwaj wybitni artyści opuścili festiwal, wyjechali do Krakowa, bo jak się wyrazili ... swoimi twarzami ... nie będą firmować czegoś takiego (cytowanie dowolne, ale w pełni oddające gorycz). No, ale to byli artyści z KRAKOWA !!! Ciekawa jestem, jak w tej sytuacji zachowają się pozostali jurorzy. A może już coś na ten temat wiecie ? Pani Santor, Wodecki (chociaż też z Krakowa) itd. Są też głosy, że to wszystko wina .Lisa i jego żony, ale to chyba jakaś bzdura - nie ? Odpowiedz Link
52ania Re: Skandal w Opolu 14.06.08, 13:37 Presja........ i to wszystko.Takie jest moje zdanie.Nie oglądałam festiwalu.Podlewałam roślinki i nuciłam im swoje ulubione piosenki ))) Odpowiedz Link
gazela755 Re: Skandal w Opolu 14.06.08, 13:52 Nie rozumie Twej ironii Oponentko do dwoch prowadzacych,ktorzy moim zdaniem swoim profesjonalizmem i kultura osobista przycmili cala reszte,a co ma do tego,ze jak krzyczysz,ze sa z "Krakowa",ja jestem z Wroclawia i tez tak zareagowalabym jak Turnau i Sikorowski..Cieszy mnie,ze sa w Polsce artysci z poza ukladow Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Skandal w Opolu 14.06.08, 17:08 No i jeszcze dodam, że ten stwór opieprzony jakąś gliną czy czymś to było beznadziejne. Kiepski pomysł ./// Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Skandal w Opolu 14.06.08, 16:49 Ja uważam, że z podaniem oficjalnego wyniku powinni się wstrzymać, bo wygląda mi na to, że za bardzo się pospieszyli zamiast dokładnie wcześniej sprawdzić ,upewnić się a dopiero wtedy należało podać do publicznej wiadomości.A tak KICHA ! Odpowiedz Link
ale_x Re: Skandal w Opolu 14.06.08, 19:18 szkoda tej milej imienniczki mojej mlodszej corki. musialo jej byc bardzo pszykro jak jej ta nagrode odbierali. ale to naprawde wstyd na caly kraj. a moze i zagranicom ogladali nasza telewizje. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Skandal w Opolu 14.06.08, 21:07 ale_x napisała: > szkoda tej milej imienniczki mojej mlodszej corki. musialo jej byc > bardzo pszykro jak jej ta nagrode odbierali. ale to naprawde wstyd > na caly kraj. a moze i zagranicom ogladali nasza telewizje. Tak to jest, gdy nieodpowiedzialni ludzie biora się do czegoś na czym się nie znają. To potem jest wstyd, żeby chociaż dziewczynę przeprosili ..., ale nawet na to ich nie stać. Odpowiedz Link
anka125 Re: Skandal w Opolu 14.06.08, 23:47 Ja uważam,że te premiery to dno! A piosenki typu Cerekw2icxkiej i Szarmach nie były godne Opola.Co najwyżej Festiwalu Piosenki Aktorskiej. Żadna z piosenek tzw - premier nie nadawała się (moim zdaniem) na festiwal. Uważam,że taka piosenka powinna od razu "wpadać w ucho" i powinno się chcieć ją zanucić. A z tych piosenek ŻADNA taka nie była.Nie oszukujmy się. Żadne "wyjce" Cerekwickiej czy zawodzenie Szarmach nie było na miejscu. I nie dziwię się,że ZAkopower - rozruszał publikę. Niestety,to nie wspaniałe lata 70-te i 80-te gdy od przebojów aż się roiło. A teraz "wyjce" typu Cerekwickiej.To nadaje się tylko na inny festiwal.Jeśli w ogóle się do czegoś nadaje.Uważam,że ta wykonawczy ni( nie nazwę jej piosenkarką,bo nią nie jest)może wykonywać co najwyżej piosenkę kabaretową.Płaksiwą,pełną zawodzących rytmów.Nigdy festiwalową,gdyż jak już napisałam - takowa piosenka ma wpaść w ucho.Tak,aby chciało się ją zanucić w drodze do tramwaju. Żadna z tych premier taką nie jest.Niestety. Odpowiedz Link
gklej Re: Skandal w Opolu 17.06.08, 18:03 a ja usnęłam i końcowki nie oglądałam dowiedziałam się od sąsiada, że była jakaś pomyłka, w sumie debiuty mi sie nie podobały oglądałam początek. Odpowiedz Link
oponentka Re: Skandal w Opolu 17.06.08, 18:18 gklej - zazdrościć takiego spania, długo i o bożym świecie nie wiedzieć. Festiwal w Opolu jest już historią. A ostatni koncert widziałas ? Dla przypomnienia o czym ja mówię ... Rynkowski Ryszard też spałaś gdy wszystkie emerytki (ja także) słuchały śłuchały oczarowane ? Jesteś tutaj nowa ? Pamiętaj żeby się ładnie zaprezentować, bo możesz mieć przechlapane - tak jak ja. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Skandal w Opolu 17.06.08, 18:35 Nie strasz ,nie strasz oponentko,bo my wszystkich radzi. Nie nasza wina,że masz diabła za skórą.,ale nie jest żle. Witaj i zagość u nas gklej. Ja też potrafię tak usnąć na kanapie przy ekranie,ale zanim się rozbiorę i dotrę do łóżka,to znów muszę troszkę się pomęczyć. Opola w tym roku nie obejrzałam,bo zniechęcił mnie stwór pomazany gliną.A będzie Sopot ? Odpowiedz Link
gklej Re: Skandal w Opolu 17.06.08, 19:03 Rynkowskiego nie oglądałam bo byłam na imprezce. Odpowiedz Link
dede43 Re: Jagus 18.06.08, 13:13 jaga_22 napisała: >A będzie Sopot ? Sopot będzie i TOP Trendy. Wszystko jak w zeszłym roku. Ja Opole oglądam zawsze, choć nie zawsze w całości. Zdarza mi sie przysnąć czasem. I to nie tylko z racji wieku, bo nasz wiek raczej skłania ku bezsennościu. Po prostu z nudów. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Deduś ... 18.06.08, 13:30 To chyba dopiero pod koniec sierpnia będzie festiwal w Sopocie. Coś znalazłam na ten temat. media.wp.pl/wid,10045412,kat,37972,wiadomosc.html Odpowiedz Link
grenka1 Zauważyłyście 18.06.08, 13:50 jak fajnie wyglądała Maria Szabłowska? A już jej wytykano, że "ma wiek bliżej cmentarza". Odpowiedz Link